reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Carolajna ja chętnie przygarne pościel, mogę zapłacić za list. Ja pozyczylam cześć rzeczy po Hani i nikt nie oddal i powydawali dalej :-(
Ja postanowiłam, że na polowkowe idę do innego na usg a nie tego buraka. Wyników tez jeszcze nie mam..
Jak moja córa zje to smigam na plac.
A co do sexu to nic niw gadajcie. Zero chęci. Mój mówi, że zapomni jak to się robi :-) dzisiaj u kumpeli w ciąży byłam i ma to samo. A jak mi się chce to w ciągu dnia jak nie ma jak przy córce. A mąż wieczorem chce jak ja zero ochoty. Trzeba młodą do babci sprzedać to może się zgramy :-)

reklama
Hej!
Zadzwoniłam do przychodni i okazalo się,że moje wyniki poszły mailem do tego lekarza w poniedziałek :wściekła/y: ale po co odpisać:wściekła/y:
Napisałam mu smsa i poprosił o tel za 2h czyli o 20:30 - pewnie ma pacjentki.
Moje wyniki sa takie:
pappa 5680 / dla mojego tygodnia powinnam miec 1919-2926 ( nie wiem ktory tydzien wyliczy on czy z om czy z usg)
hcg 55.06 / 33.6-40,06.
Czyli podwyższone oba.
A w necie znalazłam to:
"W ciążach powikłanych zespołem Downa poziomy PAPP-A są obniżone, a wolne beta-hCG (wolna podjednostka beta-gonadotropiny kosmówkowej) i przezierność karkowa są podwyższone.

W ciążach z zespołem Edwardsa i Patau stężenia PAPP-A i beta-hCG są obniżone, a przezierność karkowa zwiększona."

i bądź tu mądrą. Chodze cała w nerwach i zbzikuje do 20:30
:-(

Ati spokojnie poczekaj co ci lekarz powie ja się kompletnie na tym nie znam ale same dziewczyny pisały ze zle wyniki pappa nie dają gwarancji ze dzidziuś jest chory . Będzie dobrze zobaczysz

Na moje oko ok jest, bo pappa powinno być zaniżone przy wadach a ja mam wysokie, a hcg lekko podwyższone.
Carolajna ja w piątek robiłam pappa i w poniedziałek rano juz były. W invikcie tez 3 dni się czeka. Może twoje wyniki juz czekają na interpretację lekarza dlatego tak długo czekasz.

Niektóre laboratoria mają wyniki później . Jak robie w jakiejś przychodni to np na morfologie czekam dzień a jak w szpitalu to wynik mam popołudniu tego samego dnia

reklama
Do góry