Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
co do odpieluchowania, to moja znajoma ta ekomama używa cały czas pieluch wielorazowych, i tylko raz się młodemu tyłek odparzył, jak miała zapalenie piersi i musiała brać antybiotyk, i uczy właśnie młodego załatwiania się bez pieluch, ona z obserwacji po prostu, jak widzi jakiś sygnał, że zaraz będzie siku to wyciąga młodego z wózka gacie w dół i wysadza w krzakachmłody w czerwcu skończy rok, a jak miał 6 mies to do kubełka kupkę robił ... są jakieś kubełki w tych ekosklepach.. zakłada mu jeszcze pieluchy, ale mniej więcej wie kiedy będzie siku czy kupa i wysadza malucha
![]()
co myslicie o tej chuscie? nie moge sie zdecydowac... Chusta Nati Prowansja - Chusty i nosidełka do noszenia dzieci i pieluszki wielorazowe
dagrab - powiem Ci, że poczytałam troszę forum do którego link podrzuciła Mitra i skonfrontowałam to z książką Zawitkowskiego - jest tam rozdział o chustach - nie wiem, zrobisz jak chcesz, ale ja bym nie używała tego nosidła, które kupiłaś, z kilku względów - usztywniony panel pod plecami, nogi niestety zwisają, nie są w żabce, już z pewnością nie nosiłabym dziecka przodem do świata - to nosidło wykorzystałabym dopiero jak dziecko będzie starsze - jak już stabilnie będzie siedzieć, a może nawet i już chodzić, moim zdaniem nie nadaje się dla 3-miesięcznego bobasa - ale to jest tylko moje zdanie - może dziewczyny mnie sprostują jak się mylę - wrzucam tez link ergonomicznego nosidła mei tai - zobacz jak w nim są nóżki ułożone, plecki naturalnie się wyginają jak w chuście, gdyż nie ma żadnych usztywnień:
Tula - Nosidełka i Chusty do Noszenia Dzieci — Nosidełeko Mei Tai Tula - Owls