reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A mnie wczoraj wieczorem tak bardzo zaczął twardnieć brzuch, że obawiam się, że nawet do usg 22 grudnia nie dociągnę😔😕. Za dużo tego bylo. Dzis jak mnie znowu rak złapie to na urgence pobiegnę.
Ojej, mam nadzieję że Twoje maleństwo zechce jednak jeszcze posiedzieć w brzuszku. Trzymam kciuki✊🙌
Zdarza się, ale wtedy przekręcam się zaraz na bok. Kiedyś przeczytałam że jak w brzuszku jest dziewczynka to mamie jest wygodniej spać na prawym boku, a jak jest chłopiec to wygodniej na lewym. Nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie się sprawdza. 😃Najwygodniej mi na prawym, a przed ciąża to zawsze na lewym boku spałam😃
A te, które mają i dziewczynkę i chłopca nie śpią wcale😂😂 Właśnie mam odpowiedź na swoją bezsenność. Jestem po paru dniach wykończona, a tu jeszcze trochę zostało🙆🏼‍♀️

reklama
Ja mam chlopca A zasypiam najwygodniej na prawym więc u mnie się nie sprawdza [emoji38] a w nocy jak się czasem budzę to różnie, raz na boku, raz na plecach i wtedy się przekręcam na bok. Czasem jak się mąż przebudzi i widzi że śpię na plecach to mnie przewraca [emoji38][emoji38]
Zdarza się, ale wtedy przekręcam się zaraz na bok. Kiedyś przeczytałam że jak w brzuszku jest dziewczynka to mamie jest wygodniej spać na prawym boku, a jak jest chłopiec to wygodniej na lewym. Nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie się sprawdza. [emoji2]Najwygodniej mi na prawym, a przed ciąża to zawsze na lewym boku spałam[emoji2]

Zdarza się, ale wtedy przekręcam się zaraz na bok. Kiedyś przeczytałam że jak w brzuszku jest dziewczynka to mamie jest wygodniej spać na prawym boku, a jak jest chłopiec to wygodniej na lewym. Nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie się sprawdza. 😃Najwygodniej mi na prawym, a przed ciąża to zawsze na lewym boku spałam😃
Ja tam wolę na prawym, tak jak przed ciążą, a w brzuszku chłopiec :D

To chyba też u mnie się sprawdza bo mam teraz dziewczynke i lepiej śpie na prawym boku niż lewym 😀 ale generalnie śpie raz na tym boku a raz na drugim, zależy a ostatnio zdarzy mi się przekręcić podczas snu na plecy, tragedii nie ma ale ogólnie leżąc na plecach źle się czuje. Wiadomo dziecko coraz większe i zaczyna uciskać narządy.

Hej dziewczyny czy któraś z was jest z okolic Trójmiasta?
W jakim szpitalu chcecie rodzic? Macie może jakieś obeznanie jak wygląda z cesarka jesli mam zaswiadczenie od neurochirurga bo mam tak beznadziejna ginekolog, ze nie jestem w stanie się niczego dowiedzieć.. :(

W jakim szpitalu chcecie rodzic? Macie może jakieś obeznanie jak wygląda z cesarka jesli mam zaswiadczenie od neurochirurga bo mam tak beznadziejna ginekolog, ze nie jestem w stanie się niczego dowiedzieć.. :(

U nas zostało 60 dni do porodu. A my dalej nie wiemy co się u mnie w brzuszku zadomowiło <3 do jutra izolacja. Ale zatoki jeszcze dają się we znaki. Jak dobrze wszystko pójdzie to w przyszłym tygodniu idziemy na kontrol do lekarza i na usg. Mam nadzieję że powoli zacznie się wszystko układać.

A skad jestes dokładnie?. Ja jestem z Elbląga. Co do cesarki to musisz podpytac w szpitalu w którym chcesz rodzic i umowic sie na planowana cesarke

reklama
A zauważyłyście u siebie wyplywającą siare z piersi? Ja już zaczęłam wkładki na biustonosz naklejać bo nie wyrabiam z praniem 😅 zauważyłam ze najwięcej jej wypływa podczas wizyt u lekarza... Chyba wtedy hormony najbardziej dają znać o sobie 😏

Do góry