reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

dziewczynki , ale my tutaj jakos malo cosik piszemy nie...:) ostatnio kupilam Oliverkowi blonnik dla dzieci , wczesniej szlo go kupic tylko w czechcach a teraz juz w Polsce ale najlepsze jest to ze najpierw w aptekach patrzyli na mnie jak na wariatke a dopiero telefonicznie zadzwonilam do jednej i zapytalam czy jest mozliwoc zamowienia tego blonnika ( bo tylko jedna hurtownia sie zaopatruje w niego) ale nie zaluje bo Oliverek przynajmniej jest 2 razy w tygodniu w toalecie a wczesniej byla masakra i zadne syropki mu nie pomagaly... teraz jeszcze czasem nie chce isc bo jeszcze chyba ma strach ale powoli go przelamuje .... od urodzenia mial zaparcia i wielka masakra z wizytami w toalecie ale byle do przodu , jakby ktoras miala z bąblem takie problemy to piszcie podam wam nazwe tego blonnika:)

reklama
Wybaczcie ze nie ma mnie dziś.Kacper jest chory. Rano temp. 38st,wymioty. Przyszła do nas pani doktor. Stwierdziła że to wirus.Dostał leki.Było w miarę ok choć apetytu nie miał. teraz znów ledwie na oczy patrzy i znów temp. podskoczyła. Dostał juz diphergan a na noc dam mu nurofen.

gosiu pewnie dlatego ze na wieczor zawsze lubi goraczka poskoczyc , Oliver tak zawsze ma ... apetyt moj mlody tez stracil ostatnio przez chorobe i kurna dopiero teraz zaczyna dochodzic do farmy... buziaczki Gosiu:* i caluski dla Kacperka:* duzo zdrowka dla niego:)

Gosiu, diphergan to lek przeciwhistaminowy, działa uspokajajaco więc pewnie mały jest wyciszony, trzeba tylko uważać by nie przekroczyć podanej dawki, bo można dziecko uspać. Mój Mati od 8-go miesiąca zycia dusił się w nocy, więc Diphergan stał u nas na czołowym miejscu i zawsze musiałam mieć w domu. Znam ten lek od podszewki, a tylko moja czujność uchroniła mego syna od uspania, po tym jak lekarz na pogotowiu przepisał mu konską dawkę.

Gosiu, to lek działający uspokajająco, dlatego też jest podawany przy wymiotach, chorobach lokomocyjnych, wycisza, więc nie powoduje wymiotów.O spaniu napisałam o podaniu zbyt dużej dawki, nie o stosowaniu w/g zaleceń.
Zdrówka dla Kacperka i dawaj mu duzo pić, do jedzenia nie zmuszaj :happy2:

Oj, GOsiu bidulko. Utul mocno Kacperka... Buziole.

Bibi, pewnie by biegali razem... Ale mam trzech cudnych Muszkieterów!!! Bardzo mi ciężko, Ostatnio cały czas mysle o Mateuszu (moim śp. bratanku) i nie mogę powstrzymać łez. Boziu, żeden z nich mi sie nie śni!

Dziś Antoś dał popalić, nad ranem wzdęcia, potem spanie jak na grzędzie i zasnął twardo dopiero ok. 19. Ciekawe na jak długo. Także moje sniadanie zjadalm ok. 19! Jak tak dalej pojdzie, to szybko wrócę do formy.

Kuba dziś dostal list od Mikołaja i nie może ogarnąc swego szczescia, ze do niego napisał!

Buziaki. Zmykam spac, bo zaraz wstaję!

reklama
Gosiu biedy Kacperek... My też mieliśmy ten lek u nas ale raz go dałam bo wymioty się skończyły... Ale u nas były zastrzyki;/ Gdyby nie temperatura to nawet bym nie wiedziała że chora a tu angina ropna;/ Ale wymity tylko dwa razy i dlatego nam dała:) Ale moje dziecko to masochista dziś ostatni zastrzyk ona mówi że jutro też chce iść;/

Pozdrawiam wszystkie bączki małe:)

Światełka dla Aniołków
[*][*
[*]

Do góry