reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Sorki, potruje Wam dupe. Ile razy w cyklu zeobic badanie proga i w których dniach, żeby zobaczyć czy mam niedobór progesteronu? Te plamienia mnie denerwują, a na dodatek jak byłam w styczniu nie wspomniałam o nich lekarzowi. A dodam, że w każdej ciąży na początku miałam niski próg i raz się obeszło beż luteiny, ale miałam dwa krwawienia i mocne plamie ia w ciążach, po luteinie jak teka odjął.

reklama
Chyba się wyleczymy z tego NFZ. Wyników nawet nie wyślą, tylko trzeba przyjechać, dlatego najwcześniej zobaczę je jutro, bo będą "może dziś koło południa".
No i warunki do badania nasienia tak, jak się spodziewałam - żadne, mimo, że to poradnia leczenia niepłodności.
Najbliższy termin do urologa na kwiecień.

Skłaniam się ku klinice bocian w Katowicach, mamy tam niecałe 10km. Temat do przemyślenia.

Nic, robiłam wczoraj i przedwczoraj chociaż nie wiem po co bo nawet chyba sexow nie było w ok. owu no i na zajście bez leków raczej nie ma szans a poza tym grzeje ławke 😂
Kto zabroni staraczce sikać 🙂 ja jeszcze nigdy nie zaszłam z owulacji prawego jajnika 😂 ale i tak zawsze testuję, Endo nie fajne ? Nadal są cuda 😂😂😂

No właśnie nie wiem z czego to wynika, bo lekarz jest bardzo dobrym diagnosta (przy becie około 500 już wiedział i reagował) więc mnie to dziwi i niezbyt wiem co dalej. Nie wiem nawet jakie są „warunki” by to badanie w ogóle proponować, przecież nie wszystkim bada się wszystko a ja medycyny nie kończyłam to wypadałoby mi powiedzieć a nie skazywać na łaskę i niełaskę for internetowych 🤪
Każda z nas chciałaby mieć rzeczowego lekarza, który by wykazywał zaangażowanie i sprawdzał wszystko. Niestety wszystko jest zależne od ich doświadczenia oraz procedur jakie są im narzucone. Widzisz ja po 2 biochemię zaczęłam diagnostykę, bo moja Pani Doktor stwierdziła że lepiej zacząć niż czekać do 3 poronienia czy biochemu (zaleconą diagnostyka jest właśnie po 3 stracie).

Każda z nas chciałaby mieć rzeczowego lekarza, który by wykazywał zaangażowanie i sprawdzał wszystko. Niestety wszystko jest zależne od ich doświadczenia oraz procedur jakie są im narzucone. Widzisz ja po 2 biochemię zaczęłam diagnostykę, bo moja Pani Doktor stwierdziła że lepiej zacząć niż czekać do 3 poronienia czy biochemu (zaleconą diagnostyka jest właśnie po 3 stracie).
No jasne tylko ze niezbyt rozumiem dlaczego jeden lekarz mówi dwóm babkom ze maja zrobić a trzeciej nie 🙄

reklama
Do góry