• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas też u obojga rozwody. stwierdziliśmy że to nie nasza sprawa, nie obchodzą nas ich kłótnie, i nie oni są w tym dniu najważniejsi i rodzice powinni to uszanować. A Na ślubie byli porozsadzani na dwa różne końce stołu i tyle😆 a też lubimy rodzinne zjazdy.
U mnie to nie dwa końce stołu, a dwie osobne sale by musiały być 😂 przestałam się już przejmować, ale jednak uroczystość boję się zorganizowac. Wiem jedno, jak będę zapraszała to na wstępie powiem, że jeśli ktoś ma jakiś problem to niech nie przychodzi 😌

reklama
U nad dzisiaj 100% deszczu 14 stopni i jakąś padaka 😭
małemu wyrosly całkowicie już jedynki na dole wygląda dziwnie 🤨
śpi z nami na wyjeździe nie potrzebny nam monitor ani nic wszyscy się wysypiamy
jedynie coś znowu zaczyna z jedzeniem nie chce już się karmić tak na fasolkę 😕(po 60 ml osuwa się, płacze, macha nogami) a jak go wezmę przodem do siebie na kolana a nogi wezmę na stołeczek taki trochę pół siad to żłopi jak nie wiem co, nie mam pojęcia o co kaman 🤔
jak się Wasze karmią?
Jestem w szoku, bo Czaruś cały czas ładnie je, mleka 180ml na porcję dostaje i nic nie zostawia. Karmimy go w zasadzie tylko w jednej pozycji na poduszce (ta poduszka to skarb, nie wyobrażam sobie go trzymać, jak go u rodziców karmiłam to nawet nie wiedziałam jak chwycić, żeby mi ręce nie odpadły 😁). A teraz rozszerzamy dietę, już 3 warzywa za nami i wszystkie ładnie jedzone 🙈 Teraz to w ogóle zjadł wszystko co mu przygotowałam i jeszcze chciał 😱

Dziewczyny, my dziś po szczepieniu, Ida ma 27 tygodni, a dały ostatnią dawkę rota bez problemu, bo do 32 tygodnia można podać. Jedyne, co mnie martwi to głowa jej nie urosła, ma 41 cm i ostatnio też tyle miała. Także jest na 25 centylu, więc ok, ale czemu nie urosła🤷 Mamy przyjść za miesiąc i jakby co to da skierowanie do neurologa.

Jestem w szoku, bo Czaruś cały czas ładnie je, mleka 180ml na porcję dostaje i nic nie zostawia. Karmimy go w zasadzie tylko w jednej pozycji na poduszce (ta poduszka to skarb, nie wyobrażam sobie go trzymać, jak go u rodziców karmiłam to nawet nie wiedziałam jak chwycić, żeby mi ręce nie odpadły 😁). A teraz rozszerzamy dietę, już 3 warzywa za nami i wszystkie ładnie jedzone 🙈 Teraz to w ogóle zjadł wszystko co mu przygotowałam i jeszcze chciał 😱
Ja karmie, że mloda leży na poduszce zwykłej trochę wyżej 😂 nie chce mi się trzymać jej. A w nocy cyc więc poduszka do karmienia 😂

no to nie jest tak że mój nie je 😂
wypiją tak 800 ml na dzień + kaszka 160 ml +2 posiłki warzywne i 1 owocowy
on poprostu nie chce jeść w pozycji na fasolkę też na rogalu ☹️
załamka karmie go na tych kolanach ale to mega nie wygodne jest a poza tym może nasilać ulewanie, refluks i napięcie mięśniowe 🙄
a z drugiej strony na krzesełko go nie posadzę bo nie siada🤷🏻‍♀️

A na jakiej poduszce karmisz? I ile razy dziennie to 180ml, moja je 6 razy dziennie po 150ml a pewnie zjadła by więcej.
Moja juz też warzywka je ale daje tak pół słoiczka a też by chciała wiecej, niestety wieczorem zdążają jej się przez to bóle brzuszka i sama nie wiem czy zrobić jej przerwę...

Jak wam się podoba? 😂

Załączniki

• Screenshot_20210805_115500_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210805_115500_com.android.gallery3d.jpg
    502 KB · Wyświetleń: 118
Dziewczyny, my dziś po szczepieniu, Ida ma 27 tygodni, a dały ostatnią dawkę rota bez problemu, bo do 32 tygodnia można podać. Jedyne, co mnie martwi to głowa jej nie urosła, ma 41 cm i ostatnio też tyle miała. Także jest na 25 centylu, więc ok, ale czemu nie urosła🤷 Mamy przyjść za miesiąc i jakby co to da skierowanie do neurologa.
niekoniecznie odrazu musi być coś złego mieści się w centylach ja pamiętam że też mieliśmy taka lukę przy jednym mierzeniu i wtedy w panikę wpadłam 😱 no ale mój miał na usg główki poszerzone komorę i jedna zastawka nie domknięta więc odrazu na usg popędziłam jak się okazało zastawka się zamknęła 😜 niestety komora nadal poszerzona i co 3 ms mamy usg główki ale powiedziałam pani doktor wtedy że główka nie urosła to popatrzyła na mnie dziwnie 🤨 i że urośnie spokojnie jeszcze będzie miał co dźwigać 😂
raz nam się też zdarzyło że pielęgniarka u pediatry źle zmierzyła bo na drugi dzień byliśmy u neurologa i wyszło 2 cm więcej była w szoku i skreśliła to w bilansie z dni poprzedniego 😂
więc nie martw się aczkolwiek dla mnie dziwne że nie zlecił usg główki może wcześniej mieliście ok?

Co już jadł?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry