Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Oooo, cześćCześć dziewczyny!
Czytam Was z ukrycia, ale postanowiłam w końcu napisać, fredka84 - czekałam aż się pojawisz
U mnie niestety mega stres, USG 1 trymestru nie wyszło za ciekawie, więc zrobiłam Nifty... czekam na wyniki w panice...najgorsze jest to, że zrobiłam prenatalne w 2 różnych klinikach i mam dwa różne wynikilekarz prowadzący sam zgłupiał
w każdym razie po wylaniu morza łez, trochę się uspokoiłam i czytając Wasze pozytywne historie trochę mi lepiej.
Wyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnioOooo, cześć. U mnie trochę to trwało zanim się ujawniłam
.
Kurczę, a co było nie tak z USG? Lekarz zalecił Nifty? W dwóch klinikach na USG były nieprawidłowości?
Ja czekam na Pappa i sram po gaciach. I podobno może nie wyjść dobrze bo jestem starawa![]()
Dobrze, że zrobiłaś te Nifty. Masz duże szanse że wszystko będzie dobrzeWyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnioI tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Nie martw się, aż tak starawa nie jesteś, żeby Pappa źle wyszła, będzie dobrze zobaczysz! Mi się jakiś pech przyplątał![]()
Będzie dobrze zobaczyszWyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnioI tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Nie martw się, aż tak starawa nie jesteś, żeby Pappa źle wyszła, będzie dobrze zobaczysz! Mi się jakiś pech przyplątał![]()
Koniecznie rób Nifty, daje dużo spokoju! U mnie USG było dobre, ale białko Pappa wyszło niskie, wynik Nifty mnie bardzo uspokoił.Wyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnioI tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Artykuł daje nadzieję ❤ dziękujęDobrze, że zrobiłaś te Nifty. Masz duże szanse że wszystko będzie dobrze. Zobacz jaki artykuł znalazłam. Ku pokrzepieniu
![]()
Usłyszała, że płód nie ma kości nosowej. Urodziła zdrową dziewczynkę
"Martwi mnie kość nosowa… Niech pani spojrzy. Nie ma jej" - usłyszała w trakcie badania prenatalnego. Kolejne USG, w II i III trymestrze ciąży, potwierdziły spostrzeżenie lekarza. - Wtedy było mi już wszystko...parenting.pl
Powiem Wam, że czasem chciałabym sobie rzygnąć. Może poczułabym się wtedy bardziej w ciunży
Dziś po pracy mam USG i jak o tym myślę to się pocę![]()