• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Pokrzywa w ogóle jest bardzo zdrowa- tylko ja mam na myśli SOK z pokrzywy - nie mylić z herbatą z tej rośliny. Do kupienia w sklepach zielarskich, przechowywać w lodówce po otwarciu, kosztuje około 25-30zł

Kasia.zosia to kładź się, niech podadzą sterydy (uwaga, piecze jak wlewają w żyłę), przejrzą Cię i do domku leżeć, tylko faktycznie leżeć, bo nie ma żartów, dzieciaki są jeszcze za małe, żebyś chociaż do 34tc wytrzymała to już będzie dużo lepiej. O, bez kitu, sąsiadkę obowiązkowo:D!

reklama
Jagódka - tez myślę że spokojnie możesz sprzedawać takie cudeńka :) , napewno droga słowna by się rozeszło bardzo szybko ;)

Turluturlu- to niezła waga malutkiej , już wkraczamy w ten czas ze zaraz będziemy wszystkie porody przeżywać no i zajęcie nad noworodkiem - ostatnia prosta

Wątrobka i kasza na fuj, w życiu nie tkne żadnych serc ozorow i innych nawet ciąża mnie nie "zmusi " (w sensie zachcianka) - bo śledzi tez nie lubię a kilka tyg temu w sklepie jak byłam to wyszłam z jezykiem na wierzchu bo śledzie czułam [emoji23] , hah a nie cierpię -byłam twarda nie kupiłam ;)

Sojnabig- a jakieś masz objawy anemii ? Bo ja właśnie taka dziwna się zrobiłam i myślę czy badań nie zrobić , niezle juz twój misio waży :)

Super mysz- to faktycznie nie opłaca i się stać jak dla jednej osoby, najlepiej do mamusi lub teściowej iść w gości i rzucić aluzja ze byś zjadła hahah [emoji23]
(Nie ma to jak u mamusi ;) )

Kasia.zosia- no niestety u mnie też podobnie ze nie ma z kim dzieci zostawić, my za granicą - nawet mama się broni rękoma i nogami żeby przyleciec po porodzie (strasznie się boi latac), a teściowa problemy ze zdrowiem no więc odpada i tak sami sobie zostajemy, o tyle mam dobrze ze W. Pracuje na pooludnia wiec pomaga dużo, a który masz dokładnie tydzień ciąży? No jak proponują żebyś została to chyba trzeba zostać bo później nikt odpowiedzialności nie weźmie a lepiej mieć te pewność, mam nadzieje ze znajdzie się jakaś dobra dusza do pomagania u was :)

Ja wstałam po lipnej nocy, mały coś wył, w brzuchu bąbel się wiercil ze tak mi nie komfortowo było cały czas mi gdzieś wbija - najprawdopodobniej nogi bo leży sobie głowa w dół i tylko mi się obrywa [emoji23] , nawet nie mogę ja położyć ręki na brzuchu bo juz marudzi i kopie - będzie się działo po porodzie myślę :)

Ja dziś jakieś twardnienia brzucha to W. Zawiózł do przedszkola , chyba idę jeszcze dospac bo młody jak do nas przychodzi na noc czasem to się rozpycha ze oczywiście dla mnie brakuje miejsca tylko i tylko ja mam kiepska noc hahah :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ok wiec wyjaśniło się co mam robic, do szpitala jutro przede wszystkim po zastrzyk na płuca dla dzidziusia i na dokładne badanie, jeśli będę mogła to mam zostać tam jeśli nie to na własną odpowiedzialność iść do domu. Wiec chyba zostane na weekend, a potem spróbujemy zorganizować jakaś pomoc do domu, kogoś żeby jaska woził do przedszkola, a ja będę w domu leżeć i nie będę wychodzic.

Pewnie będzie cieżko, ale jakoś sobie wszystko poukładasz. Życzę Ci tego. I żeby maluszek jak najdłużej w brzuchu siedział

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia trzymamy kciuki. Leż i odpoczywaj teraz Ty i maleństwo najważniejsze [emoji4] I FAKTYCZNIE sąsiadke wołaj do pomocy [emoji6]
Monsku mnie też nikt nie bada, położona tylko sprawdza ciśnienie i serduszko maluszka. Dlatego sama na siebie chucham i dmucham.
super_mysz17 też widzę u siebie kaczkę [emoji6] ostatnie czasy pod wieczór mam twardy brzuch, ale to chyba te skurcze co przygotowują do porodu, bo zaczyna się z góry i schodzi do dołu... A co do tej glukozy to coś mi się wydaje, że tu nie robią tego badania...
Miciur-ka ja też mam momenty, że nie mam na nic siły już od rana teraz sobie tłumacze, że trzeci trymestr i to dla tego.
.jagódka cuda tworzysz [emoji4] taka mama to skarb.
sojnabig jaki wielkoludek już [emoji4]
A u nas pokoik pomału się robi, póki co to dziś wymieniają nam okna więc chyba będę mieć sprzątania kupę... i pies nasz od rana zdenerwowany, podszczekuje, że obcy po domu chodzą i wiercą... dziś dostałam zdjęcie z zamówieniem z minky to zaraz Wam do wyprawkowego wstawię [emoji6]
Trzymajcie się dziewczyny cieplutko [emoji4] Miłego dnia dla Was [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia - odpoczywaj ile sie da. Przy dzieciach to graniczy z cudem ale starszy chyba juz zrozumie a i Zosia ma juz troche rozumku.
Jagodka- fach w rekach ;)
Miciurka- zrob sobie lepiej te badania, faktycznie to dziwne.
Ja poprzednio przy nizszej wartosci hemoglobiny obzeralam sie stekami i po prostu bralam żelazo. I do następnej wizyty wszystko sie unormowalo.
Dzisiaj jest moj dzien glukozy i wizyty. Nie poznam niestety wymiarow bo to wizyta na NFZ i lekarza srednio obchodzi dzidzius. Czekam jeszcze na jedno pobranie, udalo mi sie uciec na chwile po rajstopy na wesele w sobotę. Mam za godzine do odbioru 2 palety plytek, potem nastepny kurier, potem jade wybierac lozko, jakieś zakupy bo jutro wszystko zamkniete, malego z przedszkola, wizyta i jeszcze pizzę bede piec a jak pizze to i deser. Grafik mam na dzis napiety ;)

Kasia.zosia - odpoczywaj ile sie da. Przy dzieciach to graniczy z cudem ale starszy chyba juz zrozumie a i Zosia ma juz troche rozumku.
Jagodka- fach w rekach ;)
Miciurka- zrob sobie lepiej te badania, faktycznie to dziwne.
Ja poprzednio przy nizszej wartosci hemoglobiny obzeralam sie stekami i po prostu bralam żelazo. I do następnej wizyty wszystko sie unormowalo.
Dzisiaj jest moj dzien glukozy i wizyty. Nie poznam niestety wymiarow bo to wizyta na NFZ i lekarza srednio obchodzi dzidzius. Czekam jeszcze na jedno pobranie, udalo mi sie uciec na chwile po rajstopy na wesele w sobotę. Mam za godzine do odbioru 2 palety plytek, potem nastepny kurier, potem jade wybierac lozko, jakieś zakupy bo jutro wszystko zamkniete, malego z przedszkola, wizyta i jeszcze pizzę bede piec a jak pizze to i deser. Grafik mam na dzis napiety ;)

U mnie hemoglobina niska i czerwone krwinki i hematokryt, dostałam żelazo na receptę :/
Daj przepis na ciasto na pizze bo wciąż szukam idealnego!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry