reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

reklama
Hej ;*

Monila - imię cudne - mojemu mężowi również bardzooo bardzo się ono podoba;) Już niebawem wrzucisz nam tu fotkę Aleksandra;) Pięknego zdrowego chłopczyka!:)))
wiola - dzięki :* Pewnie, że się uda. Głowa w górę, kiedyś w końcu musi wyjść słońce!

Dziewczyny co u reszty? Coś tu cisza ostatnio! Napiszcie, że u Was wszystko dobrze:)

Alicja
[*] Bądź przy mamusi, dodaj jej dużooo sił Aniołeczku!

Stasieńku, Kochammmmm!
[*]
[*]
[*]
Światełka dla Was Dzieciaki
[*]
Aniołkowa Bando
[*]

No strasznie cicho tutaj ostatnio ... ale mam nadzieje ze dziewczyny zajete starankami :tak:

Pietrucha ojj nie moge sie juz doczekac az Olus bedzie z nami ... jak go bede tulic i całowac :-) oczywiscie ze wstawie wam zdjęcie małego :tak: a poki co wstawie wam Olinkowy domek wczorajszego wieczoru ;-) tak na większa zachęte :tak:

37tc :-D ocierajcie sie o monitor moje drogie panie :-D
37 tc.jpg

Załączniki

• 37 tc.jpg
    37 tc.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 122
no i przyszla gorsza chwila :-(
wiecie, dziwne jest to wszystko, człowiek idzie do kościola, aby sie wyciszyc, a podczas tej godziny setki myśli przebiegają przez głowę...
oczywiście trafilam na chrzest...to sa ciezkie momenty, ale jakos dawalam sobie z nimi rade i teraz szukalam sily...poprosilam Wojtka o znak...i dostałam...ksiądz zaczyna mszę i mówi, ze dzisiaj przyjmiemy do wspołnoty...Wojtka...nic nie mogłam poradzić, łzy same płynęły ciurkiem i mialam ochotę uciec...gdybym byla blizej wyjścia pewnie bym wyszla, ale zostalam...nie ma to jak przeplakac pol mszy w koncie, ale poxniej przyszedl spokoj..mama maluszka byla cala msze usmiechnieta, promieniala, bilo od niej takie szczescie, ze i usmiech pojawil sie w koncu na mojej twarzy...wiem, ze moze to nie tak powinno byc, ale do glowy przyszla mi mysl, ze z tym malym Wojtusiem moglam posrednio uczestniczyc w chrzecie mojego Wojtusia...mial tylko chrzest z wody w szpitalu i bardzo chcialam go ochrzcic w kosciele..i zrobilo mi sie lzej na duszy i sercu i wrocil spokoj...moze ktos powie, ze zle zinterpretowalam, ze tak nie powinno byc...ale tak dzisiaj mialam...Wojtuś dał mi znak...kolejna proba za mna...ciesze sie, ze nie ucieklam i zostalam do konca

(*) Wojtusiu mój dzielny aniołeczku dziekuję i proszę o opiekę...wiem, ze o dużo proszę, ale wierzę, że nam pomożesz!!! Dzisiaj skończyłbyś 14 miesiecy (*)(*)(*)

(*) Aniołkowa Bando

Monilla gratulacje i teraz juz z górki brzusio super. Ja niestety nie mam dobrych wiesci znów skraca mi sie szyjka i czekam na szew zaloza mi go pewnie dw przyszlym tygodniu jak nie będzie żadnych niespodziane. Na razie czekam w domu ale to czekanie mnie zabija nie wspomnę już ze nie mogę spać tylko myślę i nie zawsze są to myśli pozytywne ale mam nadzieje ze dotrwamy do piątku i moja panika okaże sie zbyteczna. Ale jak na razie nie mam na nią sposobu.
Zafasolkowane i staraczki trzymam kciuk.
Chlopaki czuwajcie nad nami s szczególnie nad siostrzyczką milion swiatelek dla Was aniolkowa bando

Witajcie dziewczynki nie smucie sie wierze ze wasze cierpienie będzie wynagrodzone.A u mnie heh wesoło miałam miec synka a okazało sie że to DZIEWCZYNKA! Tylko martwia mnie wyniki krwi mam podwyszone PLT płytki krwi czuje sie już coraz gorzej..

Cześć dziewczyny.

Ja teraz leżałam kilka dni w szpitalu, w czwartek miałam zakładany szew na szyjkę, od poniedziałku jestem w domku. W dniu wypisu miałam badanie kontrolne po założeniu szwu i w badaniu wziernikowym szyjka wygląda dobrze, wydzielina prawidłowa. Sprawdzali też szyjkę na USG i ma...... 4cm!!!!!!!! Prawie sie rozpłakałam ze szczęścia jak to usłyszałam! przed założeniem szwu miała 2cm i co sie okazalo juz na stole operacyjnym była juz lekko otwarta i "ziejąca" teraz sie modle żeby żadne skurcze sie wcześniej nie przyplątały. No i wyprosiłam p. Doktor żeby zerknęła miedzy nóżki, Tydzień temu inny lekarz cos widział między nogami i wczoraj również dr. powiedziała ze ewidentnie cos tam jest i ze raczej chlopak. Więc juz drugie badanie wskazuje na małego mężczyznę
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
zalecenia jakie dostałam przy wypisie to oszczędny tryb życia (lezenie 2 x dziennie po 1,5 godz, a tak poza tym to mam powoli funkcjonować byle nie sprzątać) w szpitalu dostawałam antybiotyk dożylnie, który teraz mam kontynuować doustnie do soboty (ze względu na podwyższone crp które miałam jakiś czas, jeszcze przed założeniem szwu) . Dodatkowo mam brać duphaston 3x1. W poniedzialek mam zrobić CRP i we wtorek mam sie zglosic na IP do kontroli.

Alxiaa27 w takim razie gratuluje córy. Ja juz jestem całkowicie nastawiona na chłopca po tych dwóch USG ale jak przeczytałam Twojego posta to zaczęłam sie zastanawiać czy oby na pewno chłopak będzie... :-D

[*]
[*] Chłopcy kochani
(*)(*)(*) Aniołkowa bando

reklama
strach jest i bedzie...jakos musimy sobie z nim radzic ...
wierze, ze nasze Aniolki opiekuja sie rodzenstwem i przypilnuja, abysmy wszystkie donosily szczesliwie maluszki pod sercem!!!

(*) Wojtusiu

(*) Aniolkowa Bando

Do góry