reklama

Lutowe 2020

Cookie_, mój mały też waży 5500g i używamy jeszcze Dady 2. Ale on jest szczuplutki raczej ;) Ja zauważyłam że Pampersy są większe od Dady, więc na Twoim miejscu kupiłabym Dady 3 ;)

Ja też kąpię codziennie, ale wydaje mi się, że gdyby to powodowało przesuszenie to całe ciało byłoby suche a nie tylko tak punktowo..
U nas był problem suchej skóry, ale to było tak plackami po całym ciele rozłożone. W niektórych miejscach ta skóra aż pękała. Na teleporadzie dowiedziałam się, że to może być alergia bądź od wody (to było na początku pandemii i rzeczywiście woda u nas się nieco zmieniła bo i ja i mój mąż zauważyliśmy delikatnie suchą skórę też u siebie). Poleciła nam pediatra kąpiele w emoliencie i natłuszczanie ciałka dwa razy dziennie, bo "skóra dziecka musi być tłusta". Pomogło. Po skończeniu emolientu do kąpieli, teraz to natłuszczam mała rano i wieczorem i skóra jest gładka, nawilżona, pięknie pachnąca🙂 używamy tych kosmetyków z Dermedic.

reklama
Tez mamy sunbrella ale jeszcze nie smarowalam bo jakos tak duzo w sloncu nie spacerujemy. Zawsze go zakrywam bo slonce go wkurza.
Sluchajcie, juz moj chlopak chcial wyniesc gondolke do komorki lokatorskiej i ja stwierdzilam ze sprobujmy teraz jeszcze raz moze juz polubil wozek. Popowieszalismy zawieszki i lezy! Troche poplacze ale to taki wyraz protestu bardziej niz placz i zasypia! 😃😃😃 w sensie na razie 2 dni tak było,ale mam nadzieje ze juz tak zostanie ;)
Moj tez troche przygotowuje sie do obrotow z plecow na brzuch. Na razie przekreca sie na bok (ale tylko w jedna strone) a potem probuje glowa i twarza przeciazyc zeby skonczyc na brzuchu 😅 musi troche jeszcze nad technika popracowac ;)

@middayjoy super!! A tu zaraz na spacerowke trzeba zmieniac :D ja musze najpierw z 30 min jezdzic wkolo bloku i ide dalej dopiero jak mala zasnie a ostatnio coraz mnie lubi gondole. U nas z obrotami tak samo bylo ze wlasnie probowala ale cos ja blokowalo a wczoraj hyc! I dzisiaj juz caly dzien sie obraca ale nie umie w druga z brzucha na plecy strone wiec obraca sie na brzuch i placze, musze ja przekladac na plecy i tak w kolko 🤭
Jutro jedziemy 400.km do moich rodzicow man2 tygodnie. Macie jakies rady na taka podroz? Stresuje sie...

reklama
@middayjoy super!! A tu zaraz na spacerowke trzeba zmieniac :D ja musze najpierw z 30 min jezdzic wkolo bloku i ide dalej dopiero jak mala zasnie a ostatnio coraz mnie lubi gondole. U nas z obrotami tak samo bylo ze wlasnie probowala ale cos ja blokowalo a wczoraj hyc! I dzisiaj juz caly dzien sie obraca ale nie umie w druga z brzucha na plecy strone wiec obraca sie na brzuch i placze, musze ja przekladac na plecy i tak w kolko 🤭
Jutro jedziemy 400.km do moich rodzicow man2 tygodnie. Macie jakies rady na taka podroz? Stresuje sie...
Tyle to nie jechalam z starsza w tym wieku. U nas 2.5 h do obu babc i o dziwo przesypiala zazwyczaj.
Jedzcie tak w porze drzemki. Najwyzej przestanki porobicie na karmienie i zwiedzanie ☺
Niektorzy to dluzsze trasy na noc jezdza bo wtedy dzieci dluzszy sen maja ale my nie mielismy potrzeby.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry