reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Mkvet malutki ale waga 6600 ;)

Olenia dziecko potrzebuje czasu żeby przywyknąć do mleka i żeby kupa się ustabilizowała.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Kobietki to Wasze Maluszki nie male wcale.My nosimy dopiero rozmiar 56 i rekawki jeszcze podwijamy bo za duze ;) a za 14 maja bedzie miala 3 miesiace ;)

olenia, daj maluchowi czas. na rozrzedzenie kupki dobra jest przegotowana letnia woda, albo herbatka rumiankowa.

Aschlee, ale masz Kruszynkę! Jakie ma "parametry" wzrostowo-wagowe?

u nas waga 5600, wzrost 61. ubranka 62 w większości za krótkie, 68 znowu za szerokie :)

czy od urodzenia ktokolwiek mierzył waszym maluchom obwód glowki? u nas do wczoraj nikt. zmienilam mlodej lekarza, ten wymierzyl wczoraj wszystko co się dało i wyszedl nam trochę za duży obwód małej głowiszczy (na granicy normy jesteśmy). idziemy w przyszlym tygodniu na usg glowy, co by zobaczyc czy wszystko w porzadku ...

to piękną fuszerę mi w przychodni odwalali - ani nikt jej glowy nie mierzyl, ani dlugosci ciala, a wazyli mi ją w pampersie (który czasami potrafie ważyć chyba z pół kilo)... no ręce opadają.

My byliśmy ostatnio na szczepieniu w marcu i mierzona była główka, klatka piersiowa, wzrost i waga bez pampersa oczywiście. Teraz idziemy 19 maja i też pewnie będzie wszystko mierzone.
Wczoraj sama mierzyłam Hanulę to mamy jakieś 6400 i 67 cm, jutro skończy 3 miesiące. ;-) ;)

Dziewczyny jak zapatrujecie się na rozszerzanie diety? Od 4 czy 6 miesiąca?

A ja chyba poczekam do 6 miesiaca z jedzeniem. Musze sie jeszcze doszkolic w tym temacie kiedy najlepiej zaczac.

2miesiace za nami corcia wazy 5.1kg i ciuszki ma na 62, ale niektore jeszcze na nia za duze zwlaszcza w poprzek, bo ona tak jak Twoja corka Betula-szczupla ale dluga.
U nas tez glowka mierzona byla zaraz po urodzeniu a potem po 4tyg i bylo wszystko w normie.
A dzisiaj juz druga noc z rzedu cała przespana :)

reklama
U nas też przy każdym szczepieniu mierzą główkę i klatkę. Szczepienie mamy jutro więc znowu się pomierzymy. Rozszerzenie diety planuję po skończonym 4 miesiącu.

Czy waszym maluchom też tak szybko paznokcie rosną?

Do góry