Miałam ambitne plany, żeby popracować chociaż do 3, 4 miesiącaja też od razu poszłam na l4. Dopiero w poniedziałek poinformowałam pracodawcę o ciąży. Musiałam to zrobić, bo moje stanowisko wymaga dość szybkiego zastępstwa![]()
reklama
annn1
Fanka BB :)
Dziś mierzylam godzinę po śniadaniu- już nie takim badziewanym jak wczoraj- i miałam 114, więc jest ok.Oo ciekawe, daj znać jak w inne dni czy to kwestia lepszego dnia czy faktycznie pomagają. Ja miałam takie mdłości iże ginekolog zapisał mi xonvea, wzięłam dopiero pierwszy raz tabletkę na noc ale jestem po tym bardzo senna ale na razie odpukać jest w miarę ok
![]()
Tak po tych lekach pierwsze 2 dni też miałam takie senne, dziś już trochę lepiej ale lekkie nudności mi się ponownie pojawiły
loumarie
Myślę, że raczej nie ma takiej pracy, która nie stresuje...
Ja na swojej zjadam regularnie zęby, bo pracę mam wymagającą pracy głowy na najwyższych obrotach, ale nie wiem czy z tego tytułu wolałabym być na zwolnieniu, wynudziłabym się na śmierć raczej oglądając cztery ściany i pilnując kontroli z ZUS...
Wolę już dziennie siorbnąć meliski.
Ja na swojej zjadam regularnie zęby, bo pracę mam wymagającą pracy głowy na najwyższych obrotach, ale nie wiem czy z tego tytułu wolałabym być na zwolnieniu, wynudziłabym się na śmierć raczej oglądając cztery ściany i pilnując kontroli z ZUS...
Wolę już dziennie siorbnąć meliski.
LiliankaKornelka
Moderator
myślę że wszystko zależy też od tego kto jakie ma podejście do swojej pracy. W sensie chodzi mi o to że jeśli lubisz to co robisz to nawet jak masz gorsze samopoczucie to zagryziesz zęby i pójdziesz bo koniec końców sprawia ci to przyjemność. A jeśli masz taką pracę, że męczysz się w niej, nie lubisz jej a masz wskazania do l4 to nie będziesz na siłę siedzieć, tak dla zasady czy cośMyślę, że raczej nie ma takiej pracy, która nie stresuje...
Wolę już dziennie siorbnąć meliski.![]()
Powiem szczerze, że już sama nie wiem, czy to działa. Wczoraj wieczorem zdjęłam jedna, bo już mi się wgłębienie w skórze zrobiło i mnie bolało i dostałam mdłości. Dziś od rana założyłam obie, a chwilę po śniadaniu znów mnie zemdliło i tak do teraz, ale to już z głodu. Zjadłam, zobaczymy, czy przejdzie. No ale póki co na pewno nasilenie jest ciut mniejsze, albo zwyczajnie sobie wkręcamOo ciekawe, daj znać jak w inne dni czy to kwestia lepszego dnia czy faktycznie pomagają. Ja miałam takie mdłości iże ginekolog zapisał mi xonvea, wzięłam dopiero pierwszy raz tabletkę na noc ale jestem po tym bardzo senna ale na razie odpukać jest w miarę ok
![]()
loumarie
myślę że wszystko zależy też od tego kto jakie ma podejście do swojej pracy. W sensie chodzi mi o to że jeśli lubisz to co robisz to nawet jak masz gorsze samopoczucie to zagryziesz zęby i pójdziesz bo koniec końców sprawia ci to przyjemność. A jeśli masz taką pracę, że męczysz się w niej, nie lubisz jej a masz wskazania do l4 to nie będziesz na siłę siedzieć, tak dla zasady czy coś![]()
Możliwe. Ja nie lubię swojej pracy, lubię tylko wypłatę.
nieznośne_poplątanie
Moderator
Skąd pomysł, że to nerka? Masz już jakąś tego typu historię za sobą?Dopadło mnie chyba zapalenie nerki wogóle. Od wczoraj wieczorem mi dokucza. Chyba najwyższa pora na teleporadę.![]()
loumarie
Skąd pomysł, że to nerka? Masz już jakąś tego typu historię za sobą?
Kłuje mnie skurczowo w plecach na tej wysokości i od może dwóch, trzech godzin już i szczypie przy oddawaniu moczu. Jak się schylę to również tam mnie boli...
Dostałam skierowanie na badanie moczu i posiew. Jutro polecę z rana do laba bo dziś już żaden mnie nie przyjmie... jak coś wyjdzie to mam wrócić spowrotem.
W międzyczasie też zdobyłam sok 100% z żurawiny i witaminę C musującą.
reklama
Napiszcie do Aniaslu aby wam wątek przypiela nad styczniowki..bo pewnie większość was nawet nie widzi.Sprawdźcie dziewczyny czy nikogo nie pominęłam i czy dobrze wpisałam daty
Faktycznie malutko nas![]()