reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2017

Densik - to już miesiąc? Super, że nadal w dwupaku, naprawdę leżenie baaardzo pomaga.
Kasia.zosia trochę szkoda, że tych sterydów Ci nie dadzą, bo w razie czego (odpukać) to jednak bardzo pomaga, a na pewno nie zaszkodzi. No, ale chyba wiedzą co robią:)

Zaszalałam wczoraj na aliexpresie, kupiłam dla Klaudii strój na bal karnawałowy, klocki pod choinkę (jak nie dojdą to trudno, Klaudia już uprzedzona) Kocyk, otulaczek muślinowy i spodenki dla Wiktorka, torebkę dla siebie i trochę rzeczy do zdjęć noworodkowych. Widzę, że kilka z nich już zostało wysłane. Ciekawe ile to będzie szło i czy wszystko dojdzie. Widzę, że decyzje były dobre, bo już ceny poszły w górę, niektóre rzeczy kupiłam połowę taniej.
Dziś sobota gospodarcza u nas, trzeba posprzątać, wczoraj prałam i prasowałam i łazienkę na górze zrobiłam, mąż pościel zmienił. Jutro przychodzi do nas koleżanka Klaudii. Musimy też na jakieś zakupy się wybrać, bo w lodówce jakby pusto;)

reklama
Dzień dobry dziewczyny [emoji5] chociaż u nas nie taki dobry[emoji22] obudziłam się i tragedia [emoji54] nos zapchany gardło boli plecy bolą i to co mnie bardzo martwi...brzusio boli ani na łóżku się nie mogłam przekręcić czy podnieść [emoji22] mam nadzieję ze to nic złego i z maluszkiem wszystko w porządku

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Witam lutowe mamśuki. Termin mamy na 13 lutego, chłopczyk. Imię mamy wybrane ( prawie od początku) Jakub. Później przeczytałam wszystkie rankingi i sie przeraziła popularnością tego imienia.
Początki miałam ciezkie, pierwszy trymestr wymioty, ciągle mdłości przewrazliwienie na wszelkie zapachy i brak apetytu. Drugi jak nowo narodzona :-) tylko że przypałętała się anemia. Oprócz prenatal classic gin przepisała mi żelazo, tylko że wyniki wciąż zaniżone :-( Zaczęłam codziennie pić sok z buraków świeżych i kiszonych, zobaczę czy tym razem będą lepsze wyniki. Badanie na cukrzycę we wtorek już się boję czy znowu coś z tym mi nie wyjdzie. Aaaaa i najgorsze wczoraj wyskoczyła mi ogromną opryszczka i to w 3 miejscach( zawsze z tym paskudztwem miałam problem) :-[:-:)-( Walczylam z nią za pomocą czosnku, dziś jest prawie zasuszona ale moje wargi wyglądają tzn nie wyglądam, aż wstyd wyjść na ulicę a czekają zakupy :-(

Densik - to już miesiąc? Super, że nadal w dwupaku, naprawdę leżenie baaardzo pomaga.
Kasia.zosia trochę szkoda, że tych sterydów Ci nie dadzą, bo w razie czego (odpukać) to jednak bardzo pomaga, a na pewno nie zaszkodzi. No, ale chyba wiedzą
Moja lekarka była przekonana ze dostane te sterydy, może trochę się wystraszyła za bardzo, nie wiem. Tu w szpitalu z trochę większym spokojem mowili. Jak się pogorszy do pon czy wt to pewnie dostane.
Leżę sobie, nawet fajnie sobie trochę odpocząć od szaleństwa domowego i wiecznego hałasu :D
Densik długo już lezysz, faktycznie miesiąc bo kolo 24 tc cie polozyli. Mamy ta sama datę porodu to pamiętam bardzo dobrze :) obyśmy obie dotrwaly jak najdłużej :)
Na anemie poznalam ostatnio dobry sposob: trzeba wyciąć z surowego buraka srodek, taki stożek zrobić, na 2/3 długości buraka, zasypać cukrem do połowy i buraka postawić na kubku lub szklance, żeby się potem nie przewrocil. Ta metoda wyciąga cały sok z buraka, burak usycha całkiem (dlatego ta szklanka, bo może się przewrócić i wylać sok) i można pić ten zdrowy soczek.

Kasia.Zosia no my trafiliśmy do szpitala 9 października. Obyśmy wytrwały jak najdłużej :) a teraz staraj sie odpoczywac jak najwięcej :)

Kasia.Zosia Densik trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku.

Japko współczuję sąsiadce porodu pod śmietnikiem.

Dziewczyny w jakiej ilości wody rozrabia się 75 g glukozy?

image.jpeg Elena ja mialam w takiej buteleczce 296 ml.
Densik jak juz miesiac wytrzymalas i wszystko jest ok to ja bym byla dobrej mysli !!! Kasia.zosia dobrze ze Tobie tez udalo sie zostac w szpitalu i masz z kim dzieci zostawic. Trzymam za was kciuki dziewczyny !!!
Jagodka sliczna posciel , sama robilas czy kupiona ?
Ja juz czekam ponad 5 tygodni na paczke z polski i dostaje fiola bo ciekawa jestem co rodzinka mi wyslala ;) wiem ze duzo krowek chociaz przy mojej cukrzycy to moge sobie je powachac :)
Dzisiaj wylaczam telefon i postanowilam nic nie robic.. Tzn obiad i troche sprzatne salon ale nic wiecej :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    82,1 KB · Wyświetleń: 68
Elenna, 200ml - plastikowy kubeczek.
Ellie sama oczywiście, za taki zestaw zapłaciłabym grubo ponad stówę, bo kocyk ma około 110x80cm. Ale bym krówkę zjadła - kupię sobie dziś:D
Ale jestem śnięta dziś, mąż zabrał dzieci na zakupy, spożywkę kupili, ja ogarnęłam kuchnię i salon i kwiaty i jak mi się spać zachciało:( Nie lubię takich dni, jak jestem nie do życia. A obiad sam się nie zrobi.
Za to Wiktor w pełni sił, chyba bokiem chce wyjść, skopał nawet Klaudię. Teraz zsunął się w dół i mam niesymetryczny brzuch:D

reklama
Hej dziewczyny. U nas też nie zaciekawie było. Wczoraj się zaczęły wymioty, rozwolnienie... chyba się coś przypałetało bo mój D też wymiotował, ale tylko raz... i spokój. Póki co to ze mną od rana też spokój. Leżę w łóżku i chyba zaczynam żyć. Zaraz Was nadrobie bo sporo tu naskrobałyście.
Dziewczyny trzymajcie się cieplutko [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry