reklama

Lutowe mamy 2017

Gdzieś czytałam ze żeby naprawdę dziecko uchronić przed wpływem substancji z papierosów to trzeba by było o wiele wcześniej przed ciąży rzucić palenie. Co nie znaczy ze powinno się palić. Moja siostra tez nie pali nałogowo (powiedzmy od czasu do czasu) ale w ciąży zawsze przestawała całkowicie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O Matko, ale naprodukowalyscie...

Ellie trzymam kciuki :) oby faktycznie to juz wody byly i obys urodzila.

Mi tez taki zielonkawy czop odchodzi. Ja luteine bralam, i podobno moze byc od tego. Nic nie nie swedzi ani nie boli.

Dzis usiadalam w kuchni z laptopem i pracowalam az do teraz. W koncu nadrobilam zaleglosci, i zamknelam czesc rzeczy. Reszta zobaczymy.

Dzis polozna na 14, pewnie sie dowiem ze dalej czekamy, bo juz tutaj nic zrobic nie mozna do terminu.

Jesli chodzi o wino w czasie porodu, to sama sie z netu doksztalcilam... wiec to przez lekarzy/ polozne w Niemczech polecane nie jest. Aczkolwiek na forach kraza takie pytania. Glownie chodzi o ciaze po terminie, aby porod przyszedl potrzeba relaksu. Wiec dlatego ten kieliszek wina i wtedy mozna skurcze wywolac. Mysle, Ze to takie madrosci z lat wczesniejszych.

Moze dzis kolejny styczniowu/ lutowy dzieciaczek sie Pokaze :)

No wlasnie ten przypadek to byl z...15 lat temu? Ja palilam kiedys, rzucilam kilka lat pzred zajsciem w pierwsza ciaze. Rzucilam, bo nie chcialam juz palic, a nie zebym myslala o ciazy :)

Ja jak sie dowiedzialam o ciazy przyznam sie szczerze nie rzucilam od razu ale z dnia na dzien przeszlam z grubych na cienkie i z prawie 2 paczek dziennie zeszlam na 3 papierosy i to po polowie palilam.. Tak wypalilam jedna paczke cienkich i pozniej juz nie kupowalam nastepnej i tak do tej pory zostalo. Pozniej w 4 czy 5 miesiacu zapalilam pol od brata bo mnie strasznie ciaglo i to chyba bylo mi potrzebne bo od tamtej pory mnie juz tak nie ciągnie choc nie raz mam ochote zapalic ale juz nie az tak...

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się biorę za odkurzanie. Od zeszłego tygodnia mam mnóstwo energii.
A najbardziej mnie wkurza to uczucie, ból w podbrzuszu jak na okres, codziennie tak mam.
I ta ciągła ochota na sex..boshe :(:D
Z tym wywoływaniem to faktycznie myślę jak kasia.zosia - bez paniki, spokój i jest się pod opieką.

reklama
Ja dziś się zbyt nie wysililam, spaghetti tylko :P ale w weekend zrobiłam ogromny garnek gołąbków i zamrozilam dla M żeby miał :) a jeszcze dzisiaj w polo babka się walnela i zamiast łopatki sprzedała mi schab i spaghetti trochę suche ale cóż :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry