• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2027

Wow, to juz poważnie sie zrobiło 😲
Moze powinnaś to skonsultować z lekarzem ? Przecież są leki przeciwwymiotne dla kobiet w ciąży.
Gdybym ja tyle schudła to pewnie juz bym byla w szpitalu bo aktualnie ważę 57kg 🙂
Poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 54, schudłam do 49 i w dniu porodu mialam 57. Tylko wtedy schudłam ze stresu. Teraz zaczynałam też z 57 kg, natomiast mam takie młodości, że nic nie mogę zjeść. W poniedziałek mam wizytę, na pewno zapytam o coś na podratowanie tymczasowe.

reklama
@mamawuk witaj 🙂 i gratulacje 🥰 jeżeli chcesz żebym wpisała Ci term z om to daj znać.
Ceny badań kosmiczne, a to mu w Polsce narzekamy 🫣🫣

Mi często staje jedzenie i mam mdłości ale nie we Włoszech, tutaj jedzenie wchodzi jak złoto 🤣

Poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 54, schudłam do 49 i w dniu porodu mialam 57. Tylko wtedy schudłam ze stresu. Teraz zaczynałam też z 57 kg, natomiast mam takie młodości, że nic nie mogę zjeść. W poniedziałek mam wizytę, na pewno zapytam o coś na podratowanie tymczasowe.
Szokujesz mnie 😲 przytylas 8 kg a to jest bardzo malo. Pamiętam jak moj lekarz mówił ze normalnie powinno sie przytyć 10kg 🙂 z jaka waga urodziłaś bobasa ?

Szokujesz mnie 😲 przytylas 8 kg a to jest bardzo malo. Pamiętam jak moj lekarz mówił ze normalnie powinno sie przytyć 10kg 🙂 z jaka waga urodziłaś bobasa ?
Właśnie ostatnio dopytywałam nawet lekarza ile powinno się książkowo przytyć. Synek urodził się z wagą 2300g, wcześniak z 35 tc. Miałam też wielowodzie, same wody ważyły 3 kg. Nie zapomnę jak po porodzie byłam od razu całkowicie bez brzucha, wychodziłam ze szpitala w zwykłych jeansach. Chociaż wiem, że to akurat zupełnie niestandardowe...myślę że u mnie stres i nerwy najwięcej złego zrobily.

Właśnie ostatnio dopytywałam nawet lekarza ile powinno się książkowo przytyć. Synek urodził się z wagą 2300g, wcześniak z 35 tc. Miałam też wielowodzie, same wody ważyły 3 kg. Nie zapomnę jak po porodzie byłam od razu całkowicie bez brzucha, wychodziłam ze szpitala w zwykłych jeansach. Chociaż wiem, że to akurat zupełnie niestandardowe...myślę że u mnie stres i nerwy najwięcej złego zrobily.
Co powodowało twoj stres?
Mój syn ważył 4 kg a ja przytyłam 16 kg 😆 dla mnie to byl koszmar na tamten czas ale z czasem doszlam do zdania ze waga nie jest ważna.

reklama
Co powodowało twoj stres?
Mój syn ważył 4 kg a ja przytyłam 16 kg 😆 dla mnie to byl koszmar na tamten czas ale z czasem doszlam do zdania ze waga nie jest ważna.
Złe wyniki badan krwi podczas badania prenatalnego, miałam bardzo wysoką wolną betę. Jednak w usg wszystko było dobrze. Była to moja 3 ciąża po 2 stratach. Jeździłam nawet do najlepszych w Polsce ginekologów od badań prenatalnych i też nic złego nie zauważyli. Beta wynosiła 8 mom, tak wysoki wynik jest bardzo rzadki. Później zrobilam sanco, które wyszlo dobrze. Amnipunkcji nie zrobiłam ale ona też wskazałaby zdrowe dziecko...a Syn urodził się z bardzo rzadkim zespołem genetycznym.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry