• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie w teorii tez ale z praktyka juz gorzej. Moglabym tak zrobic ale wtedy naraze się na przeklenstwa ze strony stada babc. A pielegniarki nigdy nie reaguja niestety. Wiem ze to moje prawo ale jakos ciezko mi jest z niego korzystać. Myslalam ze do konca ciazy się tego naucze ale chyba już nie zdaze.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

I co Ci będzie od tych przekleństw? Wchodzisz i tyle. Twoje święte prawo.

reklama
U mnie na szczęście wszystkie badania robi się w gabinecie u lekarza (tzn pobieraj probki, część badań robią sami, a część przesyłają do laboratorium zewn. ale ja się tym nie musze zajmować w ogole).
Przedszkole też mam raczej rzadko zamkniete. Teraz jest do 9.01 ale z reguły jak są jakieś mniejsze swieta czy ferie w szkole, przedszkole jest otwarte, w wakacje tylko 3 tyg zamkniete. Tez płace za dni wolne (cale wakacje) ale nie płacę za obiady. Niestety za rok już szkoła to będzie często wolne.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

W większości labow przecież ciężarne bez kolejki. Jeśli wisi w Twoim taka kartka to się na kolejkowiczów nie oglądaj tylko wypinaj brzuch i pukaj do pielęgniarek.

Miłego dnia lutówki :)
U mnie w laboratorium niestety nie... Nawet kiedyś pytałam pielęgniarek, ale niestety, zawsze stoję w kolejce

5djy3e3kpgua6zwe.png

Witam Was noworocznie :)
Sytuacja się u mnie uspokoila ale jako że mamy już 2017 to mogę już rodzic :D mężowi tak bardzo nie chciało się wracać do pracy ze cały dzień mnie wczoraj namawiał żebym jechała do szpitala jak tylko mnie brzuch zabolał haha :D

Ja miałam gbs pobrany przez lekarza w jego gabinecie :) muszę jutro właśnie lecieć po wyniki i zrobić jeszcze morfologie i mocz ( mam nadzieję że to już ostatnie...)

Szczerze Was podziwiam jak niektóre z Was dają jeszcze radę pracować...

U mnie w pracy ja zaraz rodzę a kierowniczka i koleżanka z tego samego stanowiska maja termin na sierpień i już są na zwolnieniu :P

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj przedszkole w zasadzie jest zamkniete kilka dni w roku, a i tak w miescie jest przedszkole, ktore jest otwarte caly rok/cala dobe. Przeciez np samotne matki, ktore pracuja w szpitalu tez maja np nocki i gdzies to dzieci musi sie podziac.. Ja place co miesiac to samo, jezeli dziecko jest 2tyg w domu z powodu choroby to mam polowe rachunku. A w inne ferie to wlasnie tak,ze jak sama mu zaoferuje opieke to mi zwracaja chyba cos 13euro za dzien. Aha , no i lipiec zawsze jest wolny od oplat, bez wzgledu na to czy dziecko jest w przedszkolu czy nie, wiec w sumie mam 11 rachunkow a nie 12..

Co do kolejek to nei wiem.. nie bylam w laboratorium z duzym brzuchem jeszcze, a na pobranie krwi do badania przeciwcial pojde koo 9-10 wtedy wogole nie ma ludzi. Szal jest jak otwieraja labr ok 7, bo ludzie chca zdazyc przed praca

Ja raczej prędko do pracy nie pojde a nie byłam już praiwe 2 lata. Zosi juz nie będziemy zapisywać do zlobka, za półtora roku do przedszkola, ale jeszcze będzie jeden dzidziuś a może i kolejny jak uda mi to namówić męża :D Wiec tak chyba z 5 lat w domu mi się szykuje.

Tutaj przedszkole w zasadzie jest zamkniete kilka dni w roku, a i tak w miescie jest przedszkole, ktore jest otwarte caly rok/cala dobe. Przeciez np samotne matki, ktore pracuja w szpitalu tez maja np nocki i gdzies to dzieci musi sie podziac.. Ja place co miesiac to samo, jezeli dziecko jest 2tyg w domu z powodu choroby to mam polowe rachunku. A w inne ferie to wlasnie tak,ze jak sama mu zaoferuje opieke to mi zwracaja chyba cos 13euro za dzien. Aha , no i lipiec zawsze jest wolny od oplat, bez wzgledu na to czy dziecko jest w przedszkolu czy nie, wiec w sumie mam 11 rachunkow a nie 12..

Co do kolejek to nei wiem.. nie bylam w laboratorium z duzym brzuchem jeszcze, a na pobranie krwi do badania przeciwcial pojde koo 9-10 wtedy wogole nie ma ludzi. Szal jest jak otwieraja labr ok 7, bo ludzie chca zdazyc przed praca

Ja za każdym razem muszę czekać w kolejce, czego nienawidzę bo mam też tak, że od dłuższego czasu zaraz li duszno, gorąco, kręci mi się w głowie...

Ostatnio czekałam do swojego gina w poczekalni ale miałam na 8 rano i byłam pierwsza, była gdzieś 7:50 jak ludzie zaczęli się schodzić a gin jeszcze mnie nie wołał... Już czuję, że zaraz zejdę, więc wpadłam do gabinetu, powiedziałam mu ze źle się czuję na korytarzu i położyłam się na kozetce i on tak ze mną gadał. Ja leżalam a on przed kompem [emoji23] włączył klimę i już było ok :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy ktoras z was puscila dziecko do zlobka jak mialo roczek, ewentualnie zamierza tak zrobic?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam zosie zapisana, ale ona bardzo bala się dorosłych i ja wypisalam. Jednak jak zaczęłysmy Jaska zaprowadzac razem to jej się tak spodobalo, że nie chce wychodzić :)
Myślę więc ze jednak dałaby rade. Jasiek zaczął zlobek jak miał dwa lata.

reklama
W moim laboratorium jest zawsze mała kolejka. Jak na tak małe miasto (ok 20 tys. mieszkańców) to mamy bardzo dużo labków i te kolejki są małe gdziekolwiek by się nie poszło.

Ja mam grupę krwi ARhD+ a miałam już dwa razy robione przeciwciała.. to normalne? Przecież jak mam + to nie może być konfliktu..

Ja nie wiem jak to będzie ale póki co nie wyobrażam sobie dać rocznego malucha do żłobka.. chyba bym uschła z tęsknoty. Ale jeśli finanse mnie zmuszą to nie będę mieć wyjścia..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry