reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej
Witam z rana - ja miałam dość ciekawą noc:-) nie obylo się bez gorączki - mam nadzieje że maluchowi nic nie zaszkodziło - 38 ale grzecznie nie szła do góry... M kupił Apap - ale żadno z nas na własną odpowiedzialność nie chciało brać... więc w sumie dziś rano mały rozleniwiony... Ale gorączki brak :-) właśnie piję wodę :-D

A najlepsze że gwizdnęłam swojemu dziecku termometr:-D bo taki fajny i szybko temperaturę podaję:-D

Pozdrawiam w 2packu

reklama
Helol z ranka.
Własnie szykuje sie na zaliczenie 3 majcie kciuki bo ja nic nie umiem i nadal zyje jakas zludna nadzieja wczoraj mialam jakis taki leniwy dzien, ze za nic sie eni moglam zabrac.
A co do mojego gin to facet juz dobrze po 70. Moja mama chodzila do niego jak byla ze mna w ciazy to bylo 22 lata temu i wiem ze jzu wtedy troche przyjmowal. Ogolnie to dziadek po lekkim wylewie:P Ktory kuleje na jedna noge:) NIe zapomne jak mnie pierwszy raz badal to musial sie trzymac mojej nogi jak lezalam na samolocie:tak::tak: Juz do konca ciazy chyba znim wytrzymam potem zapisze sie do innego bo teraz nie wiem czy to ma sens.
Myszaa a ty do lozeczka i odsypiaj nie przespana noc bidulko :-(

Hej dziewczyny
przyszlirodzice kciuki zaciśnięte:tak:Twój gin to rzeczywiście wiekowy:blink: szok ze jeszcze chce mu się pracować w tym wieku i po wylewie:blink: Ale muszę przyznac że to już któryś lekarz z kolei który w zaawansowanej ciąży nie bada palpacyjnie nie wiem czy to jakaś stara szkoła badań czy jak . Ja w środę idę do gin i liczę ż jednak zajrzy che dowiedzieć się czy przynajmniej rozwarcie już poszło ( licze ze tak)
Mysza to ty lepiej odeśpij nocke szkoda dnia a jak dzidzia nbędzie to jeszze nieraz nie dośpisz więc korzystaj poki możesz spać do woli.;-)
A co do termometru jak tylko kupiliśmy taki elektroniczny z mysla o dzieciach, ja i mój M bawiliśmy się nim przez pierwszy dzien jak dzieci nowa zabawką:-D:sorry2: No co trzebabyło wyprobowac wszystkie opcje działania jeszcze okazałoby się że coś nie działą i co wtedy:cool2::sorry2:

Cloe - wiem wiem - ale w sumie nie chce mi się spać:-D jak już czuje się dobrze to tak zawsze jest :-D co do termometru - to ja zawsze miałam rtęciowe... i ich się tak fajnie nie używa:-D

przyszlirodzice - vel Ania - ciekawego masz lekarza:-D ale może on z takim stażem - to wiesz rzuci okiem na pacjentkę i już wszystko wie:-)

Pozdrawiam

witam sie i ja z rana, wczesniej niz zazwyczaj;-)
w nocy miałam straszną biegunke:baffled::szok: normalnie pierwszy raz w życiu przeżyłam cos takiego... godzina miedzy 24 a 1 wyjęta z życiorysu, nogi mi napuchły od tego siedzenia:zawstydzona/y:, swoją drogą dziwne ze tak szybko:confused:, ale nie bolało mnie nic...rano powtórka z rozrywki, ale z mniejszą siłą:no:
miałam pewne plany na dzisiejszy dzień ale gdy nie wiadomo kiedy mnie dopadnie chyba wychodzenie nie jest dobrym pomysłem:dry::confused:
rzuciłam sie rano do netu sprawdzic informacje ktorą kiedys czytałam, ze biegunka moze byc jednym z objawów porodu i faktycznie, jesli wykluczy sie jedzenie, a ja wykluczam zebym zjadła cos tak niedobrego:-(, to może to byc objaw zbliżającego sie porodu w ciągu najblizszych 3 dni...:confused:
ale bym miała ubaw gdyby faktycznie moje stawiennictwo na czwartkowym ktg okazało sie właściwą datą:happy2::sorry2:

Witam Was wszystkie.

