LiliankaKornelka
Moderator
pociesza mnie toU mnie w 1 ciazy w 6+5 nie było widać akcji serca, a drugiej w 5+3 był zarodek i serduszko. Także różnie bywa z ta widocznością.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pociesza mnie toU mnie w 1 ciazy w 6+5 nie było widać akcji serca, a drugiej w 5+3 był zarodek i serduszko. Także różnie bywa z ta widocznością.
no zobaczymy. Mam umówione usg z NFZ na 23.06, a prywatnie mam wizytę na 27.06mysle ze za tydzien to jeszcze za wcześnie. Ja byłam niby 6+2 i zarodka nie było. Ale myślę że jak za 2 tygodnie pójdziesz to będzie dobrze![]()
Ja też nadal nie wiem u jakiego lekarza prowadzić ciążę. W pierwszej jeździłam do kliniki 200km ale teraz z 3latkiem przy nodze jest to niewykonalne..Hej dziewczyny! Ja dziś wymęczona po festynie u syna w przedszkolu, do tego upał zrobił swojeAle generalnie muszę powiedzieć, że w ogóle się nie czuję jak w ciąży, czasem trafi się jakiś słabszy dzień, że mam większe młodości, ale porównując do początku pierwszej ciąży, to teraz idealnie
I oby tak zostało jak najdłużej, bo aktualnie nie mam pracy (poprzednią rzuciłam 2 miesiące temu i tak sobie szukałam powoli, bo w życiu bym nie pomyślała, że znów będę w ciąży), więc jak już jakąś sensowną znajdę, to nie chciałabym od razu iść na L4.
Wizytę u lekarza mam teraz 21.06 na NFZ, ale to jeszcze nie u tego lekarza, u którego planuję prowadzić ciążę. W pierwszej ciąży miałam mega zawirowania z lekarzem, bo mój ginekolog odszedł z poradni, do tego był covid i teraz znów problem, bo moja lekarka na wychowawczym, a ten drugi lekarz okazał się napalonym na kasę konowałem![]()
Ja ostatnio też jeździłam przez całe miasto (ale nie aż 200kmJa też nadal nie wiem u jakiego lekarza prowadzić ciążę. W pierwszej jeździłam do kliniki 200km ale teraz z 3latkiem przy nodze jest to niewykonalne..![]()
Dziewczyny, melduję, że u nas dziś na przyspieszonym z powodu planowanej biopsji USG potwierdzającym ciążę widoczny pęcherzyk żółtkowy i zarodek 3 mm oraz migający punkcik, w którym razem z Doktorem doszukiwaliśmy się sercaNastępna wizyta, już z założeniem karty ciąży i wszystkimi skierowaniami, 1.07.
![]()
superDziewczyny, melduję, że u nas dziś na przyspieszonym z powodu planowanej biopsji USG potwierdzającym ciążę widoczny pęcherzyk żółtkowy i zarodek 3 mm oraz migający punkcik, w którym razem z Doktorem doszukiwaliśmy się sercaNastępna wizyta, już z założeniem karty ciąży i wszystkimi skierowaniami, 1.07.
![]()
6+1superktóry to tydzień u Was?