reklama

Lutowe mamy 2017

Kruczyca, dzieki, ale jak mi w najblizszym czasie nie przejdzie, to zwolnie sie w drugiej czesci dnia, bo nie mam na nic sily...

2nn3yx8dg37nn3lj.png
Pewnie jeśli masz taką możliwość :) dziecko najważniejsze :)

7u223e3k88z714o0.png

reklama
Rozmaryn, gratulacje i podwójne szczescie masz :-) moja beta wczoraj 12230 dzis jest 5tyg 3d wg rozpiski 5-6 tydzien to sie zgadza, jutro powtorze, a od wczoraj czuje sie koszmarnie, zawroty glowy, mdlosci koszmarne, ledwo moglam zasnac :-( lekarz umowiony na czwartek moze juz cos uda sie podpatrzec :-)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewpa, nie ma jednego scenariusza, możesz wcale nie mieć mdłości. To twoje pierwsza ciąża? Nie ogarniam jeszcze kto jest w pierwszej, a kto już ma dzieci Ja w pierwszej ciązy nie miałam typowych wymiotów, a jakieś wstręty i smrody to mi się pojawiły chyba około 8 tygodnia. Był dramat, bo pracowałam w restauracji i co chwilę smażyłam krewetki z czosnkiem, jakieś orientalne sosy, cebula, masaaaaakra. A już najgorszy z najgorszych był elektryczny grill do pieczenia kurczaka.. Masakra. Jeszcze rok później mi się robiło niedobrze jak przypomniałam sobie ten zapach palącego się tłuszczu

Moja pierwsza ciaza :) Czyli mowisz Ayran, ze jeszcze mam jeszcze mam czas na mdlosci :p o przerabane, miec mdlosci i pracowac w restauracji, pewnie niezle Ci to dalo w kosc.

Arflix - to mamy podobnie :)

Hej nieśmiało się witam jako lutówka i mam zamiar rozgościć się tu na długo. O ciąży dowiedziałam śię przypadkiem na USG nerek zaraz zrobiłam test i są 2 kreski. Totalne zaskoczenie bo się w ogóle nie staraliśmy
O nieźle :) Podwójne gratulacje! Skrycie marzą mi się bliźniaki :)

Wczoraj powiedzialiśmy mojej mamie i rodzicom męża. Wszyscy bardzo sie ucieszyli :)
Za dwa tyg będę w Polsce, to akurat będzie 7 tyg. Moja mama jest pielęgiarką i załatwi mi wizytę u ginekologa :) Już się doczekać nie mogę

Dziewczyny, a czy któraś z Was ćwiczy, chodzi na jakieś zajęcia sportowe?
Chodzę na różne zajęcia grupowe i nie bardzo wiem czy powinnam i na ile mogę sobie pozwolić

Załączniki

• upload_2016-6-7_11-8-58.png
    upload_2016-6-7_11-8-58.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 137
  • upload_2016-6-7_11-8-58.png
    upload_2016-6-7_11-8-58.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 112
Moja pierwsza ciaza :) Czyli mowisz Ayran, ze jeszcze mam jeszcze mam czas na mdlosci[emoji14]o przerabane, miec mdlosci i pracowac w restauracji, pewnie niezle Ci to dalo w kosc.

Arflix - to mamy podobnie :)

O nieźle :) Podwójne gratulacje! Skrycie marzą mi się bliźniaki :)

Wczoraj powiedzialiśmy mojej mamie i rodzicom męża. Wszyscy bardzo sie ucieszyli :)
Za dwa tyg będę w Polsce, to akurat będzie 7 tyg. Moja mama jest pielęgiarką i załatwi mi wizytę u ginekologa :) Już się doczekać nie mogę

Chodzę na różne zajęcia grupowe i nie bardzo wiem czy powinnam i na ile mogę sobie pozwolić
Ewpa organizm sam Ci pokaze na ile możesz sobie pozwolić. Wiadomo że żadnego silowego wysiłku. Na yt znajdziesz też ćwiczenia dla kobiet w ciąży podzielone na trymestry

7u223e3k88z714o0.png

W pierwszej ciazy chodzilam na basen w drugim trymestrze,bardzo dobrze mi to robilo. Pozniej juz nie dawalam rady przeplynac nawet 50m :P Cwiczenia sa na yt i na szkole rodzenia,jesli zamierzasz chodzic,ja sie czulam pewniej i spokojniej przed porodem dzieki tym zajeciom. Teraz pewnie nie bedzie czasu na takie rzeczy.. Umowilam sie do gin na 16 czerwca,to za tydzien,a czuje jakbym miala czekac wieki ;)

W pierwszej ciazy chodzilam na basen w drugim trymestrze,bardzo dobrze mi to robilo. Pozniej juz nie dawalam rady przeplynac nawet 50m[emoji14]Cwiczenia sa na yt i na szkole rodzenia,jesli zamierzasz chodzic,ja sie czulam pewniej i spokojniej przed porodem dzieki tym zajeciom. Teraz pewnie nie bedzie czasu na takie rzeczy.. Umowilam sie do gin na 16 czerwca,to za tydzien,a czuje jakbym miala czekac wieki ;)
Ooo basen na mój kregoslup to będzie zbawienie

7u223e3k88z714o0.png

Koniec porannych mdlosci !!! dajcie jesc :-)
ja przed ciaza chodzilam na zumbe, jezdzilam rowerkiem stacjonarnym i zwyklym, biegalam pi 8 km, cwiczylam aerobik.... a teraz jedynie spacerki i basen, ewent. krotki dystans rodzinnie rowerami

2nn3yx8dg37nn3lj.png

W pierwszej ciazy chodzilam na basen w drugim trymestrze,bardzo dobrze mi to robilo. Pozniej juz nie dawalam rady przeplynac nawet 50m[emoji14]Cwiczenia sa na yt i na szkole rodzenia,jesli zamierzasz chodzic,ja sie czulam pewniej i spokojniej przed porodem dzieki tym zajeciom. Teraz pewnie nie bedzie czasu na takie rzeczy.. Umowilam sie do gin na 16 czerwca,to za tydzien,a czuje jakbym miala czekac wieki ;)
Basen w ciąży to najlepsze rozwiązanie.
Koniec porannych mdlosci !!! dajcie jesc :-)
ja przed ciaza chodzilam na zumbe, jezdzilam rowerkiem stacjonarnym i zwyklym, biegalam pi 8 km, cwiczylam aerobik.... a teraz jedynie spacerki i basen, ewent. krotki dystans rodzinnie rowerami

2nn3yx8dg37nn3lj.png
O ja... mega aktywna byłaś! Ja od 2 miesięcy jeździłam na rolkach... teraz to mogę zapomnieć o tym ... Ale dobro dzidzi najważniejsze. Będą długie spacery i ćwiczenia dla kobiet w ciąży :)

34bwcsqvxs7xh9od.png

Fabimama, bo jak sie wielki tylek mialo, to trzeba bylo go ruszac ;-)
dieta mż plus multum ruchu i przez pol roku 19 kg mniej :-) od nowego roku utrzymuje wage, plus/minus 1 kg

2nn3yx8dg37nn3lj.png

reklama
Moja pierwsza ciaza :) Czyli mowisz Ayran, ze jeszcze mam jeszcze mam czas na mdlosci :p o przerabane, miec mdlosci i pracowac w restauracji, pewnie niezle Ci to dalo w kosc.

O tak, w domu nie wymiotowałam, a w pracy latałam co chwile.....
Ja właśnie zanim dowiedziałam się o ciąży, małam zamiar zacząć chodzic na basen. I teraz nie wiem... Dobrze by było, ale pewnie już się nie zmobilizuje :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry