• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Moja Mała też do tej pory siedziała sobie na pupie i jakoś nie czuję narazie, żeby się przekręciła, ale zobaczymy. Już niedługo się wyjaśni. Mnie tam cesarka pasuje, ale o tym już pisałam wcześniej.
Żadnego pokarmu narazie nie mam. Czasem coś wycieknie przezroczystego, ale muszę się nadusić mocno, więc chyba to tak narazie ma być.

reklama
anna_anja bede rodzic w Katowicach:tak:
z tym szpitalem to w ogole jest ciekawa sprawa, bo jest jakgdyby prywatno-państwowy ;-) jak dla mnie państwo w państwie;-) mi to osobiscie pasuje, bo wiem, ze są tam specyficzne zasady....
na wejsciu pytają kto jest twoim prowadzącym, jesli lekarz od nich to ok, jesli nie to dłuuugo rozmawiają i dziwym trafem tych pacjentek nie przyjmują :confused:
poza tym, na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia (chyba najdrozszej w regionie:baffled:) otrzymujesz zaswiadczenie świadczące o uczestnictwie, dzieki ktoremu za nic nie płacisz, a masz cały pakiet usług do wyboru (porod w wodzie, znieczulenia na zyczenie, komfortowe sale do wyboru z lazienkami, porod rodzinny),
zastanawia mnie np.co z dziewczynami, ktore nie chodziły tam na szkole rodzenia, jakie ponoszą koszty, bo wiadomo, ze jak dajesz im zarobic to inaczej cie traktują:baffled:
wspomne jeszcze o tym, ze nic do szpitala mam nie zabierac oprocz rzeczy osobistych, zadnych tam wkładów, podkładów,lewatyw, golarek:-)
śmiałam sie do tescia, ze w takich warunkach to ja moge co rok rodzic:-p

No hej
ja bez wielkiego entuzjazmu, bo lekarz, który robił mi usg był mało przyjemny i przemądrzały, może w moim wieku o co nie spytałam z łachą mi odpowiadał
icon_razz.gif
Pewnie jak dadzą mu zarobić 10tys to dopiero będzie figura!
icon_eek.gif

Otóż humorek mi troche opadł,bo mała jest w położeniu miednicowym ( czy to to samo co posladkowe?) .Zapytałam czy czeka mnie cc a on,że jestem wieloródką i urodze sn
icon_eek.gif
Jestem tym przerażona, może mała jeszcze się obróci?Strasznie sie teraz boję.Mama mnie rodziła sn w położ posladkowym i męczyła się okropnie!!!No i boję sie o dziecko!
Zapytałam ile waży?A on,że 2500-2800!Co to znaczy taka rozbieżność?Na 3d powiedział mi konkretnie 1488g +/- 100g a tu?Ja mu na to ,że to inform ksiązkowa i można było się domyslać!Na pytanie jaki obwód główki on: tyle ile trzeba.No szok!!!Myślałam,że go ugryzę cwaniaczka !!!
Wszystko dlatego pewnie,że badanie darmowe z NFZ i miał mnie gdzieś, zwłaszcza,że był na zastępstwie.W opisie sama łacina i gdybym nie wyciągał od niego nie wiedziałabym nic do następnej wizyty u ginki!
Jesli trafię na niego przy porodzie to legnę!Panie!Jestem zła jak szl...g!

No może teraz coś milszego
icon_razz.gif

Byłam na porodówce , bo miałam czas- pan doktor był spóźniony 1 h
zapytać co powinnam mieć do porodu.Baaaardzo miła położna wyjaśniła mi,że dla siebie kosmetyki, sztućce, termometr, 2 piżamy klapki, kapcie itp.podkłady mają,ale ja kupiłam więc wezmę swoje.Dla dziecka tylko pampersy, chusteczki, 2 kaftaniki i nic więcej- reszte mają, same kąpią...
Zaproponowała,żebym "zwiedziła" porodówkę
icon_biggrin.gif
Bardzo miło i fajnie jest, dwa pomieszczenia oddzielne z odpowiednimi łożkami do rodzenia,natrysk, inne akcesoria piłki itp. spodobało mi się
icon_biggrin.gif

M ma wziąć do rodzinnego tylko ochraniacze i ...aparat
icon_lol.gif
fartuch dają, poród rodzinny jest za friko i znieczulenie w kazdej chwili też za friko...
Bardzo było sympatycznie , szkoda,że nie poszłam po usg to humor pozostałby mi lepszy...

Cześć Dziewczyny!
Ależ Wy macie tempo z tym pisaniem :)
Kropecko trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę! A może jednak spotkamy się w jednym szpitalu :), skoro najprawdopodobniej trafisz do Madurowicza :) ( byłoby fajnie jakby się okazało, że lekarz do którego idziesz dzisiaj to też mój prowadzący, ja też chodzę na późne godziny) Ale najważniejsze to jest to,żeby Cię uspokoił i żeby wszystko z małym było dobrze. Daj znać oczywiście!
Ania ajra mam nadzieję,że pokarm mam, bo i piersi się uwydatniły (mogłyby już takie zostać- ha,ha) Ale narazie jeszcze wkładek nie noszę. Tymczasem rano dziś znowu mnie wysypało i to tylko na piersiach! Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że jadłam wczoraj migdały w czekoladzie :( No i mam nowy balsam od wczoraj,ale cała sie wysmarowałam, a uczulenie tylko na piersiach- sama nie wiem...
Maritka Ty kochana masz prawo wieść prym w wadze :) W końcu nosisz pod serduszkiem dwa szczęścia :)
Dawna Cloe ochrzan za kurtkę :) Mój biedny M ciągle za coś obrywa,ale ja sie tłumaczę że to mój stan wyzwala te wybuchy i on musi być cierpliwy :)
Ladna ex panna rozumiem, że Twój lekarz jest z tego super szpitala i Cię nie odeślą? A propo szkoły to ile za nią płacisz?
Wiecie co ja to się coraz bardziej zaczynam martwić,że jak sytuacja w służbie zdrowia z lekarzami się zaostrzy to my będziemy biedne :( Aż strach się bać!!
Paty36 ale to pewnie już wiesz,że na naszej klasie trwa przeprowadzka serwerów i do 17 dzisiaj nie można tam wejść. ja też kiedyś miałam problem z wklejeniem zdjęcia, czekałam kilka dni i wkleiłam jeszcze raz i się nie zdublowało. Miejmy nadzieję,że teraz po tej przeprowadzce nie będą sie tak zawieszać:)
No to się rozpisałam :). Ale już powinnam uciekać, bo mam dzisiaj kolędę i muszę sie przygotować :) (M oczywiście w pracy i ja sama będę :(
Pozdrawiam Was wszystkie Lutóweczki kochane cieplusiowo!

Zytka, a jak się nazywa Twój lekarz ?

Paty, szkoda że USG nie wyszło. Ja miałam takie nieudane w 14 tygodniu, tylko że ja za nie zapłaciłam. Z tego co się orientowałam ostatnio (mój synek też jest ułożony miednicowo) to różnica między pośladkowym a miednicowym jest taka ze w posladkowym dziecko ma nozki do gory i napiera tylko tyleczkiem a w miednicowym dziecko siedzi sobie "po turecku"

zresztą wstawię obrazki:

ułożenie pośladkowe:

z1326848N.jpg

miednicowe

nasz_maly.jpg

Też się boję że mi będą kazać rodzić naturalnie. Podobno coraz mniej się to praktykuje bo jest większe ryzyko urazów okołoporodowych.

Jeśli chodzi o wagę to generalnie USG ma tak szeroki zakres pomyłki że szok. Czasem czytałam jak dziewczynom tuż przed porodem waga z USG nie zgadzała się z rzeczywistą nawet o 1 kg.

reklama
Myszaa, nie tylko na podstawie rozmiaru glowy bo wtedy waga Olka wyszłaby dużo większa (on ma głowę odpowiadającą 37 tydz). Ta waga uwzględnia wszystkie wymiary i jakoś je zlicza, nie wiem dokładnie jak :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry