reklama

Lutowe 2020

U nas że spacerami narazie musimy poczekać by mała przybrała conajmniej do 3 kg. Póki co będę ją werandowac w domu.

Mała je co 3-4h. Z poranionej piersi mleko odciągam laktatorem i podaje butelka a druga pierś ssie sama. Dziś spróbuję przystawić ją do piersi która odpoczywała i zobaczę czy już obejdzie się bez krwii.
U mnie mała póki co ma w skutek hormonów powiększone trochę gruczoły piersiowe i obrzmiale trochę wargi sromowe.
Mi za to cały czas chłodno jakoś. Temperatury nie mam, a leżę pod kocykiem. Chyba organizm potrzebuje czasu do regeneracji.

reklama
Cześć Dziewczynki. Chciałam się przywitać. My w domu. Chyba zoltaczka trochę jest, muszę sprawdzić. Spisałam długą listę spraw zw z Maluchem a sił nie mam. Zaczęłam brać żelazo i spać. Dziadki starszaka niańczą. Blizna szczypie. Jutro ściągnąć mam szwy. Was też po tygodniu szczypie?

Dziewczyny a ile powinno trwac krwawienie poporodowe? 10 dni minelo i jest go naprawde niewiele u mnie. Bylam na usg u gin i powiedziala ze macica jesscze nie jest calkiem oczyszczona wiec powinno leciec. Mam tak jak koncowka okresu...

@Darapuszkin powiem Ci, że u mnie też niewielkie krwawienie jest w porównaniu ze wcześniejszym porodem naturalnym. Siostra mówiła mi, że ona po cc też małe miała.
Po SN pamiętam spore krwawienie przez pierwsze dni, później spokój i wręcz przerwa i później znów kilka dni trochę większego. Nie pamiętam, ale tak z 2 tyg napewno śmiało trwało oczyszczanie max 3. Wszystko zależy też od organizmu i tu sprawa indywidualna.

Zalatwialyscie już formalności w pracy? Ja jutro jadę złożyć papiery. Jedynie wniosek na 500+ na mała już przyznali.

reklama
Dziewczyny a ile powinno trwac krwawienie poporodowe? 10 dni minelo i jest go naprawde niewiele u mnie. Bylam na usg u gin i powiedziala ze macica jesscze nie jest calkiem oczyszczona wiec powinno leciec. Mam tak jak koncowka okresu...
No wlasnie tez sie zastanawiam. Mi sie skonczylo w niedzidle rano (12 dni po cc) i teraz juz nic a nic nie leci. Nie to zeby mnie to smucilo ale to dosc szybko ;) chociaz o ile pamietam przy poprzednim cc tez bylo jakos krotko. Wydaje mo sie ze jakby bylo cos nie tak to by pojawily sie jakies objawy: goraczka, bol brzucha itp

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry