reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Ika_s, na ruchy jeszcze musisz troche poczekac. Moga sie pojawic nawet dopiero w 20 tygodniu wiec nie martw sie i nie stresuj. a dzidzia potem i tak kopniakami da ci niezle popalic. mnie u Wiktora najbardziej irytowala czkawka, mial ja bardzo czesto :)

Myszaa, ja juz sie wielu poradnikow naczytalam i generalnie wiem co moglabym zrobic zeby nauczyc z powrotem Wiktora zasypiania, z tym ze tutaj potrzebny jest duzy upor i konsekwencja a ja nie mam sily na wielogodzinne walki z nim. Zreszta przyzwyczajac do lozeczka nie ma sensu bo i tak jak sie urodzi drugi maluch to Wiktor bedzie spal z nami. No i on sobie juz wychodzi z niego wiec bym musiala naprawde wiele razy go tam odkladac zeby sie nauczyl (zreszta nigdy za lozeczkiem nie przepadal specjalnie). No a co do budzenia sie w nocy to raczej zaden poradnik mi nie pomoze. wydaje mi sie ze Wiktor jest juz za stary i za madry na te wszystkie poradnikowe sztuczki :)

reklama
Hej
Kropecka pewnie masz racje - to też nie dobrze jak mama za dużo wie :->
Myślałam że osobno będą spać - ale w sumie w kawalerce to trudno rozdzielić miejsca na 3 łóżka.
Wiesz co chyba łatwiej jak maluch ma swój własny pokój - co w naszych kawalerkach może być problemowe
:-) Ale to pewnie też od dzieciaczka zależy :-)
Pozdrawiam Myyyszaaa

Każdy dzidziuś jest inny Moja Julka na przykład nie mieściła sie w żaden schemat opisywany w gazeta "dzieciowych" Kropecka ma rację upór i konsekwencja to klucz do nauczenia dziecka wszystkiego no ale łatwo pisać a zrobić:szok::shocked2::dry::oo::hmm::sick:

Zastanwiam się czy ja już czuję dzidzie czy to tylko coś mi w brzuchu jeździ bo jeśli to maleństwo to jeszcze bardzo delikatne aż się boję żeby wszystko dobrze było

Cześć Baby!!!!!

U mnie też trudno wykonalne zasypianie MIśka samemu w łóżeczku. Zasypia ze mną i po chwili czary mary jest u siebie. Często przesypia całą noc w łóżeczku budzi się nad rankiem i maszeruje do nas :-). Ale nie mam siły aby nauczyć go usypiać w łóżeczku samemu :-(. Co do ruchów to bardzo delikatne na razie i czekam na wzmocnienie :-):-).
Anna ajra trzymam kciuki za nowy egzamin.:tak:
Ika_s leż spokojnie, wszystko będzie dobrze a i oszczędzaj się. !!!!
Całuski dla wszystkichh mamuś i dzidzioli i brzuszków

Witajcie!
Kiniusia trzymaj się kochana, mam nadzieję, że niedługo uda się Wam z fasoleczką!

Ja też pewnie jeszcze sporo czasu poczekam na ruchy dzieciątka, skoro mogą być nawet w 20 tygodniu, to niestety.
Dziewczyny, czy Wy już jakoś trochę inaczej się do snu układacie? Bo ja poczytałam, że już w drugim trymestrze nie jest dobrze spać płasko na plecach( bo niedotlenione dziecko), na prawym boku też nie najlepiej:szok:. Ja niestety należę do osób, które dużo kręcą sie przez sen, więc pewnie i tak nieweile z tego układania, ale zastanawiam sie, czy dobrze byłoby spać na wyższej poduszce?
Co do brzuszka to dziś też stwierdziłam, że już widać!:-)
Miłej nocki lutóweczki!

Najeczko kochana najlepiej to by było całą noc przespać na lewym boku - bo to najlepsze dla dzici ale obawiam się że nie możliwe. Ja uważam że to w jaki sposób w nocy śpisz nie może być przyczyną jakichkolwiek problmów z dzidzią gdzyż natura na to nie pozwoli by coś się stało. W miarę wzrosty brzuszka nie będziesz miała innego wyjścia by spać inaczej niż na boku :tak::tak:.To czy prawy czy lewy to ma znaczenie gdybyś godzinami leżała ale w nocy jak napisałaś to się wiercisz. I nic się nie zmieni tyle ze ci będzie cięzko się obrócić. :-):-):-).A co do spania na pleckach to Tobie będzie za duszno!!! A spanie z głową wyżej powoduje ulgę w zgadze, z nogami wyżej ułatwia krążenie i znikanie opuchlizny nóg.
Miłej nocki, wygodnego spanka i slicznychh snów!!!

Cześć dziewczyny…..

Co do ruchów to ja już mam jakąś obsesje sprawdzania czy tylko mi brzuchol czasem nie drgnie. Jak sobie leże w spokoju to w środku jakbym czuła jak coś tam mnie muska od czasu do czasu ale czy to ruchy trudno mi powiedzieć. Wolałabym abym już czuła te ruchy bo wtedy mam pewność, że z bobaskiem wszystko jest Oki. A teraz to sobie różne myśli do głowy dobijam bardzo się boję aby nie stało się to co zawsze. Niby jestem silna ale mam czasami chwile zwątpienia.

Jak u was z apetytem nadal taki nasilony, bo u mnie jakby się troszkę ustatkował.

W moje ulubione spodenki biodrówki ledwo już wchodzę 6 września mam wizytę w Łodzi to sobie zakupię spodenki już wcześniej je oglądałam w H&M są bardzo podobne do spodenek Ika_s

Pozdrawiam mamusie i brzusie- Łowiczanka78

Hej
Ja też czekam na ruchy :-) Bo teraz mi odbija - że z małą jest coś nie tak :zawstydzona/y: Cieszę się że mam wizytę w piątek...
A dziś cały dzień na wyjeździe :wściekła/y: Już mam ochotę wracać do domku :tak:
Pozdrawiam:elvis::sorry2::happy2:

Cześć:-) Ja bałam się że dzidzia za mało fika to wczoraj poczułam takiego kuksańca że szok:-) Fajnie:tak: Dziś znów maluszek mało ruchliwy ale jeszcze mam czas na wyczuwanie intensywnych ruchów:tak:
Jeśli chodzi o spanie to spię w takiej pozycji jak mi wygodnie Mam Julkę więc muszę się wyspać a tak jak pisała Agawa z czasem bruszek sam wymusi na nas pozycję do spania najbardziej idealną;-)
łowiczanka ja nadal musze jeść dość często bo zbyt długa przerwa w posiłkach i robi mi sie słabo i niedobrze. Ostatnio spijam litrami maślankę( o dziwo nie smakują mi jogurty) i jem kilogramy pomidorów.Kompletnie nie podchodzą mi owoce O dziwo jeszcze nie przytyłam zbyt dużo( zaledwie dwa kg) ale to pewnie sprawka Juleczki bo nie pozwala mamie siedzieć zbyt długo w miejscu;-)

reklama
Dzień dobry!
Agawa Cloe dzieki za odpowiedź!:-) Agawa uspokoiłaś mnie, może za bardzo sie przejmuję, ale tak to pewnie zwykle jest przy pierwszym dziecku:tak:, więc poczerpię z Twojego doświadczenia!:-)
Łowiczanka nic dziwnego, że masz wiele niepokojów po Twoich przeżyciach. Ale za 2 tygodnie z kawłeczkiem zobaczysz dzidziusia i pomacha do Ciebie (bo będzie też usg, czy tylko wizyta?). Co do apetytu to nadal niezły, ale chyba już bardziej ustabilizowany.
Myszaaa piątek juz niedługo! I będzie dobrze. Piszesz "z małą", czyli przeczuwasz, że to dziewczynka?
U mnie zaraz chyba będzie burza, bardzo ciemno i grzmi....
Pozdrawiam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry