reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A u Ciebie młody nie trzyma główki przy podciąganiu za ręce ? Przy tzw próbie trakcji ?
Nie trzymał, ale po miesiącu ćwiczeń jest już okej. Jeszcze nie w 100% ale powiedziała, że widać że ćwiczymy dużo w domu a mały robi Mega postępy.
Jeszcze raz mamy przyjść za dwa tyg a potem kontrolnie co arę miesięcy.

reklama
no u mnie się też cieszył dopóki na ręce go nie wzięła trochę go uspokoiłam ale potem wzięła go na brzuszku położyła na udach swoich i malowała kark no i wtedy już nic nie pomagało ryczał tak że aż się dławił😱 wyszlam stamtąd tak upocona, zła i z bólem głowy że masakra 🥶
No to ma tak samo jak mój, póki go nie weźmie na ręce jest ok, ale jak już go bierze i kładzie na udach to w dziecko wstępuje diabeł.

Nie trzymał, ale po miesiącu ćwiczeń jest już okej. Jeszcze nie w 100% ale powiedziała, że widać że ćwiczymy dużo w domu a mały robi Mega postępy.
Jeszcze raz mamy przyjść za dwa tyg a potem kontrolnie co arę miesięcy.
A co ćwiczycie w domu? Jakieś turlanie itp?

A co ćwiczycie w domu? Jakieś turlanie itp?
Oczywiście na brzuszku leży, i ja pilnuję żeby łokcie wychodziły poza linię ramion, na plecach jak leży to go obracam na boki, teraz już w sumie obracam go na brzuszek.
Jak leży na plecach to wyciągam mu rączki do góry za główkę, a potem daje rączki wzdłuż tułowia i obciagam ramionka w dół.
Żeby wzmocnić brzuszek to siadam na ziemi, go kładę na kolana, tak że on leży pod skosem, bo kolana mam ugięte. Daje mu piłeczkę do ręki i od wtedy patrzy na nią w dół przez co unosi nieco główkę i wzmacnia ten brzuszek.
No i jeszcze kołyska, łapie go za rączki i stopki i obracam.

Dziewczyny czy uzywa ktoras juz pampers 3 ?
My wskoczyłyśmy w pampersy 3 bo 2 okazały się już za ciasne i ściągacze obcierały nogi. Ale odkąd zakładam małej pampers 3 to co noc mala wstaje przesikana i trzeba ja przebierać. Wtedy sie rozbudza i nici ze spania. Ktoras tez tak ma? Co sądzicie o tych 3 ?
Wiesz co my uzywamy 3ki Dada. Tez mialam problemy z pampersami, na samym poczatku. Nie wiem dlaczego, mloda w pampersie zawsze obsikana na bokach... dady super trzymaly, mielismy jeszcze bambiboo i tez trzymaly ladnie. A pampers zawsze usilany 🙄 teraz uzywamy tylko Dada i nie ma problemu.

Wiesz co my uzywamy 3ki Dada. Tez mialam problemy z pampersami, na samym poczatku. Nie wiem dlaczego, mloda w pampersie zawsze obsikana na bokach... dady super trzymaly, mielismy jeszcze bambiboo i tez trzymaly ladnie. A pampers zawsze usilany 🙄 teraz uzywamy tylko Dada i nie ma problemu.
A ile młoda waży ?

Oczywiście na brzuszku leży, i ja pilnuję żeby łokcie wychodziły poza linię ramion, na plecach jak leży to go obracam na boki, teraz już w sumie obracam go na brzuszek.
Jak leży na plecach to wyciągam mu rączki do góry za główkę, a potem daje rączki wzdłuż tułowia i obciagam ramionka w dół.
Żeby wzmocnić brzuszek to siadam na ziemi, go kładę na kolana, tak że on leży pod skosem, bo kolana mam ugięte. Daje mu piłeczkę do ręki i od wtedy patrzy na nią w dół przez co unosi nieco główkę i wzmacnia ten brzuszek.
No i jeszcze kołyska, łapie go za rączki i stopki i obracam.
to tak jak my plus na każdym boku z wyciąganiem ręki po zabawkę, masz karku, korekta leżenia tułowia i podnoszenie poprzez siadania na pośladku.
podnoszenie to moja zmora😞🙄

reklama
5800 w poniedzialek wazona :)
No właśnie mam tak w babydream, że boki obsikane, dopiero przy czwórkach się tak zaczęło robić, no i szukam alternatywy. Młody prawie miesiąc temu miał 6800, więc teraz pewnie gdzieś prawie 8 kg ma i nie wiem jaki rozmiar wybrać.

Do góry