reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę… nawet nie mam czasu by odpisać, ale postaram się nadrobić zaległości po weekendzie.:wink: Choć takie zaległości, to jak żadne...
Wczoraj odebrałam wyniki Michałka, a dziś byłam z nimi u pediatry. Badania wykazały, że Michaś zakaził się Chlamydia pneumoniae w stopniu „słabo dodatnim”. http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlamydophila_pneumoniae
Ale jak by nie było… przeżywam gehennę…:hmm::sad:
Dziś zaczynamy kurację antybiotykową. Później napisze na czym ona polega.

Pozdrawiam!

reklama
Anna ajra nawarstwiło się u ciebie:-( nie zazdroszczę :no:Zdrówka dla Michasia Po kuracji nie będzie nawet żladu po tym paskudztwie. Jak wizyta u onkologa?
Przyszlirodzice ej babko bierz się zapisanie:tak: im szybciej się za to weżmiesz tym lepiej dla ciebie Poza tym chcę tu świętować czyjegoś mgr-a Pewnie przypomnę sobie stare dobre czasy;-)

Cześć dziewczyny!:happy:
Pediatra przepisała Michałkowi dwa antybiotyki: pierwszy to Klabax, który ma brać 7 dni co 12h; drugi to Sumamed, który jest na 3 dni - raz dziennie niby działa przez tydzień...
Zobaczymy... Oby cholerstwo dała się wytępić!:wściekła/y:

A tak poza tym, to Michaś woła do toalety, ale to tylko gdy on chce usiąść sobie na sedes, a nie gdy ja chcę… Myślę, że jak trochę nad nim popracuję, to wejdzie nam to w krew i będzie choć z jednym lżej.:sorry2:
Jeśli chodzi o przedszkole, to Michałek uwielbia tam chodzić. Dwa razy nie trzeba powtarzać by się ubierał i chętnie zostaje. Wystarczy ubrać kapcie już go nie ma – buziak, papa i mogę sobie iść.:-D Niestety wszystko co fajne szybko się kończy.
Martynka coraz fajniejsza… dużo gaworzy i zaczyna bawić się gryzakami, ale tak ogólnie, to grzeczna. W nocy budzi się mniej więcej 2-3 razy. Pobudka standartowo o 7 zarówno Michaś jak i Martynka.:tak:

Ania31 – jak tam Kuba się miewa? Jak wyniki z przedszkola – mam nadzieję, że się udało i został przyjęty!? A co z pracą – oddzwonili? Kiedy chłopcy mają egzaminy, czy już po?
anna ajra Dzis wróciłam własnie od lekarza tym razem byłam z Kubusiem goraczkuje od czwartku tzn taki stan podgoraczkowy dzis okazało sie ze gardło i moze zapalenie przewodu moczowego dostał leki i mam nadzieje ze pomogą bo ja juz naprawde nie mam sił.:no: Jak nie jeden to drugi choruje zwariowac idzie.:-:)-(
Widze że u Ciebie tez codziennosc Ja zapisałam Bartka do przedszkola czekam na wyniki zapisu czy dostał sie czy nie:tak:CV do pracy też złożyłam także teraz czekac i miec nadzieję no i jeszcze Kuba do zapisania do zerówki został ale to tylko formalność:tak:
W ogródku rzeczywiście niedługo zacznie mi sei praca na razie po zimie sprzatam przed domem koszmar mamy psa malamuta i ten z nudów doły kopie :wściekła/y:no i trzeba cos z tym zrobic truskawki czekaja w kolejce a mi czasami dnia nie starcza. Chłopaki maja egzaminy na koniec 6 klasy i z nimi trzeba też posiedzieć pomóc wytłumaczyc jak czegoś nie wiedza.

ciąg dalszy nastąpi :D

Ostatnia edycja:
oliwka 11 witaj ponownie...
Twoje dzieciaczki tez juz urosly :szok::szok::szok:
gratulacje zafasolkowania - a jak sie czujesz ??

kluska to co to robilas ze juz dobilas do 24 :szok::baffled:
a u mnie wporzadku dzieciaczki rosna... i szaleja :-D:-D

oliwka 11 - fajny brzusio ale nie widac nawet ze Ty w ciazy :laugh2::laugh2:

rekinasia a to co sie stalo z tym wypadkiem kto zawinil??
fajny wypad mieliscie az zazdroszcze :tak::tak::tak:

anna ajra gratki dla Martynki i Tobie z racji kupna nowego autka!!!

anna ajra biedny Michas :-:)-:)-(

anna ajra super ze chetnie chodzi do przedszkola :tak:

no i witam sie
u nas jakos leci...
dzieci rosna
Sewek bardziej rozgadany, Niki bardzo spokojna,
bylismy na szczepieniu i wazy 5,5 kg
mamy skierowanie do logopedy bo ma wiezidelko za krotki
zobaczymy co lekarz powie czy jedziemy do szpitala
czy tez do chirurga to przecinac
a moze nawet nie bedzie takiej potrzeby...
zobaczymy....
poza tym chce zaczac nowy biznes...
tzn makijaz...
uwielbiam to...
wiec mysle ze jak sie to troche rozglosni to bedzie jakis zysk :-D
potem wkleje fotke jaki dzis wykonalam na wesele

no i to by chyba bylo na tyle :tak::tak::tak:

no i tu fotki - nie smiejcie sie

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!:-)

kwiatuszek.pragnetgratuluję narodzin Tymoteuszka!
Cieszę się, że bilans Hani wyszedł prawidłowo mimo że nie chciała współpracować. No i rzeczywiście fajnie, że szczepienie na pneumokoki macie za darmo!
patrysia – niestety nie mogę otworzyć pliku z filmem na facebooku, a z miłą chęcią obejrzałabym, jak Twoja malutka gaworzy.
przyszlirodzice – a co u Ciebie/Was?
ja jestem podczytuje was codzien ale nikt nic nie pisze watek nam umiera:(
przyszlirodzice – o rety! Straszne… jak malutka się czuje?
dziewczyny dzis normalnie dla mojej Amelki piatek 13 wylala na siebie gotujaca zupe:(
na szczescie ma tylko lekko poparzone raczki na brzuchu nic nie ma, bo szybko ja do wanny i pod zimny prysznic wzielam dopiero po chwili zobaczylam ze raczki tez ma poparzone. Skonczylo sie na pecherzach na raczkach brzuszek czysty na szczescie mamy smarowac i robic opatrunki i do kontroli po swietach... ehhh ale mialam stracha masakra bidula moja :( potem sie chyba ze 4 razy jeszze walnela normalnie pecha dzis dziecie ma :(
Ania31 – właśnie doczytałam, że chłopcy mieli już egzaminy – 08 kwietnia – jak im poszło? Kiedy wyniki będą?
Zytka – mam nadzieję, że się niebawem odezwiesz i napiszesz, jak się odnaleźliście w nowym domku.
Moje drogie,nie gniewajcie się,że się nie odzywam,nawet nie zaglądam:-(Od soboty mieszkamy juz na swoim:biggrin2: Jeszcze tylko dziś mam internet,bo jestem w starym mieszkaniu by posprzątać przed oddaniem kluczy. Po świętach bedziemy załatwiać neta.... i nie tylko :) Marcelinka jest zdrowa,przyzwyczaja sie do nowego domku-ciężko nam to idzie... O tym później.
oliwka_11 – witaj kochana po dłuuugiej przerwie! No i gratuluję fasolki! Widzę, że termin na 29 września… szybko zleci. Jak się czujesz?
Widzę, że Oliwia i Bartuś świetnie się rozwijają – oby tak dalej! Super!
cloe, Ania31 – jak zdrówko dziewczyny?
Kluska79 - Ty piracie drogowy...!!! No to ładnie... załatwiłaś się na cacy. Pękam z ciekawości za co dostałaś punkty karne!? Trzymam kciuki za egzamin.
Jak tam przedszkole? Zapewne ruszyły już zapisy...?
A sprawa z zębem, owszem - załatwiona oczywiście prywatnie. Dzięki za pamięć.
Codziennie prawie czytam tylko pisać mi się nie chce.
Przedszkole się rozwija, coraz więcej dzieci, za tydzień rusza reklama na telebimie w centrum Katowic:biggrin2:.
anna_ajra- jak dzieci? mam nadzieję ,że już lepiej. Jak tam sprawa z zębem? załatwiona?
Przekroczyłam sume 24 punktów karnych i musze zdawać ponownie egzaminy na prawko:wściekła/y:, jestem wściekła i troche się boję:-(
oliwia_11 – widzę, że jesteś stworzona by rodzić dzieci – brzuszka wcale nie widać. Masz piękną figurę po urodzeniu dwójki dzieci.
Kluska79 – i na co zdecydowaliście się w Warszawie.
Rekinasia – jak to wypadek samochodowy?! Co się stało???!!!
Mam nadzieję, że razem z poprawą pogody wrócisz szybko do zdrowia – w końcu, ile można… Dbaj o siebie i zdrówka życzę!
cloe – do onkologa idę z maju. Napewno napiszę, co stwierdzi.
patrysia – nie ma się z czego śmiać… bardzo ładny, modny makijaż! Przydałby się jakiś fajnutki salon i mogłabyś robić paznokcie, makijaż itp.
Daj znać, co powie logopeda!

