reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Solla ale do porodu czekacie? Tak z ciekawości pytam,bo też mam chęć na niespodziankę. Jakie masz przeczucia? :-)

Haruna nic nie mów o plecach. Po dzisiejszym dniu chyba z bólu nie zasne :-(

reklama
Magda tak, czekamy do porodu.Niech ta jedna rzecz chociaz bedzie niespodzianka:-) Mam przeczucia na chlopca. Wiem, ze nie ma reguły ale zupelnie inaczej wygladala ciaza z corka. Zreszta na usg dzisiaj patrzylam na zblizenia twarzyczki I tak myslalam, ze to chlopiec. Pani robiac usg byla bardzo uprzejma, robiac niektore pomiary odwracala ekran wlasnie, zeby przez przypadek nic nie wyskoczylo:-) Dla nas nie ma znaczenia,moze troche trudniej kupowac ubranka na poczatek.

Solla ja znowu na tyle ciąż nigdy nie spotkałam się z technik która by sama była chętna mi płeć mówić. Bez sensu tak,bo jak chce wiedzieć,to muszę się prosić. Wiem,że nie zawsze tak jest. My jeszcze nie wiemy. Zobaczymy. Tez mam czutke na synka,ale raz się pomyliłam i juz sobie nie wierzę :-)

Olcia ja tak naprawdę wyraźnie czuje w tym tygodniu choć ro moja pierwsza ciaza i teraz wiem ze czułam wcześniej tylko nie byłam przekonana ze to to ;)

Patrzyłam na tabelki ty jesteś tydzień za mną wiec myślę że lada moment poczujesz mocne kopniecia :) nie widzę twoich suwaczkow to twoja pierwsza ciaza?

Cześć Dzieczwyny,

melduję się dopiero dzisiaj bo wczoraj po wizycie jeszcze zakupy, kawał drogi do domu, dziecko do spania i padłam o 22 na łóżko

Ale na szczęście z Dzidziusiem wszystko jest ok, niestety nie mam fotki ;-( pierwszy raz się zdarzyło że bez foty ,ale chyba lekarka zapomniała, bo długo mnie badała, chciałam znać płeć... Ale maleństwo miało skurczone nóżki, nic nie chiało pokazać
Waży ok 150 gram, wszystko ma na miejscu, wody płodowe ok, łożysko też. Zgłosiłam że po żelazie miałam silne bóle żołądka i odstawiłam. Progesteron powiedziała że też mam odstawić, skoro nie mam bóli ani krwawień, a ja się boję ;(
widziałam Moją Kruszynką przez chwile w 3D, ale jeszcze wcześnie by coś wyraźniego ujrzeć
Ale cieszę się że jest ok,

Moje wizyty:
12.10 godz 17.00
09.11 godz 16.15
07.12 godz 17.00
21.12 godz 16.00
(w grudniu dwie bo po świętach lekarka idzie na urlop)

Odetchnęłam z ulgę, choć mały żal że nie widać płci, ja tam próbowałam coś dojrzeć ale naprawdę ciężko okreslić... Moja córka pokazała płeć w 24-tym tygodniu, więc trzeba czekać ;]

Ja juz po wizycie :) okazalo sie ze schudlam pol kilo heh - doktorek zachwycony bo w tamtej ciąży tylam z predkoscia swiatla ;)
Dzidzius ma sie dobrze, rosnie :) nogi skrzyzowane zatem kto to nie dalo sie - historia sie pierwsza :) serducho bije prawidlowo :)
Polowkowe mam 1 pazdziernika.

reklama
Do góry