reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

U mnie w 1 ciazy w 6+5 nie było widać akcji serca, a drugiej w 5+3 był zarodek i serduszko. Także różnie bywa z ta widocznością.
pociesza mnie to 🙈 z córką w 6+3 miałam już serduszko a tu 6+2 i brak zarodka 🙄 no ale pęcherzyk niby odpowiada wielkości 5+5 i jest to zgodne z opóźnioną owulacja więc jakąś nadzieję jednak mam 🙈 choć staram się nie robić sobie jej za bardzo, żeby się nie rozczarować 😬

reklama
Hej dziewczyny! Ja dziś wymęczona po festynie u syna w przedszkolu, do tego upał zrobił swoje 🥵 Ale generalnie muszę powiedzieć, że w ogóle się nie czuję jak w ciąży, czasem trafi się jakiś słabszy dzień, że mam większe młodości, ale porównując do początku pierwszej ciąży, to teraz idealnie👌 I oby tak zostało jak najdłużej, bo aktualnie nie mam pracy (poprzednią rzuciłam 2 miesiące temu i tak sobie szukałam powoli, bo w życiu bym nie pomyślała, że znów będę w ciąży), więc jak już jakąś sensowną znajdę, to nie chciałabym od razu iść na L4.
Wizytę u lekarza mam teraz 21.06 na NFZ, ale to jeszcze nie u tego lekarza, u którego planuję prowadzić ciążę. W pierwszej ciąży miałam mega zawirowania z lekarzem, bo mój ginekolog odszedł z poradni, do tego był covid i teraz znów problem, bo moja lekarka na wychowawczym, a ten drugi lekarz okazał się napalonym na kasę konowałem 🤷‍♀️

Hej dziewczyny! Ja dziś wymęczona po festynie u syna w przedszkolu, do tego upał zrobił swoje 🥵 Ale generalnie muszę powiedzieć, że w ogóle się nie czuję jak w ciąży, czasem trafi się jakiś słabszy dzień, że mam większe młodości, ale porównując do początku pierwszej ciąży, to teraz idealnie👌 I oby tak zostało jak najdłużej, bo aktualnie nie mam pracy (poprzednią rzuciłam 2 miesiące temu i tak sobie szukałam powoli, bo w życiu bym nie pomyślała, że znów będę w ciąży), więc jak już jakąś sensowną znajdę, to nie chciałabym od razu iść na L4.
Wizytę u lekarza mam teraz 21.06 na NFZ, ale to jeszcze nie u tego lekarza, u którego planuję prowadzić ciążę. W pierwszej ciąży miałam mega zawirowania z lekarzem, bo mój ginekolog odszedł z poradni, do tego był covid i teraz znów problem, bo moja lekarka na wychowawczym, a ten drugi lekarz okazał się napalonym na kasę konowałem 🤷‍♀️
Ja też nadal nie wiem u jakiego lekarza prowadzić ciążę. W pierwszej jeździłam do kliniki 200km ale teraz z 3latkiem przy nodze jest to niewykonalne..🙈

Ja też nadal nie wiem u jakiego lekarza prowadzić ciążę. W pierwszej jeździłam do kliniki 200km ale teraz z 3latkiem przy nodze jest to niewykonalne..🙈
Ja ostatnio też jeździłam przez całe miasto (ale nie aż 200km 🫣). Teraz mieszkam pod miastem, ale na upartego bym mogła do niej jeździć, tyle, że tamta lekarka nie była jakaś nadzwyczajna. Mam nadzieję, że uda się u tego lekarza niedaleko domu, ale pierwszy wolny termin miał dopiero na sierpień, po drodze mam jeszcze jedną wizytę prywatnie u niego, to się poznamy 😁 Jeszcze na prenatalne się zapisałam do innego, więc tak jak na początku poprzedniej ciąży lekarzowi rollercoaster 😅 A swoją drogą ten konował, o którym wspominałam twierdził, że sam robi badania prenatalne, a nie ma certyfikatu FMF, więc mega ściema.

Dziewczyny, melduję, że u nas dziś na przyspieszonym z powodu planowanej biopsji USG potwierdzającym ciążę widoczny pęcherzyk żółtkowy i zarodek 3 mm oraz migający punkcik, w którym razem z Doktorem doszukiwaliśmy się serca 🩷 Następna wizyta, już z założeniem karty ciąży i wszystkimi skierowaniami, 1.07. :)

Dziewczyny, melduję, że u nas dziś na przyspieszonym z powodu planowanej biopsji USG potwierdzającym ciążę widoczny pęcherzyk żółtkowy i zarodek 3 mm oraz migający punkcik, w którym razem z Doktorem doszukiwaliśmy się serca 🩷 Następna wizyta, już z założeniem karty ciąży i wszystkimi skierowaniami, 1.07. :)
☺️✊ wspaniałe, jesteś pod opieką specjalistów, to najważniejsze, na pewno zadbają abyście razem z dzieckiem byli bezpieczni 🙂

super 🤩 który to tydzień u Was?

reklama
Do góry