reklama
Bozienka24
Fanka BB :)
Milenia haha no właśnie mam ten sam problem wizyta jak narazie co 2 tygodnie 120 zł + badania + wysłał mnie na genetyczne + leki które nie są refundowane + pampersy kosmetyki dla dzidziusia łóżeczko wózek ciuszki trochę mi zostało po córce ale jak będzie chłopczyk to roczek lipa i tak nie raz siedzę i myślę ile to wszystko wyjdzie . Hehe narazie to mam tylko 6 butelek dla dzidziusia które siostra mi kupiła jak się dowiedziała ;-) ale co tam mamy całe 7 miesięcy na ubieranie ;-)
milenia84
Bozienka, z ciuszków i pampków powolutku coś się uzbiera, na pewno ktoś coś też przyniesie. Za jakiś czas można się rozejrzeć za jakimiś promocjami. Tylko z tymi badaniami nie ma zmiłuj i od razu takie kwoty. No i najgorsze koszty - wyżywic mnie teraz
Ale damy radę 
Milenia aaaa to inna sprawa tak jak kobieta pracuje a poten jest w ciazy to na miesiac dostsje 300 euro przez rok
No te badania,leki itp sporo kosztuja a potem dodatkowo wyprawka
Milenia z jedzeniem mam to samo hihi moj maz juz sie rozglada za roznymi rzeczami...ja jeszcze podchodze do tego ostroznie.Malo tego nie mogl sie powstrzymac i kupil takie lozeczko na kolkach ( nie mam pojecia jsk to sie nazywa po polsku )
No te badania,leki itp sporo kosztuja a potem dodatkowo wyprawka
Milenia z jedzeniem mam to samo hihi moj maz juz sie rozglada za roznymi rzeczami...ja jeszcze podchodze do tego ostroznie.Malo tego nie mogl sie powstrzymac i kupil takie lozeczko na kolkach ( nie mam pojecia jsk to sie nazywa po polsku )
Ostatnia edycja:
madziolina_p
A czemu Wy na nfz nie chodzicie? Chociaz niech Wam lekarz przepisze skierowanie na badania i do przychodni za darmo
Witam się i ja choc jeszcze z łózka i nie zamierzam wychodzic przez najbliższą godzinę hehe
Dacie radę kobietki zawsze kasa jakoś się znajdzie zwłaszcza na lekarza. My na to żeby zajść w ciąże wydaliśmy już ok 15tyś w ciągu ok roku i nie wiem skąd tyle wzieliśmy
Mój musial zmienić pracę i wyjechac do Niemiec 600km a ja mam umowę stałą w budżetówce więc się trzymam. ale widzimy się co 3tyg:-(ale jakos leci dzisiaj wraca
)))
Asch spokojnie mnie też piersi raz bolą raz nie jak nic nie ciągnie to boję się że już po wszystkim a jak ciągnie to myślę że coś nie tak.Widziałaś juz Kropka, serduszko bije?
Kobiety im więcej mają na głowie tym lepiej wszystko ogarniają, tak juz mamy;-)
Dacie radę kobietki zawsze kasa jakoś się znajdzie zwłaszcza na lekarza. My na to żeby zajść w ciąże wydaliśmy już ok 15tyś w ciągu ok roku i nie wiem skąd tyle wzieliśmy
Asch spokojnie mnie też piersi raz bolą raz nie jak nic nie ciągnie to boję się że już po wszystkim a jak ciągnie to myślę że coś nie tak.Widziałaś juz Kropka, serduszko bije?
Kobiety im więcej mają na głowie tym lepiej wszystko ogarniają, tak juz mamy;-)
Dziewczyny, czytajac wasze wypowiedzi, dochodze do wniosku, ze w Polsce opieka nad kobieta ciezarna nie istnieje.Wszystko oczywiście można załatwić prywatnie. Wtedy ma sie caly komplet badan I jeszcze więcej. Liczac na nzf mozna spodziewac sie bardzo nieprzyjemnego potraktowania. To sa tylko moje odczucia bo nigdy nie bylam w ciazy/ rodzilam w Polsce. Prosze niech ktoras napisze,ze sie mylę.Chcialabym wierzyc, ze jest inaczej.
reklama
madziolina_p
Ja chodzilam na nfz w pierwszej ciazy i bylo ok, teraz jak bedzie ok to tez bede na nfz