PRZYSZLI RODZICE:
trochę śmiesznie z tym ginem, tylko on na NFZ u Was przyjmuje? Teraz to pewnie nie ma sensu zmieniać,a le następnym razem idź do innego :happy2:

MYYSZAA:
zdrowiej już !!!!!!!!!!!!!! ileż to można chorować, Dzidzia czeka aż wyzdrowiejesz, żeby mogła się spokojnie urodzić :-)

Muszę Wam się Dziewczyny przyznać, że o wiele gorzej odlicza się dni "po terminie" niż "do terminu".
Czuję się taka oszukana- że swoje już w ciąży odchodziłam,.a jak za karę mam chodzić dalej.... :-(:-(:-(:-(:-(:-( a tu jeszcze tekst gina, że szyjka macicy w ogóle nie jest przygotowana na poród.

Wczoraj w ramach zaleczenia mojego gigantycznego doła, mąż mnie zabrał na "LEJDIS" do kina i naprawdę się uśmiałam :-D:-D:-)
Bałam się, że będzie lipa, jak "Testostron", ale to zupełnie inny film.
Musicie obejrzeć :-D
pozdrawiam

Hej
Kwiatuszek - rozumiem co chcesz napisać, my się pytaliśmy na szkole rodzenia - skąd takie dziwne rozbierzności pomiędzy terminem a faktycznym urodzeniem... kobieta stwierdziła że przez złe wyliczenie - plus nie wszyscy lekarze z USG potrafią odpowiednio wyliczyć termin :-) Moja kumpela urodziła dużo po terminie:-( u nas na styczniówkach jeszcze nie wszystkie urodziły...

Cześć Wam
JA jak zwykle nie wyspana, może uda mi się po południu jak Misiek pójdzie spać. MImo że wcześnie wstaję i tak usypiam około 3ciej w nocy - kszmar.!!!!Do czego ten mój organizm się przyzwyczaja??:wściekła/y:
Myszsłońce kuruj się co byś z gorączką nie rodziła

Przyszlirodzice ja bym się do tak wiekowego lekarza bała iść. Jeden taki mi poród odbierał przy MIśku - nie dziękuje. Zszywł mnie chyba 2 dni. okropność!!!

;-)Heh hej:-) a ja dzisiaj się super wyspałam i energia mnie rozpiera:-D. Zaraz zjem śniadanko, posprzątam, zrobię obiadek i będę leżec brzuszkiem do góry. Chociaż.... moja gin. powiedziała że jak się pojawia już jakieś rozwarcie to nie warto leżec, lepiej byc "aktywnym" bo wtedy szybciej postępuje. Tylko szkoda że u mnie nie ma dzisiaj pogody na spacerek.
Przyszli rodzice może warto pokazac to swojemu lekarzowi Badania profilaktyczne w ramach �wiadcze� obowi�zkowych - ZOW NFZ
A co do tego lekarza to mnie by tam siłą nikt nie zaciągnął, on wogóle widzi coś??;-);-);-)
Dziewczyny to kalkulatory wyszukane na BB
wuznaczanie terminu porodu
angielski kalkulator
kolejny kalkulator
Wedlug mnie najlepszy kalkulator ,ktory bardzo prawdopodobnie oblicza termin porodu

reklama
Witajcie!
Noc u mnie średnia, trochę za dużo wstawnia do łazienki, ale to już norma:dry:. A brzuszek mam ciągle tak wysoko, że przy lekkim pochyleniu kłucie i gniecenie czuję, chyba nóżek córeczki? Ciekawe, czy opadnie ten brzuch kiedyś:confused:
Co do terminu to ja mam przeczucie, że ten mój z usg jest bliższy prawdzie, bo od początku podobnie wychodzi.
Kwiatuszku wyobrażam sobie, ze po terminie musi być juz ciężko:(, a kiedy masz na jakąś kontrolę sie zgłosić? Kurcze, w kinie to już bym chyba nie wysiedziała, chociaż żałuję.
Ładna.ex.panna no to zobaczymy, czy ta biegunka coś zwiastuje:-)
Dobrego dnia WSzystkim!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry