reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Anit jak chcesz możesz rodzić przede mną, ja się nie pogniewam przecież :-p
Jak ktoś chce jeszcze książkę to jeszcze wyślę, dla mnie to nie problem :blink:

Na ktg spoko, nawet pokazało skurcze, przynajmniej teraz wiem kiedy je mam :zawstydzona/y: Były takie na 70% ale mnie nie bolały, wzbudzały tylko dyskomfort hmm. Poza tym szyjka 1,5 cm Coś wolno to u mnie idzie. Myślałam, że po przytulankach coś ruszy :-p
Czekamy dalej :confused2: Jeżeli nic się nie zacznie dziać to w poniedziałek zgłaszamy się na IP i lekarz będzie decydował co dalej. :confused2:

Bettina a szyjka 1,5 cm to jeszcze duzo ? Ja miałam ostatnio 2,3 i powiedział mi gin ze to lada moment to znaczy tydzień, no ale minął i nic się nie zadziałało.

Dziekuje Bettina, juz doszlo :-) no rzeczywiscie niezłe tematy sie dzis przewijają. A za tymi chlopami nie nadazysz-jak nie mozesz albo nie chcesz to oni chetni, a jak pomoc potrzebna to odmawiaja he he

Ja dzis od rana mam zgage, taka lekka ale jednak caly dzien czulam. I nawet jak jestem glodna to mnie pali w przełyku, wiec chyba wole byc najedzona ;-) zreszta raz po zjedzeniu np.mandarynek nic mi nie jest, a na drugi dzien po mandarynkach zle sie czuje. Badz tu czlowieku madry. Trzeba zacisnac zeby i przetrzymac. I rzeczywiscie zgaga najbardziej meczy wieczorem wiec cos w tym jest ;-)

Martenika nie wiem czy dużo, nie skomentowały tego jakoś specjalnie, położna z lekarzem stwierdziły, że oznaki porodu są i trzeba czekać. U mnie jak się nic więcej nie rozkręci to tak czy siak w poniedziałek mam się zgłosić bo taki mam termin porodu. A Ty w którym jesteś tygodniu?
Beemik dlatego nie ma sensu uważać na to co się je jak zgaga i tak jest :-p

Martenika nie wiem czy dużo, nie skomentowały tego jakoś specjalnie, położna z lekarzem stwierdziły, że oznaki porodu są i trzeba czekać. U mnie jak się nic więcej nie rozkręci to tak czy siak w poniedziałek mam się zgłosić bo taki mam termin porodu. A Ty w którym jesteś tygodniu?
Beemik dlatego nie ma sensu uważać na to co się je jak zgaga i tak jest :-p

39, chociaż z tymi terminami ..z okresu inny z usg inny czasem mam wrażenie że oni sami nie wiedzą. W każdym razie na 08.02 mam CC i na ostatniej wizycie lekarz kazał się oszczędzać bo ta szyjka niby krótka..nie lubię tak leżeć, poza tym mam psa wcześniej sporo z nim spacerowalam teraz niby się ograniczam...

U mnie tylko terminem z miesiączki się sugerują i on jest wyznacznikiem. Bo z ostatniego usg to termin wypadał na 11.01 :-p A Hania ma się całkiem nieźle i wcale jej nie śpieszno.
Z tymi szyjkami to różnie bywa ale jak lekarz każe się oszczędzać to trzeba tak robić. :tak:
Ja chyba jutro na jakiś spacer się wybiorę bo już nie wiem jak pogonić to moje dziecię :confused:

Oj zgaga to moje utrapienie, a od wczoraj to już koszmar - też mnie zaczęły szarpać mdłości. Oczywiście tylko w nocy. Ble...
Dziś byłam zapisać się na cc i termin mam już oficjalnie na 10.02 (w terminie z miesiaczki). No chyba że coś się wcześniej zacznie, ale nie planuję (a wy mi ochotę na jakieś przytulanka robicie.
Przy okazji trochę czasu straciłam - nie dość że mam dość daleko (ok 30km), to jeszcze wpisać na termin może tylko ordynator, a on jest tylko w konkretne dni, tylko od 10 do 14. Więc mąż wolne (żeby z Młodym zostać), ja w auto (na szczęście miałam dobry dzień), na miejscu prawie godzina czekania i co... I doktorek rzucił okiem na skierowanie (a wystarczylaby mu sama karta ciąży), zapytał na kiedy wpisać i już. Aż mi dziwnie było, że cała wyprawa, dla jednego wpisu w zeszyciku ;-)

Hej dziewczyny ;)
Kurcze o 3 dostałam boli nie mierzylam ich bo brzuch mnie tak boli od ponad tyg, później jak zazely się powtarzać czesciej to mierze czas, przed 6 zaczęłam mierzyc i są dosłownie co 4-5 min. Wydzielina obfita z czopem. Kurcze i tak siedzę i się zastawiam czy to fałszywy alarm czy nie. Zawsze piersze wody mi odchodzily o pozniej skurcze. Idę wziąć kąpiel oby to jeszcze nie było to :(

Kati mam nadzieję że pojechałaś na IP, u mnie tak się zaczynały porody. Bóle i lekkie plamienie. Tylko śluzu nie zauważyłam. Tylko widzę że Ty masz jeszcze czas , ale lepiej jedź i sprawdź.

reklama
Po kąpieli trochę ucichlo, dzisiaj mi pralka przuchodzi wiec w planach mam dzisiaj prac bo wstyd się przyznać ale nie mam nic poprane :rolleyes: stara pralka popsuta a u teściów brudzi.. w biegu teraz szykowalam co do torby :(

Już miałam ręcznie prać :)

Do góry