• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Magda a to prawda że na diecie cukrzycowej można schudnąć nawet w ciąży ? No albo chociaż nie przytyć?

Tak :-) Ja co prawda nie schudłam nigdy, ale jak w I ciąży bez diety przytyłam ponad 30 kg, tak w kolejnych już z dietą po ok 9kg ( z Kają więcej, ale tam z innych przyczyn). Tylko że z tą dietą to jest tak,że każdy je co innego, bo po czym innym mu cukry skaczą. Ja np zjem talerz frytetk i jest ok, ale nie mogę ani pół kiwi :eek: Musze za to jeść bardzo regularnie i dzięki temu nie tyję dużo w ciąży :tak: Ale ja mam nadwagę, więc dla mnie to ok :-)

Bozienka od 2012 mam cukrzycę typu II. W II ciąży miałam ciążową, ale potem się okazało,że jednak coś nie gra i taka była diagnoza tuż przed ciążą z synkiem. Nigdy jednak nawet w ciąży nie musiałam brać insuliny póki co, bo potrafię dietą wszystko kontrolować ;-)

Choco córa 2 miesiące wcześniej się urodziła wiec pewnie jak by w terminie wyszła to by pewnie doszło do 20 ale z córa nie jadłam tak jak teraz ;-) teraz już jestem na + 3.5 kg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry