reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Taki zestawik kupilam Hani na chrzciny 😀

Załączniki

• Screenshot_20210814_104431_pl.vinted.jpg
    Screenshot_20210814_104431_pl.vinted.jpg
    281,1 KB · Wyświetleń: 102
reklama
Tak 😂 to teraz najpopularniejsza miejscówka i rośnie tu zabudowa jak grzyby po deszczu 😂chcielismu do michalowic albo bibic, ale niestety nic nie znaleźliśmy, a tu się trafiło za ekstra cenę i szkoda było nie kupić :D
Ja do zielonek mam 5 minut🙂 także na spacer śmiało się możemy wybrać 🙃 jak oczywiście mój książę zechce w wózku poleżeć 😂

My od dwóch dni mamy problem z zasypianiem ( zamknięte oczy już i dalej płacze) i z humorami w ciągu dnia. Pomaga jak smaruję dziąsełka. Do tego dzisiaj byliśmy na szczepieniu przeciw meningokokom na których płakał jak nigdy więc aż się boje reszty dnia...
Daj spokój, dzisiaj u mnie masakra. Nic nie mogę zrobić, nawet się jeszcze nie przebrałam z piżamy. Nie wiem, czy u mojego to będą zęby bo dolne jedynki już ma, a na górze nie widać żeby się coś działo i aż tak do buzi dziś wszystkiego nie ładuje 🤷 Meningokoki będziemy robić we wrześniu, ale w zeszłym tygodniu dostał ostatnią dawkę 5 w 1 i w sumie od tamtego czasu jest jakiś taki markotny, wczoraj jeszcze wyczułam guzek pod skórą w miejscu wstrzyknięcia, chciałam dziś do pediatry go umówić, ale jakby był mniej wyczuwalny 🤔

Daj spokój, dzisiaj u mnie masakra. Nic nie mogę zrobić, nawet się jeszcze nie przebrałam z piżamy. Nie wiem, czy u mojego to będą zęby bo dolne jedynki już ma, a na górze nie widać żeby się coś działo i aż tak do buzi dziś wszystkiego nie ładuje 🤷 Meningokoki będziemy robić we wrześniu, ale w zeszłym tygodniu dostał ostatnią dawkę 5 w 1 i w sumie od tamtego czasu jest jakiś taki markotny, wczoraj jeszcze wyczułam guzek pod skórą w miejscu wstrzyknięcia, chciałam dziś do pediatry go umówić, ale jakby był mniej wyczuwalny 🤔
Mały odczyn miał tylko po pierwszej szczepionce i to na pneumokoki. Pielęgniarka mówiła wtedy żeby wziąć kwaśną wodę na wacik, przyłożyć do nóżki i chwilkę potrzymać. Nie robiłam nic i zeszło ładnie. A dzisiaj powiedziała inną pielęgniarka że można kostkę lodu przyłożyć przez pieluchę i też ponoć pomaga :) my też mamy dolne jedynki, wyszły w zeszłym tyg jedna po drugiej. Ale czuję i widzę opuchnięte górne dziąsełka, gryzie cały czas gryzak ( wcześniej go nie chciał) i znowu się niemiłosiernie ślini...

Ja do zielonek mam 5 minut🙂 także na spacer śmiało się możemy wybrać 🙃 jak oczywiście mój książę zechce w wózku poleżeć 😂
:D :D tylko ja to mało mobilna jestem bo nie mam prawa jazdy 🙈 więc musiałoby być gdzieś blisko 😂 jak się ogarniemy z przeprowadzka czyli podejrzewam że do końca tygodnia to możemy robić schadzkę :D

Mały odczyn miał tylko po pierwszej szczepionce i to na pneumokoki. Pielęgniarka mówiła wtedy żeby wziąć kwaśną wodę na wacik, przyłożyć do nóżki i chwilkę potrzymać. Nie robiłam nic i zeszło ładnie. A dzisiaj powiedziała inną pielęgniarka że można kostkę lodu przyłożyć przez pieluchę i też ponoć pomaga :) my też mamy dolne jedynki, wyszły w zeszłym tyg jedna po drugiej. Ale czuję i widzę opuchnięte górne dziąsełka, gryzie cały czas gryzak ( wcześniej go nie chciał) i znowu się niemiłosiernie ślini...
U nas właśnie tak dziwnie, bo po wcześniejszych dawkach nic mu nie wyszło. Czytałam, że to rzadki NOP, ale też nie mam pewności, czy to to o czym czytałam. Pasowałoby, że pojawił się dopiero po kilku dniach (prawie tydzień) od szczepienia, a nie od razu. Ale póki co nic tam już nie wyczuwam, będziemy obserwować, ew. te okłady.
U nas właśnie nie widać opuchlizny na górnych dziąsłach, ale w sumie na dolnych też się nie dopatrzyłam nawet jak już pediatra zwróciła na to uwagę. A gryzaki gryzie nie częściej niż normalnie, ale w zeszłym tygodniu jak ładował tetrę na te górne dziąsła i podałam mu Ibuprom to na jakiś czas się uspokoił, więc kto wie, może jednak zęby 🤷

reklama
Kurde waszym dziecia tak szybko wychodzą a unas ani jednego żabka nie widać😂

Do góry