Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
także ja już wszystkie kosmetyki mam,pisałam jakiś czas temu.Mam szystko z Penaten,kremy na buźke ,mleczko z oliwką coś jak balsam,oliwki tylko do smarowania główki będe używać ,kremy do pupci przeciw odparzeniom a do kąpieli będe nalewać takiegożelu czy mydełka w płynie od stóp do głłów.Przy Nicol też stosowałąm od maleńkości i było ok.Oilantum wydaje mi się że stosuje się jeżeli maluszek ma atopowe zapalenie skóry czy jakieś wypryski.My Nicol kąpaliśmy tylko w tym ja dostałą uczulenia.Także kosmetyki dla Wiktorka mam z Penaten jestem z nich zadowolona,mam zaps na dłuższy czas.
m miał dosyć,ja się jednak spodziewałąm dłuższego czekania bo doktora niNie było w poniedziałek w gabinecie także wszyscy czekali.Okazało się że Nicol miała nową infekcje.W piątek słyszałam że ciężko jej się oddycha i że je coś tam zalega,ale nie na płuckach a bardziej w nosku.Także nadal podajemy zyrtec ,syropek pecto Drill,krople Nasivin soft oraz doszedł nam jakiś nowy areozol do noska NasoneX-koszt jedyne 60 pare zł i jakieś kapsułki Broncho Vaxom koszt jakieś 70 pare zł nieźle .No ale co zrobić.Takze w tym tygodniu Nicol do przedszkola nie chodzi a powiedział że zobaczymy jak będzie po weekendzie jak ok to można ją puścić,a ja się zastanawiam czy nie lepiej by było ażeby dłużej została w domku co by znów infekcji jakiejś nie załapała.Dobrze że od piatku jej podawałm to co nam zostało bo jest znacznie lepiej także w sobote możemy jechać na Chrzciny no i na spacerki też może wychodzić,także jutro wreszcie mała wyjdzie .
Boze nie wiedzialam, ze mozna byc az tak zlym w sprzataniu!
jak polecasz to może też kupię ten penaten. Ja pamiętam tą firmę jeszcze sprzed lat, nawet my z siostrą jako małe dzieci miałyśmy ten krem. Oilatum poza tym jest bardzo drogie

i całą noc u siebie, więc można powiedzieć, że się wyspałam (gdyby nie dwugodzinna bezsenność w środku nocy
). Wczoraj byliśmy w Kajetanach. Logopeda powiedziała, że mowa faktycznie opóźniona w porównaniu do rówieśników, ale daje mu jeszcze rok na dogonienie. Poza tym mamy ćwiczyć te nieszczęsne s, z itp, bo powiedziała, jak beti, że z tego się nie wyrasta i najlepiej oduczać jak najwcześniej, żeby się nie utrwaliło. Badanie uszek wykazało, że lewe troszkę gorzej słyszy od prawego, ale wszystko w normie, zwłąszcza, że młody od piątku jest na antybiotyku z okazji anginy. Pani audiolog powiedziała, że powinniśmy jak najwięcej ćwiczyć motorykę małą, czyli precyzyjne ruchy rączek, poprzez rwanie, wycinanie, lepienie. malowanie palcami i inne zabawy. Młody nie za bardzo lubi takie plastyczne sprawy, ale w nowym przedszkolu jest dużo tego typu zajęć, więc mam nadzieję, że się rozwinie. Mamy kontrolę za pół roku. Wtedy ostateczna diagnoza i jak postępy będą za wolne to terapia logopedyczno-pedagogiczno-psychologiczna.