Justyna5789
Fanka BB :)
Ja przy poprzednim dziecku tez tutaj siedziałam i w 14 osob przenioslysmy sie na fb zamknięta grupe i dalej trzymamy razem. 1.5 roku juz dzieciaki mają. Gadamy o wszystkim a kilka dziewczyn poznalo sie w realu
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Super !Ja przy poprzednim dziecku tez tutaj siedziałam i w 14 osob przenioslysmy sie na fb zamknięta grupe i dalej trzymamy razem. 1.5 roku juz dzieciaki mają. Gadamy o wszystkim a kilka dziewczyn poznalo sie w realu![]()

Z jakiej to strony wzięłaś? Mogłabyś mi podesłać link? Wyślę to tej koleżance na macierzyńskimHmm.... znalazłam coś takiego:
Urlop macierzyński. Ochrona przed zwolnieniem dotyczy także urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego - pracownicy można wypowiedzieć umowę tylko w przypadku ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków pracowniczych czy likwidacji lub upadłości zakładu.
Jednak pracownicy wracającej po urlopie macierzyńskim i rodzicielskim nie przysługuje już szczególna ochrona stosunku pracy. Pracodawca może więc zwolnić taką pracownicę, ale jego zachowanie nie może mieć charakteru dyskryminacji kobiet powracających do pracy po urlopie macierzyńskimhttp://serwisy.gazetaprawna.pl/prac...ne-wypowiedzenie-umowy-o-prace-odwolanie.html
Pracodawca nie ma natomiast prawa rozstać się z pracownicą, gdy jest ona ona uprawniona do urlopu wychowawczego i zdecyduje się na obniżenie wymiaru czasu pracy, maksymalnie o połowę pełnego wymiaru. Zakaz zwalniania obowiązuje jednak nie dłużej niż przez łączny okres 12 miesięcy.
Dziękuję ślicznie za pomocOdnośnie rezygnacji z wychowawczego:
1. Możesz powiadomić pisemnie pracodawcę o rezygnacji z urlopu wychowawczego na 30 dni przed powrotem do pracy - a w dniu powrotu możesz przynieś L4
2. Za zgodą pracodawcy możesz zrezygnować z url.wych. z dnia na dzień (ale radzę rownież stworzyć jakieś pismo) i również w dniu powrotu przynieś L4 :-)
Ja przy poprzednim dziecku tez tutaj siedziałam i w 14 osob przenioslysmy sie na fb zamknięta grupe i dalej trzymamy razem. 1.5 roku juz dzieciaki mają. Gadamy o wszystkim a kilka dziewczyn poznalo sie w realu![]()
Zjadłabym pierogów [emoji3] odpoczywajcie sobie zasłużyliście [emoji14]I tak samo my, październikowe z 2016r., poznałyśmy się na forum mjakmama24 i stworzyłyśmy sobie osobne forum zamknięte, Facebook doszedł po czasie, miałyśmy rok temu pierwszy zlot i w sierpniu będzie drugi
Fajnie jak też byśmy taką społeczność stworzyły.
Widziałam na fb, że już z 5 grup lutówek powstało, za dużo, bo człowiek się potem gubi gdzie się ma dopisać.
Zostaje mam rozwiąznie - stworzyć za jakiś czas swoją grupę i tylko osoby z tego forum wpuszczać lub się dopisać do jakiejś gotowej grupy.
Ale się dzisiaj narobiliśmy z mężem pierogów i dodatkowo potem nasprzątaliśmy. Leżę teraz z obolałym kręgosłupem.
Według kalkulatorów jest jak najbardziej okDziewczyny,
beta z środy 20.06 - 201,
beta z dzisiaj 23.06 - 639,2
Co mówicie jest ok? Dodam, ze robiłam betę w innym laboratorium niż wcześniej, to pewnie zbytnio nie można porównywać ?
właśnie to miałam na myśli..Kurcze, trzeba rozmawiać na różne tematy i o wszytskim. Np. teraz to, że pisałyśmy o czym innym, życiorysów tam nie odnajduje to dziewczyny może skorzystają z wiedzy Justyny i komuś to się w życiu przyda. Nikt nie jest alfą i omegą i warto się dzielić i wiedzą i doświadczeniami. Poza tym tak jak pisałam, do dziś mam bliską koleżankę i znajomych w realu właśnie z forumJa przy poprzednim dziecku tez tutaj siedziałam i w 14 osob przenioslysmy sie na fb zamknięta grupe i dalej trzymamy razem. 1.5 roku juz dzieciaki mają. Gadamy o wszystkim a kilka dziewczyn poznalo sie w realu![]()
ale jest ładny przyrostDziewczyny,
beta z środy 20.06 - 201,
beta z dzisiaj 23.06 - 639,2
Co mówicie jest ok? Dodam, ze robiłam betę w innym laboratorium niż wcześniej, to pewnie zbytnio nie można porównywać ?
Link do: Urlopy rodzicielskie: Kiedy można zwolnić pracownika mimo ochronyZ jakiej to strony wzięłaś? Mogłabyś mi podesłać link? Wyślę to tej koleżance na macierzyńskimsiedzialysmy przed naszymi ciazami biurko w biurko i nie chce, żeby ją zwalniali
![]()