reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe 2020

My mieliśmy adaptery do wózka kupić do fotelika i jakoś do tej pory się nie udało a za chwilę z gondoli mała wyrośnie.
Dziś nas złapał deszcz, to biegłam z wózkiem do mieszkania i Neli to się nawet podobało, bo się obudziła i taka mina: mama co Ty odwalasz i ten uśmieszek 😁

reklama
Moja drobna panna to podejrzewam, że w gondoli śmiało do końca wakacji pojeździ. Gondole mamy duża (80 cm). Syn jakoś na jesień do spacerówki wskoczył a był podobnych gabarytów jak mała.
Ogólnie jak patrzę na nich to podobni są do siebie z tego okresu. Mała może trochę subtelniejsza na buzi, jak to dziewczynka. Choć nie raz na syna mówiono, że ładna córeczkę mam 😂

Moja drobna panna to podejrzewam, że w gondoli śmiało do końca wakacji pojeździ. Gondole mamy duża (80 cm). Syn jakoś na jesień do spacerówki wskoczył a był podobnych gabarytów jak mała.
Ogólnie jak patrzę na nich to podobni są do siebie z tego okresu. Mała może trochę subtelniejsza na buzi, jak to dziewczynka. Choć nie raz na syna mówiono, że ładna córeczkę mam 😂
Haha, to u mojej cory myśleli ze to synek, tym bardziej ze nie ubieralam ją jakoś szczególnie dziewczeco jako niemowlaka. Staralam sie raczej wszystko neutralne w mysl ze moze sie przyda jak drugi bedzie chlopak 😅
Ja u swoich widze wieeele roznic, corka niejadek, mialam problemy z karmieniem bo ssac nie chciala, syn to by mnie chyba wyssal w calosci. Jak mu daje wit d i dicoflor na łyzeczce to tak sie oblizuje juz wiec podejrzewam ze bedzie tez lubil łyzeczka do buzi machac ;)
Cora malo w dzien spala, syn duzo. Corka ruchliwa i szybko robila postepy, syn leniuszek. Cora nie polezala chwili na plecach, synek lezy. Corka drobniejsza, syn kluska. Wygladem jak dla mnie tez rozni z twarzy. Tylko oboje wózka nie lubia 😅

Jasiek typowy wózkowiec, na spacerach odrazu po ruszeniu usypia😁Uwielbia spać na świeżym powietrzu. Dziewczyny podajcie jeszcze Waszym maleństwą probiotyki? Nam z pół miesiąca temu skończył się coloflor i już nie kupiłam nowego. Na razie nie ma problemu z brzuszkiem, wypróżnia się dość regularnie. W razie jakiś problemów podaję espumisan, zwłaszcza rano żeby się "odgazował" po nocy. Co do włosów to też mam taki sam problem, ostatnio musieliśmy czyścić odpływ we wannie😉

Ja od urodzenia małej nie dawałam (tfu tfu odpukac) żadnego probiotyku. Przy wypisie powiedzieli mi, że to co jest w mleku matki wystarcza.
Co do odpływu, mój mąż zamontował taką specjalną kratkę, korek w odpływie od prysznica i to się dzięki temu łatwiej i szybciej czyści 🙂

Ja podaje bio gaia ale juz ostatnia buteleczke i koniec.

Mamy kratke w odplywie i praktycznie co prysznic musze ja czyscic 😅

@natusia.mamusia86 probiotyk dawałam jakoś przez pierwsze 1,5 mies i nie podaje. Jest tylko to co w moim mleku.

Odpływ i u nas w prysznicu tak zrobiony bym mogła wyjąć i oczyścić z moich włosów 😝 inaczej zapchanie rur murowane.

Dzisiaj umawialam drugie szczepienie i przy okazji pytalam pediatre o probiotyk to mowila ze ona poleca podawac :) na pewno nie zaszkodzi a przy nieczestych wyproznieniach moze byc pomocny.

Jakim tokiem idziecie z prevenar13? Chyba mozna 3+1 albo 2+1. Ja teraz bede szczepic druga dawke 6w1 i rotarix i pozniej z 3 dawka 6w1 mala dostanie druga dawke prevenaru13. Strasznie duzo tych szczepien i ciezko wyjazd jakis zaplanowac 😅

Dzisiaj umawialam drugie szczepienie i przy okazji pytalam pediatre o probiotyk to mowila ze ona poleca podawac :) na pewno nie zaszkodzi a przy nieczestych wyproznieniach moze byc pomocny.

Jakim tokiem idziecie z prevenar13? Chyba mozna 3+1 albo 2+1. Ja teraz bede szczepic druga dawke 6w1 i rotarix i pozniej z 3 dawka 6w1 mala dostanie druga dawke prevenaru13. Strasznie duzo tych szczepien i ciezko wyjazd jakis zaplanowac 😅
Ja teraz zmienilam probiotyk z biogai na dicoflor. U nas ciagle te zielone kupy, zobacze czy zmiana probiotyku cos da.

My za tydzien mamy 6w1 i rota. Potem za 3 tyg pneumokoki. Meningokoki typ B tez planuje ale chyba wlasnie po jakims ewentualnym wyjezdzie wakacyjnym. Meningokoki YA i cos tam jeszcze doktor mowila ze po pol roku to tylko 1 dawka wiec zaczekamy.
A od czego zalezy ta ilosc dawek prevenar. Mi dr powiedziala ze maja byc 4 dawki nic nie mówiła ze mozna 3 😕

reklama
Ja teraz zmienilam probiotyk z biogai na dicoflor. U nas ciagle te zielone kupy, zobacze czy zmiana probiotyku cos da.

My za tydzien mamy 6w1 i rota. Potem za 3 tyg pneumokoki. Meningokoki typ B tez planuje ale chyba wlasnie po jakims ewentualnym wyjezdzie wakacyjnym. Meningokoki YA i cos tam jeszcze doktor mowila ze po pol roku to tylko 1 dawka wiec zaczekamy.
A od czego zalezy ta ilosc dawek prevenar. Mi dr powiedziala ze maja byc 4 dawki nic nie mówiła ze mozna 3 😕
Hmmm to moze ja cos pokrecilam? Czytalam ze mozna isc dwoma torami dawkowanie ze jeden to 2 dawki i jedna przypominajaca i odstepy 2 miesiace miedzy dawkami albo odstepy miesieczne i wtedy 3 dawki j przypomjnajaca ale mozliwe ze cos mi sie popierniczylo :D

Do góry