• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

220km 6h? Przexiez to 2h jazdy 😂
220km 6godzin to bardzo długo ,,🙂my 450km to w 6godzin pokonujemy a jechaliśmy też jak były malutkie całkiem i jak miały rok 2latka
yyy nie jest mi do śmiechu bo już nie wiemy co mamy zrobić z tymi pasami 🤨
jesteśmy tak wykończeni tym że tym razem będę stanowcza u neurolog wspominałam jej o tym to zignorowała to że przejdzie mu że może pamięta że był owinięty pępowina i ma traumę zapomni aha prawie 6 ms i nadal nie minęło 🙄

reklama
A co do chrzcin to my na podziekowania dawaliśmy czekoladki z karteczka z podziękowaniem. Wyglądało to ślicznie a koszt niewielki. Wogole dekoracje robilam sama na sali i jestem mega zadowolona ;)

jesteśmy tak wykończeni tym że tym razem będę stanowcza u neurolog wspominałam jej o tym to zignorowała to że przejdzie mu że może pamięta że był owinięty pępowina i ma traumę zapomni aha prawie 6 ms i nadal nie minęło 🙄
Jak wkładasz do spacerowko to sprobuj na poczatek nie przypinać pasami. Ale oczywiście pod twoja kontrola ja tak robiłam na początku. Dopiero jak przekonała się do spacerowki to zaczęłam zapinac w pasy.

Niektóre dzieci tak mają i musi dorosnąć nic Nie zrobisz. Moja kuzynka wymieniła fotelik na inną kobylke i jak ręką odjął. Było młodemu nie wygodnie. My chcemy w góry jechać na narty juz sie boje 10h podróży 😂 poprzednio starsza obrzygała każdy kawelek samochodu 😂

U nas gondola ma 80 cm ;o jak wybierałam wozek tk nawet nie patrzylam na wymiary bo wydawało mi się ze gondole maja ten sam wymiar ;D wiec gondola poszla dawno w odstawkę. Jeździmy w spacerówce. Ale mloda sie wycwanila i sie dzwiga fo góry. Najlepiej jezdzij jej juz na pol siedząco zeby widziala wszystko
Hanka juz sie tez podciąga do siadu 😂 masakra kiedy te dzieci tak rosną

Jejku wspooczuje mocno tych przerw podczas jazdy... My sporo jeździmy, tu do łodzi, tu do Wawy itp i chyba bym się załamała. A o dziwo np cała podróż do Wawy praktycznie potrafi przespać, a to z 4h zwykle minimum. Podobno jak dzieci wariują takie małe w fotelikach to może to być powiązane z choroba lokomocyjna, może wybadajcie w tym kierunku?

Aha i dziewczyny polecam naturalny środek przeciw komarom. Olejek eteryczny lawendowy + z trawy cytrynowej rozpuścić w wodzie (50 kropli jednego i drugiego na butelkę wody 150ml), wymieszać i pryskać np na framugi okien albo drzwi co jakiś czas. U nas działa. Tylko olejki muszą być naturalne. :D można też spryskać np wózek od zewnątrz przed spacerem. Tylko nie dziecko bo olejków nie powinno się stosować na skore 🙊
hmmm 🤔 o tym nie pomyślałam ale w sumie z tych objawów to jest tylko mega spocony. podpytam może pediatre jak wrócimy a od dzisiaj potrenuje go w spacerówce z pasami może przezwycięży to w sobie 🙄

Mój był dwa razy owinięty, a super jeździ więc teoria z dupy.

No a mlody prawie wypadł z gondoli, bo on się podciąga, na brzuszku był i podciągnąć się rękoma na bok gondoli i tak zawisł. A były to sekundy, bo pakowałam rzeczycdo kosza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry