reklama

Lutóweczki 2014

Karolina1987W ani w pierwszej ciazy ani teraz nie mam takiego bolu jak polozenie bylo w pozycji glowkowej. Jedyne to wtedy bardziej bola zebra w przypadku kopniakow.

i chyba jak marta mowi miednicowe to nie jest glowka w dol

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam zle napisalam, polozna badala mnie i jak nacisnela tak na dole brzucha to wzdrygnelam bo mnie zabolalo, a ona, ze maly glowka w dol sie ulozyl. Nie wiem co mam myslec bo nie slyszalam, zeby tak bolalo:/

Ja mam mojego szkraba ułożonego główką w dół od samego początku ciąży. Nic mnie nie boli poza tym że non stop mam go na pęcherzu i co sie z tym wiąże -wizyty w wc częste :)
Fajnie by było jakby szło mieć dwie chrzestne-bo z chłopami to problem mamy.
A mam też takie pytanko-może bardziej doświadczone mamy mi pomogą. Zamierzam sie zaopatrzyć w laktator ręczny. I takie moje pyanie czy lepsze są z tą pompką np taki: Laktator Baby Ono Bytom • Tablica.pl Czy taki bez pompki np taki.zestaw do karmienia / laktator Katowice • Tablica.pl. Może pomożecie... Bo nie wiem czy to obojętne czy to ma znaczenie ta pompka. A nad elektrycznym nie mysle bo to ta sama funkcja a wiadomo kasy kosztuje a nie przelewa sie...

U mnie jest główką w dół od końca października (wtedy było widać na usg), albo i dłużej, bo jak dużo chodziłam to tak bolało, że musiałam usiąść, ale to chyba wtedy zaczęło się u mnie skracanie szyjki jak dzidzia naciskała na nią głową. Odkąd mam nakaz oszczędzania i mało chodzę (tyle co po domu) to mnie nie boli, no chyba, że pochodzę więcej.

Tutaj jest coś na temat położeń bobasów w naszych brzuszkach: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,1326667.html

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja zauważyłam że mam codziennie skurcze mniej więcej o tej porze, to są te skurcze delikatne tego Braxtona czy jakoś tak ale czy wy też je macie codziennie ?:> Zdarzają się jeszcze czasem rano. Kurcze w czwartek mam wizyte i ciekawa jestem co mi powiem:dry:

U mnie też mała leży już główką w dół. Dziś czuję, że mi się gorzej oddycha. Musiała się jakoś ułożyć mi na przeponie albo cuś.

Byłam dziś na zakupach z koleżanką i kupiłam sobie książkę "Twoje niemowlę tydzień po tygodniu". Nie poszłam na szkołę rodzenia to sobie zasponsorowałam książkę. A co... :)

Sandra mialam okazje raz uzywac recznego, bylam u cioci a maly malo jadl i ona mi uzyczyla recznego z pompka, byl powiem szczerze okay. Nie wiem jak bez pompki... W domu mialam elektryczny, ale jak bedziesz karmic piersia to elektryczny to zbedny wydatek. Ja w sumie uzylam go kilka razy tylko...

reklama
Właśnie dlatego elektrycznego nie chce bo to wydatek rzędu ponad 100 zł a taki ręczny to raptem 20zł. Wole kupić monitro oddechu niż wydać 100zł na laktator elektr. A te monitory oddechu to lepsze są z tymi płytkami pod materacyk czy te co sie wkłada do pieluszki czy pod jakoś tak...??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry