reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe 2020

Co do porodu ja mialam taki ze nawet straszyć nie będę także czytam bo wiem czego się spodziewać ale gdzieś sobie wmawiam ze teraz będzie lepiej[emoji23] szukam właśnie pocieszenia ze kolejny poród jest szybszy i robi mniej szkód tam na dole [emoji23]

Jezusiu ja wózki dzisiaj ogladalam i jak narazie nic mi nie wpadło w oko zeby powiedzieć o tak to jest to [emoji14] no nic, mamy jeszcze sporo czasu :D

@Jotka_Szczotka no jak byk widać ciążowy :D

Do dziewczyn które mają prenatalne u Sodowskich : tylko ja nie wiem do kogo tam idę? [emoji23] Po prostu się zapisałam i tyle hahaha

Pochwalilam się że przestałam rzygać.. Mhm świetnie, przed chwilą chyba zwymiotywalam wszystko łącznie ze śniadaniem [emoji51] tak trochę w zartach pisząc jeśli tam nie siedzi dziewczynka to ja zgłaszam sprzeciw z tym rzyganiem [emoji23][emoji23] ciekawe którym rzygajacym się sprawdzi ta niby teoria ze przy dziewczynce się więcej wymiotuje :D przyznam szczerze że przy synku może raz mi się zdarzyło [emoji41]

Z lżejszym żołądkiem żegnam się i ide spać [emoji42] spokojnych nocek [emoji173]️
Wiesz co, jak ja pierwszy raz dzwoniłam się zapisać do innej kliniki to tez nie wiedziałam do kogo i szczerze nawet mnie to nie interesowało, po prostu zapisałam się na taka datę jaka mi pasowała i tyle ;) Z tym ze później zaczęłam czytać np opinie.. i zmieniłam klinikę na inna.. i tam tez zaczęłam czytać ze są różni lekarze i jeden robi badanie w 4 minuty a drugi jest bardziej skrupulatny i wizyta u niego trwa np pół godziny ... dlatego zaczęłam tez pytać tu na forum na innym wątku i dziewczyny mi polecały danych lekarzy i jak dzwoniłam to od razu informowałam ze jestem zainteresowana wizyta u tego danego lekarza;) A czy to się sprawdzi, zobaczymy jutro:)

Dobranoc ☺️ Spokojnej nocy ☺️

reklama
Co do rzygania to ja w pierwszej ciąży z córeczka nic, żadnych mdłości. Teraz mnie często muli i chcielibyśmy synka. Teściowa urodziła 3 chłopców i twierdzi że we wszystkich 3 ciazach ja tak mulilo, więc mam cichą nadzieję że będzie chlopak [emoji4]
Mnie z synem wcale nie mulilo:p nie ma tak łatwo :p heheh... Czekamy na werdykt w odpowiednim momencie :D

@Jotka_Szczotka moja przyjaciółka ma coś jak ten pierwszy, jest zadowolona. Chyba camarelo sirion się nazywa :)

@MadalenaWedel mam nadzieję, że mąż wziął wszystko do siebie i teraz nie będzie zmiłuj!

@Maminek31 moja mama na 3 ciąże ani razu mdłości nie miała ani nie wymiotowała :D ale za to z bratem mogła kurczaki jeść tonami, a z siostrą znowu słodkie. Ja byłam ponoć niezidentyfikowana, bo jadła i mięso i słodycze :-D :-D

Co do rzygania to ja w pierwszej ciąży z córeczka nic, żadnych mdłości. Teraz mnie często muli i chcielibyśmy synka. Teściowa urodziła 3 chłopców i twierdzi że we wszystkich 3 ciazach ja tak mulilo, więc mam cichą nadzieję że będzie chlopak [emoji4]
Moja koleżanka ma parkę :) w pierwszej ciąży była z córką i żadnych mdłości nie miała a teraz w maju urodziła syna i z nim to ciągle wymiotowała wiec jest kochana duża szansa że się sprawdzi :)

@coco07 niedaleko mnie mieszka babeczka, co ma ten wózek, tylko z białą ramą. Ma bąbla papuśnego i na pewno już chodzi, więc z rok ma spokojnie, no i się mieści w spacerówce :) nie wiem akurat jak tam gondola wypada :)

@Velvetka no właśnie ma spacerówkę kosmiczną, bo to jednak kubelkowa (czy jakoś tak) ale nawet do mnie do pracy przychodzi babeczka z takim wózkiem w wersji spacerowej i bobasem gdzieś maks 2lata i chyba nie narzeka :D
Doskonale Cię rozumiem, bo ja mimo, że to moja pierwsza ciąża, to w zasadzie nie wiem czego się spodziewać. Dlatego cieszę się, że trafiłam tu na forum i mam w Was wsparcie, bo dużo mi pomagacie. Ja nawet nie wiedziałam, że piersi będą mnie tak cholernie boleć....
Dzięki za odpowiedz ;) No właśnie on mi się taki malutki wydaje a ze mój m jak się urodził miał równe 4900kg to się boje ze jak młode się do niego poda to będzie masakra:o i niezbyt fajnie taki pulchny dwulatek będzie wyglądał w takiej małej gondoli, jak przerośnięty dzieć:D
Ale trudno, mojemu nie przegadasz i koniec :evil:

@coco07 moja siostra przy pierworodnej miała chico triolove czy jakoś tak, a mała dość grubiutka była jak miała 7 miesięcy (urodziła się w styczniu) i niestety, ale w tym wózku wyglądała jak upchnięta sardynka :-D kupili inną spacerówkę, ale pamiętam, że przymierzali ją do Mura 3 czy 4 i miała bardzo płytką spacerówkę. Quinny wydaje mi się dużo głębszy, ale warto na żywo obejrzeć :)

@LittleStar jak wejdziesz w lutowe mamy 2020, to tam masz podlisty

@Jotka_Szczotka moja przyjaciółka ma coś jak ten pierwszy, jest zadowolona. Chyba camarelo sirion się nazywa :)

@MadalenaWedel mam nadzieję, że mąż wziął wszystko do siebie i teraz nie będzie zmiłuj!

@Maminek31 moja mama na 3 ciąże ani razu mdłości nie miała ani nie wymiotowała :D ale za to z bratem mogła kurczaki jeść tonami, a z siostrą znowu słodkie. Ja byłam ponoć niezidentyfikowana, bo jadła i mięso i słodycze :-D :-D
Przy synu miałam świetny wózek, dostałam używany od chrzestnej. Był kozak... Teraz chcieliśmy go kupić ale stwierdziliśmy że jest mega drogi i szkoda kasy. :p więc podzukalismy alternatywnej rzeczywistości i trafiło na te. No maja wszystko co ma tamten a nawet trochę więcej i mega podobnie wyglądają tylko tamten miał 3kola. Taka różnica :D wiesz, ja mieszkam na 4pieyrze więc i tak cała wiarę Poskładam w chustach i nosidlach ergonomicznych :) woz k kupimy raczej używany. Bo szkoda kasy. Znacznie więcej będziemy się nosić :p syna też nosiłam baaardzo dużo. :) jeszcz w tamte wakacje w górach spał w plecaczku. :)

reklama
Przy synu miałam świetny wózek, dostałam używany od chrzestnej. Był kozak... Teraz chcieliśmy go kupić ale stwierdziliśmy że jest mega drogi i szkoda kasy. :p więc podzukalismy alternatywnej rzeczywistości i trafiło na te. No maja wszystko co ma tamten a nawet trochę więcej i mega podobnie wyglądają tylko tamten miał 3kola. Taka różnica :D wiesz, ja mieszkam na 4pieyrze więc i tak cała wiarę Poskładam w chustach i nosidlach ergonomicznych :) woz k kupimy raczej używany. Bo szkoda kasy. Znacznie więcej będziemy się nosić :p syna też nosiłam baaardzo dużo. :) jeszcz w tamte wakacje w górach spał w plecaczku. :)
najważniejsza wygoda, nie ma co! :) a powiedz mi, od ilu miesięcy można nosić w tych nosidłach? bo w chuście, to chyba od urodzenia? Ja nawet porządnie apaszki nie potrafię zawiązać, a co dopiero chustę :D

Do góry