reklama

Lutowe 2020

Jak sie czujecie dziewczynki? Mi juz coraz czesciej brzucho twardnieje i ledwo już łażę. Przeglądałam swoje wyniki i zobaczyłam z ostatniego usg, że mam wskaźnik afi 19. Z tego co pamietam norma jest do 20 i troche mnie to zastanowilo ale nie chce sie nakrecac bo mysle ze lekarz by coś powiedział. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Już dopinam ostatnie rzeczy- zalatwilam polozna srodowiskową i ogarniam pediatre dla małej. Ostatnie badania i zapisalam sie na ktg za tydzien. Jejuuuu jak to szybko mija, az ciężko nadążyć.
Pozdrawiam cieplo z krakowa!

reklama
U mnie ktg na początku lutego.
Wieczora i łapią mnie nie raz krótkie skurcze. Brzuch twardnieje i skurcz idzie od góry brzucha po samo krocze. Taki strzał bardziej nieprzyjemny niż bolesny.
Ciężej mi się chodzi (dół wówczas pobolewa) Przekręcanie się na boki to cały proces logistyczny 😉 ba pod prysznicem ciężko mi stać, a to tylko ok 10 kg więcej. Nie mam pojęcia jak ludzie funkcjonują z dużą nadwagą 😱
Położna środowiskowa mam że swojego ośrodka zdrowia a pediatrę też wybrałam te samą co u syna. Sprawdzona i zadowolona z niej jestem. Bez problemu mogę do niej zapisać mała, mimo że nowych pacjentów nie przyjmuje.

Wczoraj wyprałam ostatnie pieluszki tetrowe i flanelowe, także na balkonie powiewają niczym flagi 😂
Muszę po prasować pościel i ostatnie ubranka (znowu mama kolejne mi dowiozła).
Rozpakowałam przewijak, zerknęłam do torby czy wszystko mam do szpitala. Dopakowalam sobie ręczny laktator a elektryczny będzie do korzystania w domu. Zrobiłam w kuchni miejsce na podgrzewacz i butelki (w razie czego by już było).
Zaraz zmykam po podbior wyniku z wymazu.

Ostatnia edycja:
To ja wczoraj cały dzień męczyłam się ze skurczami. Dzisiaj jest lepiej, ale znowu ciśnienie mam troszku podwyższone. Ja dzisiaj dalej piorę, bo dostałam nową dostawę ciuszków😉 W nocy też mam coraz większe trudności z przekręcaniem się, o goleniu podczas kąpieli nie wspomnę.
Ja jestem w 35 tyg. także chciałabym jeszcze te dwa tygodnie wytrzymać. Zapalenie chyba minęło, bo nic mi tam nie doskwiera. Położną i pediatre mam już wybranych.
@Darapuszkin co to jest ten wskaźnik afi?

A co do twardniena to tez idzie u mnie od gory i ciagnie w dole. Czasami nawet caly brzuch sie wykrzywia. Lekarz mowil ze opina sie na wiekszych czesciach ciala dziecka. Nieprzyjemne mega uczucie jak dla mnie ale chyba poki nie boli to jest spoczko :)

Ja ostatnio nie dostałam żadnej kartki od mojego gina, także nawet nie wiem jaki jest u mnie ten wskaźnik. Nic nie mówił to chyba wszystko ok🤷‍♀️U mnie najbardziej ciągnie i uwypukla się prawa strona. Dzisiaj czuję takie rozpieranie i w brzuchu, i w głowie ale to przez ciśnienie.

@natusia.mamusia86 jakie masz te cisnienie? Bierzesz cos na zbicie? Ja codziennie mierze ale nigdy wiecej niz 120/60 nie mialam... (na dwoch cisnieniomierzach) u lekarza zdarzylo sie 140/80 ale nastepny pomiar juz zawsze nizszy. To stres ale juz po 9 miesiacach powinnam miec cisnieniomierz gleboko w tyle :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry