• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Hej Dziewczęta :-)
Nie chcę zapeszać, ale Juniorciu jest dzisiaj wyjątkowo grzeczny... Nocka wyśmienita... Usnął ok 22, o 1 przebudził się na karmienie, później o 3. O 6 się obudziłam a on smacznie spał, to na spaniu go podpoiłam troszeczkę i spał tak skubaniec do 11!!! Poszliśmy na spacerek o 13 i odkąd wróciliśmy, to śpi... Może odsypia te ostatnie dni :-)
Munie- nas niestety kontakt skóra do skóry ominął... :-( pokazali mi go tylko po ważeniu u i badaniu, owiniętego już w pieluszki, tak na 5minutek podczas gdy lekarze jeszcze mnie zszywali... A na karmienie dostałam go dopiero na drugi dzień ok 14 :-( I położna mówiła, że dlatego on moze być taki krzykacz, że to trauma dla dziecka jest takie rozdzielenie z matką i on jeszcze odreagowywuje to wszystko.

Przyjechała matka od ojca Juniorka do Polski... No i wybieram się w przyszłym tyg do Lublina. Powiedziała, że wyśle mi nawet pieniążki na podróż, że mogę się u niej zatrzymać itd. Tak jak z nią rozmawiałam, to powiedziała, że rozumie moją decyzję, że ona to samo przeszła ze swoim mężem co ja z nim, więc nie będzie się wtrącać, ale chce mieć kontakt ze względu na wnuka. No i że pogada z nim, żeby mi problemów nie robił z alimentami itd.
Ostatnie dni to była masakra... Odwiedził nas BB, który ledwo czas znajduje ostatnio nawet na sen... Niech już się skończy ten parszywy okres... Byliśmy na spacerku i na lodach :-) śmigał z wózeczkiem taki dumny hehe
Później nerwówki dostałam, bo jego kolega zaczął mi wypisywać na fb, że odkąd my nie byliśmy ze sobą, to on tyle dziewczyn zaliczył... Że tylko mi tak mówi, że taki święty, a wcale tak nie jest. Ochrzaniłam gościa, że takie pierdoły mi wypisuje, bo wiem, że to nieprawda. A po drugie nawet gdyby, to to nie jest moja sprawa. Fajny kolega swoją drogą... BB powiedział, że to przez zazdrość... Bo on nigdy nie był w takim poważnym związku, a szlag go trafia, że my pomimo tego wszystkiego potrafiliśmy odbudować relacje. No i BB już nie ma tak czasu dla kolegów...:-)
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś bujaczka dla Juniorka... Bo cholercia momentami nic w domu nie mogę zrobić, bo on musi mieć mnie cały czas na oku :-p

reklama
Olcia - ja tak dopytuję o ten poród bo ja mam ciągle traumę, u nas dzidzia wychładzała się szybko po porodzie i leżała jedną dobę w inkubatorku, nawet po zabiegu jej nie widziałąm, bo przez to że to znieczulenie przestało działać dostałam ogólne i zasnęłam... nie chcę już więcej tego przechodzić, to rozdzielenie było okropne, płakałam pod kołdrą bo tylko zdjęcia mi musiały wystarczyć, potem ciagle przeboje na noworodkach, z rumieniem, żółtaczka, potem jakiś pęcherzyk, co chwilę dziecko mi wybudzali to na badanie krwi, to na ogólne badanie, szlag mnie normalnie trafiał, no a najgorsze było to że jak poczuła butle parę razy to piersi już nie chciała...a poza tym to bardzo miłe że babcia Juniorka jest nim zainteresowana, miły gest, oby tak pozostało :)

Ani83, u nas przyrosty tygodniowe to równo co tydzień 250 g - także ślicznie Ci synek przybiera, ja cały czas myślę o karmieniu żeby nic go nie zakłóciło, bo chcę wejść na krowie jak córcia skończy rok - chyba będę brała świeże od gospodarza tak jak Ty, wujek mojego meża jest rolnikiem i mleko byłoby w sumie sprawdzone; mieszankom mówię od razu nie - dla mnie to jest nabijanie ludzi w butelkę, na zachodzie nawet nie istnieje takie coś jak mleko Junior powyżej 1 rż, tylko Polaków robią w bambuko... a inne dzieci europejskie w tym czasie pija juz mleko krowie pełnotłuste

Dee - tak myslałam o Tobie i o Twojej córeczce, mogę Ci poradzić, abyś kupiła /załatwiła :) sobie Muzykę dla Bobasa - ja mam wszystkie płyty - moje dziecię cuda przy tym w łózku wywija, smieje się sama do siebie, guga, uwielbia te melodie, może Twojej córci też się to spodoba? takie dzieciaczki długo i tak nie skupiają uwagi - moja tak ok 3-4 piosenek wytrzymuje, potem popłakuje i trzeba zmienić aktywność na coś innego, tu podaję Ci linka:
Muzyka Bobasa

Muszę sobie ściągnąć :-) poszukam tego w necie :-p

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają trądzik niemowlęcy? Pola ma całe czoło wysypane takimi krostkami, ale lekarz powiedziała, że to od uczulenia na proszek czy krem który ja używam... jednak mi to wygląda na trądzik... :-( niby niegroźne, ale wkurza mnie stan jej skóry

Dee Anielka miała. Po kilku kąpielach w krochmalu zeszło :)

Mam pytanie jak kąpiecie mluchy? Znalazłam taki filmik Kąpiel niemowląt - razem w wannie - YouTube i zastanawiam sie czy nie spróbowac. Niestety az tak dużej wanny nie mam :P
Co o tym myślicie?

Titi kapie sie , albo z mamą , albo z tatą, albo z siostrą,tak jak na tym filmiku , albo na leżaczku Wanienki nie używamy wcale. Dobrze jednak mieć druga osobę dorosłą do pomocy przy wychodzeniu z wanny zeby odebrała malucha :)
Jak Tito kapie się z siostrą to na leżaczku :)

_DSC0006.jpg

Dee ja mogę Ci jakoś piosenki dla córci podesłać. Dużo tego ściągnęłam :sorry2: więc jeśli chcesz, to może jakoś mailem. W razie czego daj mi znać na PW. Mam też część ich na chomiku (w razie czego mój login to jak tutaj), ale więcej mam na lapku, także się polecam. Zresztą nie tylko Tobie ;-) jeśli jeszcze inne kobitki chcą, to dajcie znać :) pomyślimy jak to po przesyłać :)

:-):-):-):-) Poszłam dziś z młodym na bazarek. Sama! :cool2: Jezu, jak mi to było potrzebne oderwać się od chłopa :sorry2: Zakupy warzywno-jabłkowe zrobiłam :tak: A przy okazji pierwszy spacerek zaliczony, bo werandowania to miałam dość :-p Na jakiś czas humor mi się poprawił. Synek śpi, nie budzę go egoistycznie, bo chcę zjeść obiad w końcu :) choć wiem, że lepiej byłoby to zrobić zanim smyk będzie wilczo głodny :zawstydzona/y:

Dee Ja Robiłam tak : Do garnka wlewałam koło 0.5 litra wody i dwie czubate łyżki mąki ziemniaczanej,zagotowałam to na małym ogniu często mieszając tak żeby zrobił się taki kisielek :) Mozesz moczyc wacik w tym i przemyć buźkę, ale jak wykąpiesz cała Mała w tym to tez nie zaszkodzi :)

delicol apteka w sieci.pl za 19,61 a ja kupowałam za 49,99 masakra

apropos wysypki,,, czasem nic nie jest potrzebne, a tylko nie ukladać buzki dziecka na swojej bluzce, jesli nie wyprana jest w proszku dziecinnym, albo lżej ubrać by sie nie poocilo :) to tak z wlasnego doswiadczenia, a slyszalam ze krochmal dobra sprawa, ale robić go nie umiem

reklama
Właśnie usłyszałam opinie, że to od czegoś mojego - ja małą karmię zazwyczaj tak, że ma główkę w moim zgięciu łokcia i zapewne to od mojego płynu pod prysznic albo coś... jednak spróbuję z krochmalem :-) może sie uda.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry