Tak, dużo daję, bo wtedy skorupki nie pękają, ale jak gotowałam małemu bez soli to zmniejszałam moc i dopiero wsadziłam, a nie na wrzątek i też nie pękły, więc nie wiem ile w tym prawdySoli wodę jak gotujesz jajka ?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak, dużo daję, bo wtedy skorupki nie pękają, ale jak gotowałam małemu bez soli to zmniejszałam moc i dopiero wsadziłam, a nie na wrzątek i też nie pękły, więc nie wiem ile w tym prawdySoli wodę jak gotujesz jajka ?
No mój też nawet do buzi nie próbuje sobie wkładać, a jak już jakiś kawałeczek się trafi nieblendowany to alarm, otwiera buzię i ma odruch wymiotny, ale ostatecznie przemieli i połknie. Pediatra ostatnio mi mówiła, że za mały jest jeszcze na kawałki i to normalne, że ma odruch wymiotny, ale po trochu próbuję, żeby się uczył, papka z grudkami, czy jajko drobno pokrojone, póki co nic większego nie przejdzie. Muszę właśnie z chrupkami jeszcze spróbowaćU mnie młoda też właśnie papki. Za kawałki jeszcze nie chce się zabierać bo nie wiem co z nimi zrobićjedyne co to chrupki zakumała że trzeba jeść
![]()
Ja też solę wodę jak gotuje jajka, ale swojskie i bardzo Świeże ( np wczoraj zniesione przez kurę). Babcia mi mówiła że wtedy się lepiej obiera, też nie wiem ile w tym prawdy ale tak robięTak, dużo daję, bo wtedy skorupki nie pękają, ale jak gotowałam małemu bez soli to zmniejszałam moc i dopiero wsadziłam, a nie na wrzątek i też nie pękły, więc nie wiem ile w tym prawdy![]()
Ja staram się gotować, ale tak żeby miał na dwa dni. Dziś na przykład robiłam rybę z piekarnika i dodałam dynię ze słoiczka. A jak nie mam czasu to daje tylko słoik. Jedynie unikam słoiczków z mięskiem. Więc jak już daje mięsko to zawsze sama gotuje.Dziewczyny a co dajecie dzieciakom na obiady? Codziennie gotujecie ? Sloiczki?
Ja staram się i tak j tak ale juz brak mi pomyslow
Nie, gotując nie doprawiałam. Każdy sobie na talerzu doprawiłTaki z solą? Ja się boję właśnie dawać zup, które my jemy ze względu na sól, więc zawsze ma swoje oddzielne jedzonko. Nawet jak gotuję mu jajko, czy makaron, to nie solę wody, w której gotuję![]()
A no to spoko, bo ja to już odruchowo sól sypię do rosołu i potem każda zupa na tym rosole nie nadaje się dla małego, a dyniową teraz mam i tak patrzył jak jadłamNie, gotując nie doprawiałam. Każdy sobie na talerzu doprawił![]()
Ja nie wyobrażam sobie gotować rosołu bez dodania przypraw na samym początku. Z tym że nie daje pieprzu, ale mieszanka przypraw z solą musi być. Małemu gotuje osobno to co nam tylko bez przypraw to dla mnie jest ohydne...A no to spoko, bo ja to już odruchowo sól sypię do rosołu i potem każda zupa na tym rosole nie nadaje się dla małego, a dyniową teraz mam i tak patrzył jak jadłamno i jeszcze kulki pieprzu do rosołu daję, nie wiem, czy to może być, żeby potem małemu dać
ale następnym razem na pewno odleję dla niego zanim doprawię
![]()
My dajemy normalnie przyprawione jedzenie, wszystkie przyprawy są dozwolone oprócz soli i cukru. Normalnie pieprz, papryka, kurkuma, cynamon, ziele angielskie, liść laurowy, no wszystkoA no to spoko, bo ja to już odruchowo sól sypię do rosołu i potem każda zupa na tym rosole nie nadaje się dla małego, a dyniową teraz mam i tak patrzył jak jadłamno i jeszcze kulki pieprzu do rosołu daję, nie wiem, czy to może być, żeby potem małemu dać
ale następnym razem na pewno odleję dla niego zanim doprawię
![]()