reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Posluchalam rady mojej babci i pomogła
emoji16.png
emoji16.png
dokładnie to wietrzyłam cycki, niczym nie smarowałam, po 2h spróbowałam ściągnąć i się udało
emoji38.png
na końcu po odciągnwzięłam po 2 krople mojego mleka i posmarowałam sutki i już są lepsze
emoji846.png
może i stare rady ale ważne że pomagają
emoji16.png
ja już nawet na necie znalazłam jakieś plastry na popękane brodawki tylko za prawie 100 zł o_O
Aaa o smarowaniu wlasnym mlekiem tez slyszalam! Lucyna Mirzynska - taka znana polozna - o tym pisze w swojej ksiazce. Pamietaj piiiiiij duzo wody !!!! 3-4litry dziennie ! 😬😬😬 ponoc ten produkty na bazie slodu jeczmiennego pomagaja (?) - to np. kawa zbożowa 😎 ja Ci mocno kibicuje !

Ja ubieran w pajaca, spodenki i bluza. I do spiworka grubego w foteliku 😀i nic wiecsj
Kurde to ja myslalam ze pajac wystarczy... chyba zapytam poloznych na oddziale. Kombinezon mamy dosc gruby i do tego jakis polarowy kocyk. Kombinezon ma rekawiczki, chociaz nawet nie wiem czy one sie nie zsuna z takich malych lapek, pewnie bedzie miala raczki schowane w rekawie. No i nie mam zadnej cieplej czapki... zakladacie zwykle bawelniane czy cieple??? U nas jest kaptur w kombinezonie.

Moze przemysle sprawe o rzeczywiscie zaloze jakis bodziak ze spodenkami i na to welurowy pajac ... i to w kombinezon 🧐

Dzięki [emoji38][emoji38] nie mam najmniejszego zamiaru się poddać [emoji16] piję dużo bawarek w ciągu dnia, czyli herbat z mlekiem i siostra się śmieje że jak przyjdzie nawał pokarmu to nie będę miała już do czego ściągać [emoji38][emoji28]
Aaa o smarowaniu wlasnym mlekiem tez slyszalam! Lucyna Mirzynska - taka znana polozna - o tym pisze w swojej ksiazce. Pamietaj piiiiiij duzo wody !!!! 3-4litry dziennie ! [emoji51][emoji51][emoji51] ponoc ten produkty na bazie slodu jeczmiennego pomagaja (?) - to np. kawa zbożowa [emoji41] ja Ci mocno kibicuje !

Ja mam zimowa czapke
Kurde to ja myslalam ze pajac wystarczy... chyba zapytam poloznych na oddziale. Kombinezon mamy dosc gruby i do tego jakis polarowy kocyk. Kombinezon ma rekawiczki, chociaz nawet nie wiem czy one sie nie zsuna z takich malych lapek, pewnie bedzie miala raczki schowane w rekawie. No i nie mam zadnej cieplej czapki... zakladacie zwykle bawelniane czy cieple??? U nas jest kaptur w kombinezonie.

reklama
Daj mu jeszcze trochę czasu, malutki jeszcze jest 😊 Mój to już pewnie ponad 3 kg waży, 10.02. mam wizytę z USG to się okaże 😃 Co prawda sama powoli zacznę się wspomagać, żeby przyspieszyć poród (mogę działać, bo ząb póki co jest, ale i tak trzeba będzie jeszcze prześwietlenie zrobić i trochę tam pogrzebać), ale wątpię, że to coś da, jak maluszek nie będzie gotowy - w końcu to on jest szefem 😁 Rozmawiałam trochę z moją dentystką i mówiła, że nie ma się co spieszyć, a najlepiej urodzić w okolicy terminu 😯
Ja to troche zaczynam podchodzic sceptycznie do tych szacunkow wag. Na poczatku stycznia niby mala wazyla 2300, 2 tygodnie pozniej 2600, 4 dni pozniej mialam ktg i przy ktg ale juz w szpitalu i babka mi mowi 3kg 😱 ja na to: Pani doktor, prawie pol kilo w cztery dni !?!?!? I ona powiedziala ze margines bledu to jakies 15%. To przy tych liczbach jakies 0,5kg roznicy 🤣 nastepna wizyta 6.02 znow u niej w gabinecie. Wiec wtedy zobaczymy jak z waga ....

Do góry