reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

A i melduję że usg piersi dziś zrobione 😁 Dziękuję Wam za motywację i kopniaka, gdybyście mnie nie cisnęły to bym się wcaaaale nie spieszyła z tym badaniem 🙈 Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze poszłam do jakiegoś nowego lekarza i był taaaaaki przystojny że mi szczęka opadła na wejściu i nie mogłam potrafiłam przestać się uśmiechać- jak kretynka jakaś 🤣 Mam jakiegoś farta do przystojnych lekarzy szczególnie gin, szkoda tylko że mnie onieśmielają i nie zachowuje się wtedy normalnie 😂
Super że zrobiłaś! Piersi to fajna część ciała i trzeba dbać o nie:) jeśli któraś z Was nie robi regularnie usg to sio zapisać się już na usg! Ja przed rozpoczęciem starań zaczęłam wszystko sprawdzać i właśnie na usg piersi wyszła zmiana którą od dwóch lat kontroluje. Skończyło się biopsją gruboigłową dwa tygodnie temu. Jutro mają dzwonić z wynikiem histo-pato :)

reklama
A i melduję że usg piersi dziś zrobione 😁 Dziękuję Wam za motywację i kopniaka, gdybyście mnie nie cisnęły to bym się wcaaaale nie spieszyła z tym badaniem 🙈 Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze poszłam do jakiegoś nowego lekarza i był taaaaaki przystojny że mi szczęka opadła na wejściu i nie mogłam przestać się uśmiechać- jak kretynka jakaś 🤣 Mam jakiegoś farta do przystojnych lekarzy szczególnie gin, szkoda tylko że mnie onieśmielają i nie zachowuje się wtedy normalnie 😂
No! Dzielna dziewczyna! 😉 Za przyjemność obcowania z przystojnym lekarzem nie musisz dziękować 😉

Super że zrobiłaś! Piersi to fajna część ciała i trzeba dbać o nie:) jeśli któraś z Was nie robi regularnie usg to sio zapisać się już na usg! Ja przed rozpoczęciem starań zaczęłam wszystko sprawdzać i właśnie na usg piersi wyszła zmiana którą od dwóch lat kontroluje. Skończyło się biopsją gruboigłową dwa tygodnie temu. Jutro mają dzwonić z wynikiem histo-pato :)
Trzymam kciuki, żeby wynik biopsji był prawidłowy i nie było tam żadnych nieproszonych gości🤞🤞

@wrobelmm nawet nie wiesz jak się cieszę że pęcherzyki rosną i organizm reaguje na leki tak jak lekarz chciał <3 Przy punkcji będziecie robić przy okazji scratching albo biopsję?

A jak tam Twoje żebra w ogóle? Zagojone wszystko po tej wywrotce? Możesz już normalnie oddychać i zeszła opuchlizna?

A i melduję że usg piersi dziś zrobione 😁 Dziękuję Wam za motywację i kopniaka, gdybyście mnie nie cisnęły to bym się wcaaaale nie spieszyła z tym badaniem 🙈 Na szczęście wszystko jest ok, jeszcze poszłam do jakiegoś nowego lekarza i był taaaaaki przystojny że mi szczęka opadła na wejściu i nie mogłam przestać się uśmiechać- jak kretynka jakaś 🤣 Mam jakiegoś farta do przystojnych lekarzy szczególnie gin, szkoda tylko że mnie onieśmielają i nie zachowuje się wtedy normalnie 😂
A gdzie to byłaś? Tak pytam dla koleżanki 😂😂😂

@wrobelmm nawet nie wiesz jak się cieszę że pęcherzyki rosną i organizm reaguje na leki tak jak lekarz chciał <3 Przy punkcji będziecie robić przy okazji scratching albo biopsję?

A jak tam Twoje żebra w ogóle? Zagojone wszystko po tej wywrotce? Możesz już normalnie oddychać i zeszła opuchlizna?
Wierz mi, że też się cieszę, bo niby cały czas byłam spokojna i pozytywnie nastawiona, ale dzisiaj - przed samą wizytą - stresowałam się, że może jednak nic się nie dzieje, bo jajniki czuję tylko delikatnie 😅

Nie rozmawialiśmy dotąd ani o biopsji ani o scratchingu - zobaczymy, co lekarz zaproponuje. Ja jakoś w ciążę zachodzę, więc może się okażą, że nie będzie do nich kolejnych wskazań. Immuno wysłał mi już protokół działania pod ivf i tutaj heparyna i steryd wchodzić będą już na trzy dni przed transferem, więc liczę, że będzie to wystarczającym żeby zabezpieczyć wszystkie ewentualne, negatywne aspekty ze strony mojego organizmu.

A żebra już spoko - czasem nieco je jeszcze czuję (przy większym wysiłku albo głębokim wdechu), ale w porównaniu z tym co było, całkiem niedawno, nie ma żadnego porównania. Opuchlizna też na szczęście zeszła i znowu mam talie ;D - ten temat uznaje za zamknięty ;)

Teraz wracam do ćwiczeń, żeby podbudować mięśnie przykręgosłupowe i brzucha, bo ten miesiąc nie był dla nich najszczęśliwszym ;)

Super wiadomość. ☺️ Trzymam kciuki dalej ❤️
U mnie punkcja już w sobotę, ale pęcherzyków mam mało więc średnio to wszystko widzę.
Nie liczy się przecież ilość, a jakość!
Trzymam kciuki ;-)

@wrobelmm za Ciebie również!
A jakie leki dostajecie na stymulacji?
Słyszałyście moze o wpływie melatoniny na jakość oocytow? /ale to tylko przy stymulacji do ivf, w innym przypadku hamuje owu/

Ja bardziej myślę, żeby jej nie zranić swoimi uczuciami względem mojej sytuacji 🙈
Ja to już się nauczyłam, że niestety nie mam wpływu na innych.
Wychodzę z założenia, że każdy jest dorosły i wie co robi, jest mi tak łatwiej.
Wiem, że tu chodzi o Twoja siostrę- ja mam podobnie, ale potem myślę że kurcze każdy jest kowalem swojego losu i ja nie mogę obciążać się problemami najbliższych. To mi robi lepiej na głowę.

Jak wyżej @Sanderson zwróciła uwagę ważne, żeby Twoja siostra wiedziała, że może w razie czego na Ciebie liczyć 😊i chyba to wszystko co można zrobić.

reklama
Nie liczy się przecież ilość, a jakość!
Trzymam kciuki ;-)

@wrobelmm za Ciebie również!
A jakie leki dostajecie na stymulacji?
Słyszałyście moze o wpływie melatoniny na jakość oocytow? /ale to tylko przy stymulacji do ivf, w innym przypadku hamuje owu/

Ja to już się nauczyłam, że niestety nie mam wpływu na innych.
Wychodzę z założenia, że każdy jest dorosły i wie co robi, jest mi tak łatwiej.
Wiem, że tu chodzi o Twoja siostrę- ja mam podobnie, ale potem myślę że kurcze każdy jest kowalem swojego losu i ja nie mogę obciążać się problemami najbliższych. To mi robi lepiej na głowę.

Jak wyżej @Sanderson zwróciła uwagę ważne, żeby Twoja siostra wiedziała, że może w razie czego na Ciebie liczyć 😊i chyba to wszystko co można zrobić.
Dziękuję ❤️ ja biorę letrozole i fostimon.

Tak, czytałam o melatoninie i jej pozytywnym wpływie na jakoś oocytów, ale finalnie jej nie wdrożyłam, bo ona jeszcze mocniej podbija immunologię.

Kiedy zaczynasz stymulację?

Do góry