reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Jedna starsza babka leciała od razu do tej kasy ( to była druga otwarta), ale jak kobieta z kasy wskazała na mnie to zrezygnowała ;-) Po całym sklepie są naklejki "Mamy pierwszeństwo" , więc chyba nikt nie odważy się na żadną dyskusję.

Jadźka coś takiego znalazłam:
"[h=2]Ciąża – stosowanie emolientów w ciąży[/h]Ich stosowanie może ci zalecić lekarz dermatolog, jeśli podczas ciąży twoja skóra stanie się nadmiernie wrażliwa i będzie reagowała podrażnieniem na chlorowaną wodę albo stosowane dotąd kosmetyki. Choć ta nazwa brzmi medycznie, nie ma się czego obawiać – emolienty to kosmetyki stosowane w pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień. Ich podstawowym zadaniem jest przywrócenie skórze właściwego poziomu nawilżenia, łagodzenie świądu i zmian zapalnych. Są dostępne w różnych postaciach – zarówno preparatów do mycia, jak i balsamów lub kremów oraz szamponów"

Jadźka: oliwka na mokrą skórę a na to jak się wchłonie smaruj kremem z Rossman "isana " jest w wersji z oliwką. Polecam , mi pomogło a miałam nogi aż białe takie suche były.

reklama
Jadzia emolienty daje się nawet noworodkom,więc spokojnie korzystaj. Inna sprawa,że choć mają niby czynić cuda,często działają odwrotnie. Mam w domu 2 dzieci z Azs i testowaliśmy tego bardzo dużo. Powiem Ci,że najlepszy efekt daje najtańsza ciekla parafina dodana do wody w wannie. Te oczka na wodzie co się utworzą kierujesz na ciało i po kąpieli masz pięknie nawilżona skórę :-) Żadnej chemii i sztucznych dodatków. U nas oilatum wyrządziło najwięcej krzywdy. Ma paskudny skład. Ewentualnie kup olej kokosowy. Tez jest świetny,tylko juz droższy ;-)

Do góry