reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutówki na zakupach

uuuuu :(..genusia..szkoda ze nie pislas ze szukasz komody, bo ja tez szukałam i namierzyłam tez z ikei ( le leksvik), z przewijakiem za 200 zeta. TYle ze potem trafiłam na taka co pasuje mi do łóżeczka i zrezygnowałam ale wiem ze ciagle jest do wzięcia

reklama
Justynka super ta pościel, kiedyś patrzyłam na takie pościele, ale jeszcze w ciąży nie byłam, a potem zapomniałam :(

Geniusia, ja Ci poleciłam z ikei komodę, my sobie właśnie taką na 4 szuflady kupiliśmy, tyle, że nową, małż wczoraj ją zaczął skłądać, ale późna noc go zastała i biedny zasnął ze zmęczenia, bo wczoraj po pracy od razu na szkołę rodzenia i potem do domu i wziął się za mebel:) także bardzo fajna ta komoda, i nie droga a pojemna:)

acha i od dziś w rossmannie są chusteczki nawilżane z nivea za 19,99 czteropak:) ja jak będą jeszcze to zakupię te granatowe, MamaNiki tu gdzieś pisała, że te granatowe są bardziej mokre:) a ja właśnie używam w domu tych jasnych do demakijażu i takie średnio mi odpowiadające są, ale skórę mam po nich jak dupka u niemowlaka, więc na bank na nivea stawiam ;)

Suzi oo dobrze że piszesz o tych chusteczkach, bo bede dzisiaj koło rosmana to wstąpię. Mam taki kupon na 20% zniżki na kosmetyki nivea to dodatkowo wykorzystam:-)

Cyśka rewelacyjnie, że już taki komplecik w domu, do mnie do szpitala dwóch kurierów się dobijało wczoraj, jeden chciał przywieźć wózek a drugi chciał zabrać paczki od Mikołaja do PL, na szczęście ten drugi mieszka blisko i zlitował się nad ciężarówka i przyjechał po paczki jak już zjeżdżał do domu. No ale go pocieszyłam że to nie koniec jego wizyt, bo skoro to jego okolica z tej firmy to 30kg wyprawki koło środy mi przyniesie :-D
Justynka a sama nie chciałabyś się podjąć takiego szycia? jeszcze 2 miesiące a pamiątka niezapomniana :)
Blair tak jak Ci napisałam na priv, wózek jest wizualnie super, ale wszystkie wady co wypisują to niestety koleżanka sprawdziła na sobie. Po 3 miesiącach myśli o zmianie wózka :szok: a do fotelika młodego już nie wciska od 2 tygodni, dziecko od dawna nie lubiło go, z najlepszego humoru dostawało w nim histerii, teraz pożyczyła od sąsiadki fotelik z x landera i jest dużo lepiej, poza tym mechanizmy zaczynają szwankować, amortyzacja lipna, gondolka dość wąska ale my nasze maluchy będziemy rozbierać a nie ubierać im bardziej będą starsze, coś już zaczyna im skrzypieć więc cieszę się że nie poszłam w jej ślady a byliśmy już blisko, bo byłby boski, nie trzeba zdejmować siedziska by zmienić kierunek jazdy i wygląda dość solidnie, no ale warto czytać opinie innych użytkowników i jak coś się powtarza to warto to przemyśleć.
Co do fotela bujanego, to ja mam chęć na ten: Babylo Rock A Bye Glider Chair and Footstool – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores ciekawe czy mi mąż sprezentuje, my 3 lata temu kupiliśmy koleżance z pracy ze zbiórki pracowniczej, no i do dziś w użytku, a w takim to nawet mąż chętniej małą karmił, bo i fotel i podnóżek się bujają. Bajka:-D
Krisowa super ten przewijak i cena jaką upolowałaś, wow! Sam przewijak ponad 40 zł kosztuje, a tu masz 2 w 1 i nie trzeba będzie pleców męczyć.
M85 taki kocyk z haftem to rewelacyjna pamiątka, poczekaj, jak nikt nie kupi to sami zaszalejcie (nie jest w sumie drogo). Mi szwagierka pożyczyła po synku, dopóki Piotruś się nie zorientuje, że to Thomas jest napisane to możemy używać. Ja już mam 6 kocyków, 2 nowe i 4 używane, no ale jak dają to trzeba brać. No i jak nie dostaniemy w prezencie to kupimy taki wyszywany, tylko to taki kocyk pod kołderkę z patchworka podchodzi.
Co do płynu do płukania, a co gdyby trochę do 2 przegródki z proszkiem wlać, wtedy się porządnie wypłucze? Pytam o tak zrobiłam, ale kolejne prania będę już bez płynu prała (yyyy, tzn Mąż, bo ja mam zakaz :zawstydzona/y:)

Justynka a sama nie chciałabyś się podjąć takiego szycia? jeszcze 2 miesiące a pamiątka niezapomniana :)
)

Moze i bym zrobila, ale nawet nie wiem jak sie za to zabrac, maszyny do szycia nigdy w rekach nie mialam, a recznie to chyba strasznie ciezko. Pozatym materialy trzeba byloby kupic....
Moze ktos z rodzinki zapyta co chcemy pod choinke :D

renatka.wawa również w lesie jestem jeśli chodzi o pranie. Od poniedziałku zaczynam pełną parą hehe;-)

galwaygirl też mam zakaz prania, prasowania itp, także małż będzie pranie wstawiał i suszył, ale ja jednak poprasuję, nie odmówię sobie tej przyjemności :-D

Justyn_ka bardzo ładna pościel, oj ale mi by się nie chciało szyć czegoś takiego. Z resztą z moim talentem to raczej nic by z tego nie wyszło.

Wiecie co, ja wcześniej kupiłam 6opak chusteczek Pampers sensitive bo była promocja i kosztowały 28zł (w jakimś sklepie dzieciowym), ale skoro tak chwalicie Nivea granatowe to też się na nie skuszę :)

Wczoraj teście do nas przyjechali. Dostałam sporo malutkich ciuszków :))) czapeczek, skarpetek itp, także już chyba nic nie będę dokupować z ubranek. Dziś dokupiłam pampki premium care rozm.2.

Jutro jedziemy kupić wózek :-) wanienkę, podgrzewacz do mleka, może kocyk gruby trafię to też wezmę. W końcu się zdecydowałam na wózek, będzie to x-lander xq fioletowy :-D Nie wiem jeszcze jak z nosidełkiem, ale prawdopodobnie maxi cosi. Tylko nosidło pewnie w styczniu dopiero kupimy.

No to ja się teraz muszę pochwalić że przyszła do nas fura Piotrusia.
navington Piotrka.jpg
no i do tego fotelik maxi cosi pebble
maxi cosi.jpg
Teraz Tatuś składa 4 nasze nowe 4 kółka :-):-D:-):-D

galwaygirl- sliczny , w takim kolorze kupiliscie?? Po stresach szpitalnych masz teraz mile chwile.
Ja dzisiaj tez odebralam przesylke, ale nie dla mnie, dla chrzesnicy, nie skladam tej kuchenki bo pozniej do pudla nie wloze.
Ciuszki ktore kumpela przywiozla, CUDNEE!!!!
duzo ich a balam sie ze mam za malo w najmniejszych rozmiarach,a sukieneczek teraz mam ze hej :szok:

reklama
Dagrab wrzucaj zdjęcia, chętnie pooglądamy. A to są dokładnie takie kolory jakie wybraliśmy. Super jest :) a jaki Tatuś wciągnięty, oczywiście po co komu instrukcja :)

Do góry