reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutoweczki sie chwala (zdjecia testow, brzuszkow, dzieci, mezow, plackow, psow etc:-)

dokładnie, mnie jak ktoś się pyta o ciążę to o miesiąc nie o tygodnie, bo te tygodnie to chyba tak naprawdę dla nas i gina są ważne a otoczenie bardziej jest zainteresowane
miesiącami bo to bardziej obrazowe i nic nie trzeba przeliczać:)

reklama
Generalnie ciąża trwa od 38 do 42 tygodni od daty ostatniej miesiączki ale już po 36 tyg nie mówi się o wcześniakach. Więc tak na parwde nie ma co się tak przyczepiać do tych tyg i miesięcy bo jedna może mieć przenoszoną ciąże i nawet nie będzie o tym wiedziała bo zmieściła się w 42 tyg.
Mnie na każdym USG wychodzi tak różne terminy,że tym bardziej trzymam się tego z OM i mam nadzieje,że do niego dotrwam. Chociaż wszyscy mówią,że fajnie w walentynki więc już tam namawiam dzidziola,żeby się ogarnął na walentynki :D

No właśnie najlepiej się trzymać terminu z OM bo to, nie jest ruchoma data jak w przypadku owulacji. Ja tez zauważyłam, że co USG to inne wyliczenia.

z OM są bardzo nieprecyzyjne terminy, chyba że wy macie miesiączkę co 28 dni i w połowie dni płodne, ja niestety miałam cykle co 36 dni, ale przynajmniej wiem kiedy miałam dni płodne (mniej więcej) i to sie zgadza z USG, podobno trzeba brać pod uwagę te pierwsze badania, bo teraz dzieci już różńie mogą rosnąć, dlatego takie rozbieżności pomiędzy pomiarami. mi na genetycznym wyliczyli i taki i taki termin, więc doktorka zaakceptowała ten z USG i przy tym zostajemy (różni sie tylko 2 dni od poprzedniego) więc ok:-)

a ja nie wiem nic ! tzn pojecia nie mam jak to wyszlo ale zaszlam w ciaze kilka dni przed okresem ;)
po 5 latach brania tabletek, odstawilam i mialam meksyk z cyklami :)

poli ja zaszłam dzień przed spodziewaną @, wiadomo że spóźniona owulacja i tym samym wydłużony cykl. U mnie przez hormony tarczycowe.

reklama
Do góry