reklama

Lutowe mamy 2017

Rozmaryn oby szef poszedl na rękę ale dziecko najważniejsze :) a z wiekiem ciazy to normalne. Ważne że coś się dzieje i niech się rozwija :)
Martyna mała świetna :)
Airfix ja wizytę mam dopiero we wtorek ;)

7u223e3k88z714o0.png

reklama
Ayran chyba nie było Cię na majówkach 2014 nie?

Mój łobuziak już w łóżku. Dzisiaj postanowiłam ją znowu nauczyć zasypiać bez mamy. 2 tygodnie temu zmieniliśmy jej łóżko na większe i od tego czasu musiałam z nią siedzieć dopóki nie zasnęła. A trwa to zazwyczaj prawie godzinę. Jak już od niej wyjdę to jest przed 22 i nie mam ani chwili dla siebie bo od razu mi się oczy zamykają... Już się przyzwyczaiła do nowego łóżka więc pora na powrót do starych zwyczajów. Spędzam z nią cały dzień od 6-7 rano do wieczora i brakowało mi tych kilku chwil dla siebie i męża.

Martyyyyyna Byłam na majówkach 2014, ale przeniosłyśmy się poźniej na grupę na facebooku i tutaj już nie wchodziłam. Ty jakoś późno dołączyłaś, że też się nie przeniosłaś?

Hej dziewczyny :-) chwile mnie nie bylo a Wy tu gadu gadu i nadrabiac musialam :-D witam wszystkie nowe przyszle mamy :-) ja dzis bylam na usg, ciaza potwierdzona, jest mala fasolka z bijacym serduszkiem na co czekalam by zobaczyc prawie z zawalem :-)wg om 5tyg i 5 dni a wg usg 6tyg2 dni. Pan doktor widzac wynik bety stwierdzil ze moze blizniaki ale widac tylko jedno male szczescie :-) prosze o wpisanie do tabelki, Paulina 26l trojmiasto coreczka 2.5roku :-) termin 06.02.2017 :-) nastepna wizyte mam 30.06 wtedy bedziemy zakladac kartę. Widzialam ze pisalyscie o dzwiganiun, tez sie zastanawwiam bo corka wymaga duzo uwagi, czasem sie przerwoci, chce gdzies wejsc albo ucieka i trzeba podniesc, mam nadzieje ze raz na jakis czas nie spowoduje zadnych komikacji a z tej euforii dzis zapomnialam zapytac lekarza. Mnie mecza mega mdlosci, na szczescie bez wymiotow i ciagle bieganie siusiu:-/ masakra! Dzis uciekam spac bo oczy ki sie zamykaja :-) trzymajcie sie ciężaróweczki :-)

Dzisiaj rano obudziłam się zlana zimnym potem, zmierzyłam sobie temperaturę i miałam 35,7 :O Mdliło mnie i kreciło mi się w głowie. Teraz nie wiem czy zwalać na chorobę czy na ciążę ? :D :D

Ja mam tak codziennie budze się cała mokra :D tylko w głowie mi się nie kręci i nie mdli ale te poty to z ciąży :D

Fundament krzywy,poziomu nie ma. Wysokości pomieszczeń są o 15cm niższe niż miały być,mało tego przed wylewkami w każdym pomieszczeniu była inna wysokość, różnice 12cm.Między salonem,a kuchnia 8cm różnicy w poziomie podlogi- dobrze ze fachowych od wylewek się spisali potem.Dach do rozbiórki....skończyło się zerwaniem umowy na budowę, zatrudnieniem sprawdzonej ale drogiej firmy-dach mam taki ze nawałnica go nie ruszyła . Firma musiała oddać kasę za dach i za styropian do wyrównania podłóg. Szkoda gadać nawet jak schody zrobili- w drzwiach od łazienki! Trzeba było kluc,cudowac. .do tej pory tam ładu nie doszliśmy. U mnie brakuje tylko pieca i kaloryferow i możemy mieszkać,i na tym stoimy. Nie mamy skąd pożyczyć 15.000zl. Bank nie da bo nie mamy umowy o pracę.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

O kurka zabiłabym ich chyba ! To się nadenerwowaliście , współczuję .

reklama
Dziewczyny ja już po USG dzisiejszym ;) zarodek prawidłowej wielkości , serduszko bije jak dzwon generalnie z dzieckiem wszytko jak najbardziej w porządku , problem jest z kosmówką bo jest niejednorodna i dostałam całkowity zakaz dzwigania , sprzątania i jakiegokolwiek wysiłku fizycznego , jak najwięcej leżeć mam bo inaczej ta kosmówka może się odkleić a wtedy nie donoszę więc od jutra koniec , będe leżeć i się oszczędzać jak kwoka;) trochę mi to komplikuje życie bo ze względu na działąlność gospodarczą jaką prowadzę nie będę mogła nic robić pewnie będę musiała zawiesić firmę bo zatrudnianie ludzi nie wchodzi w grę bo nie wydygam finansowo ale trudno czego się nie robi dla dobra dziecka ;) dostałam też receptę na zwiększoną Luteinę ( do tej pory miałam dwie dawki dziennie po 50 a teraz od dzisiaj 2 dawki po 100 . Przesunął mi się też termin porodu na 27 stycznia , moja gin twierdzi że coś musiałam pochrzanić z datą ostatniej miesiączki , co jest bardzo możliwe bo ostatnio moje cykle były bardzo nieregularne więc mogłam pochrzanić , tak więc jestem w 7 tygodniu ciąży. Ze względu na tą kosmówkę kolejne USG mam za 2 tyg

Apropo braku objawów ciążowych bo część z was się martwiłą ich brakiem dzisiaj moja gienkolog mnie uspokoiła mówi że nie ma co się martwić a trzeba się cieszyć że ich nie ma :D wg niej wiele kobiet nie ma żadnych objawów więc nie ma powodu do niepokoju

aaa i zapomniałabym - przytyłam przez 2 tyg aż 1,5 kg . Wiem bo ostatnio na wizycie ważono mnie , i teraz na tej też . Nie przeżeram się , jem normalnie jak przed ciążą tak się zastanawiam czy to może być od tej luteiny ? Czy któraś z Was stosowała ją w poprzedniej ciąży i też tyła od poczatku ?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry