reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Aschlee ja nie wiem jak to sie fachowo nazywa, czy becikowe czy jak, ale te 3600 można wziąć od razu całość lub rozłozyć na raty po 300 euro miesięcznie. Piszę co słyszałam ;)

reklama
Milenia haha no właśnie mam ten sam problem wizyta jak narazie co 2 tygodnie 120 zł + badania + wysłał mnie na genetyczne + leki które nie są refundowane + pampersy kosmetyki dla dzidziusia łóżeczko wózek ciuszki trochę mi zostało po córce ale jak będzie chłopczyk to roczek lipa i tak nie raz siedzę i myślę ile to wszystko wyjdzie . Hehe narazie to mam tylko 6 butelek dla dzidziusia które siostra mi kupiła jak się dowiedziała ;-) ale co tam mamy całe 7 miesięcy na ubieranie ;-)

Bozienka, z ciuszków i pampków powolutku coś się uzbiera, na pewno ktoś coś też przyniesie. Za jakiś czas można się rozejrzeć za jakimiś promocjami. Tylko z tymi badaniami nie ma zmiłuj i od razu takie kwoty. No i najgorsze koszty - wyżywic mnie teraz ;) Ale damy radę :)

Milenia aaaa to inna sprawa tak jak kobieta pracuje a poten jest w ciazy to na miesiac dostsje 300 euro przez rok

No te badania,leki itp sporo kosztuja a potem dodatkowo wyprawka :)

Milenia z jedzeniem mam to samo hihi moj maz juz sie rozglada za roznymi rzeczami...ja jeszcze podchodze do tego ostroznie.Malo tego nie mogl sie powstrzymac i kupil takie lozeczko na kolkach ( nie mam pojecia jsk to sie nazywa po polsku )

Ostatnia edycja:
Koleżanka mi kiedyś opowiadała, że poszła i prosiła o skierowanie na badania i się nasłuchała, a skierowania nie dostała i tak sobie w głowie zakodowałam, że nie da się w ten sposób. Ale może jednak da się to jakoś obejść?

Witam się i ja choc jeszcze z łózka i nie zamierzam wychodzic przez najbliższą godzinę hehe
Dacie radę kobietki zawsze kasa jakoś się znajdzie zwłaszcza na lekarza. My na to żeby zajść w ciąże wydaliśmy już ok 15tyś w ciągu ok roku i nie wiem skąd tyle wzieliśmy:) Mój musial zmienić pracę i wyjechac do Niemiec 600km a ja mam umowę stałą w budżetówce więc się trzymam. ale widzimy się co 3tyg:-(ale jakos leci dzisiaj wraca:))))

Asch spokojnie mnie też piersi raz bolą raz nie jak nic nie ciągnie to boję się że już po wszystkim a jak ciągnie to myślę że coś nie tak.Widziałaś juz Kropka, serduszko bije?
Kobiety im więcej mają na głowie tym lepiej wszystko ogarniają, tak juz mamy;-)

Dziewczyny, czytajac wasze wypowiedzi, dochodze do wniosku, ze w Polsce opieka nad kobieta ciezarna nie istnieje.Wszystko oczywiście można załatwić prywatnie. Wtedy ma sie caly komplet badan I jeszcze więcej. Liczac na nzf mozna spodziewac sie bardzo nieprzyjemnego potraktowania. To sa tylko moje odczucia bo nigdy nie bylam w ciazy/ rodzilam w Polsce. Prosze niech ktoras napisze,ze sie mylę.Chcialabym wierzyc, ze jest inaczej.

reklama
Do góry