Udało się odpisać (kilka podejść i jest)!
Pozdrawiam Was cieplutko :*

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,
to nowe forum zniechęca mnie do pisania, ile razy bym się nie zalogowała, zawsze przed wysłaniem postu każe mi się zalogować, po czym post znika :wściekła/y::wściekła/y:poza tym jest dla mnie mało czytelne
co do wypadku, to wpadłam w poślizg przy wyprzedzaniu, trafiłam na oblodzoną powierzchnię i jak dodałam trochę gazu (wyprzedzałam tira), to koła zabuksowały i praktycznie nie miałam kontroli nad pojazdem, odbiłam tylko kierownicą, bo z naprzeciwka jechał samochód i tym sposobem wróciłam na swój pas, ale nas obróciło i wpadłyśmy do rowu
Ania_ajra przestraszyłaś mnie chlamydią - w jaki sposób pobierali materiał do badania? krew czy na pałeczkę do wymazu? Igi też ostatnio dość często jest zakatarzony i pokasłuje, ale składałam to na karb przedszkola, tzn. dużo dzieci, zarażają się nawzajem etc. Taki nowy bialutki ząbek robi niesamowite wrażenie :-D
Patrysia makijaż fajny :) ile za coś takiego mogłabyś brać? mnie na ślub malowała wizażystka - mogłabyś iść w tym kierunku, bo wszystko co ślubne, kosztuje więcej :-D fryzura, kwiaty etc.
Przyszlirodzice faaaajnie jest mieć taką gadułkę, Igi też dużo nawija :-)
Kluska jak weekend w Wawie? pogoda była nice, my się tym razem wybraliśmy w niedzielę do parku Morskie Oko, wkleję później fotę Igora, który zrobił scenę, jak wyjeżdżaliśmy z placu zabaw :)
Cloe szkoda, że tak daleko, też mam ochotę poimprezować :))))
Zytuchno odezwij się....

anna ajra chłopcy wyniki maja 28 maja wiec jeszcze czekamy Kuba do zerówki przyjety dostalismy wykaz potrzebnych rzeczy i podreczników czekamy jeszcze na wiesci co z Bartkiem jego przedszkolem.Ja juz wyzdrowiałam ostatnio szaleje na dworzu z chłopcami ciagle cos w ogrodzie do zrobienia czasami mam dość:( Lekarstwa pomoga moje brały Sumamed swietny syrop i trzymam kciuki za kuracje antybiotykowa oby szybko pomogła:) Kuba czuje sie świetnie to była wizyta kontrolna jest na lekach ale jest ok odstawiliśmy wziewy:-D
patrysiu zdolna z Ciebie Kobita:):) Pomysl o czymś swoim jak pisze rekinasia:)

Cześć dziewczyny!:-)
Ale było dzisiaj pięknie… słonecznie i cieplutko. Teraz przechodzi burza i strasznie leje.
Byłam dzisiaj z dziećmi na długim spacerze w leśnym parku z placem zabaw. Było dużo dzieci, więc Michaś był zadowolony, bo do przedszkola już nie chodzi.

Rekinasia – owszem, nowa szata forum niezbyt zachęca, ale to kwestia przyzwyczajenia i chęci:wink:. Może powinnaś kopiować treść, którą napiszesz nim się zalogujesz(?) – wówczas niczego nie stracisz.
Co do wypadku, to brzmi strasznie! Zaliczyłaś rów…:szok:
Mam nadzieję, że wyszłaś bez szwanku, ale samochód zapewne do kasacji? Sama jechałaś??? Kiedy to było (pewnie zimą)?:baffled:
Jeśli chodzi o Chlamydię, to owszem – początkowo też się przestraszyłam. Obecnie jestem już spokojniejsza i znam powód dla którego Michaś tak kaszlał. Myślę, że teraz będzie już tylko lepiej… Najgorsze w tym wszystkim jest to, że żaden lekarz nie zlecił mi tych badań:wściekła/y: lecz przepisywał stosy syropków, a nawet podejrzewał alergie. :crazy:
Uwierz mi, że nerwowo wysiadałam, gdy słyszałam jak Michał (znowu) kaszle… ile można? Tym bardziej, że często odwiedzaliśmy pediatrę lub on nas.
Dopiero panie w przedszkolu powiedziały, że jeden chłopczyk ma, no i tak się zaczęło… Dobrze, że rodzic tego dziecka się przyznał – chwała mu za to!
W każdym razie Chlamydię stwierdza się na podstawie wymazu z gardła, ale my zrobiliśmy to na podstawie krwi z palca. W laboratorium sprawdzają czy w osoczu znajdują się dane przeciwciała. Na wymaz z gardła musielibyśmy jechać do Wrocławia, a tak to zrobiliśmy to na miejscu. Teściu został z Martynką.
Ania31 – więc Kuba idzie do zerówki… mmm:-D… Pewnie się cieszy?! Daj znać, gdy Bartusia przyjmą do przedszkola.
Wow, będziesz miała wolną chatę…:-D co Ty będziesz wówczas robić, jak dzieci nie będzie? :-p
A na co jest ten Sumamed? No i miło słyszeć, że alergia Kuby odpuściła.:yes:

Pozdrawiam!

a oto i mój uszczęśliwiony perspektywą powrotu do domu syn :-D do tego był okrzyk "domku nieeee!!!" biedactwo :)

nasze 004.jpg

reklama
Do góry