• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

ja sie zastanawiam czy moja nie bedzie styczniowa :p bo mam termin na 4-5 luty i tak mi sie juz przesunal z 15 lutego.... tutaj we francji licza od 15-go dnia po pierwszym dniu ostatniego okresu:/ czyli jak ja mialam okres 1 maj tak mi licza od 15 maja...a w pl lekarz wyliczyl na 4 lutego, wiec zobaczymy jak to bedzie :p a chce miec przygotowane wszystko przed swietami bo roznie bywa:pp

reklama
Ja się w wakacje dowiedziałam, że mój mąż w ogóle był z bliźniaków. I tylko jedno się urodziło. Do tego urodził się w czepku. Mój smyk na USG wygląda też jakby miał czepek (ciekawe czy będzie miał po tatusiu takie szczęście).

Dzień dobry :)

Macie rację niby rodziłam już ale tego programu lepiej unikać:no: dogłębnie wszystko pokazywali i strachu się najadłam tylko także odradzam. Ja Kacperka urodziłam 3 tyg wczesniej nad ranem ok 5 wody mi odeszły myślałam że się posikałam poszłam do lazienki a tu leci i leci nic mnie nie bolało więc jeszcze się szybko wykapałam i ogoliłam krocze bo bałam sie że na "sucho" w szpitalu mi będą to robić. Spakowana nie byłam wg. Mój mąż latał jak poparzony po pokoju:-D do szpitala zajechałam przed 7 miałam już 8cm rozwarcia na porodówkę szybko ktg zepsute było, łóżko zepsute do porodu było ale o 8 45 mój Kacperek się urodził, położna kazała mi zamknąć oczy bo przy parciu naczynka pękają jak mi Kacpra położyli na piersiach to bałam sie oczu otworzyć:-D Jak się urodził usłyszałam apsik kichnoł hehehe a potem zaczął płakać dostał 10pkt Apgar a teraz już ma 6 lat jak ten czas leci ahhhh pyskować potrafi a niedawno był taki malutki:-)

Ja używałam do pupci sudokremu i wszystkich kosmetyków z Nivea teraz też zakupię z tej firmy. Do końca grudnia torbę chcę mieć już spakowaną:-p A co do pozostałych rzeczy mam nadzieję że wić gniazdko będę już w grudniu bo do końca listopada nasz "fachowiec" ma zrobić pokój wg mnie jakby się sprężył to w tydzień by go skończył ale mam akurat takiego a nie innego fachowca:baffled:
Ja sie wyspałam dzisiaj :)
mama2006 mój syncio też ma dzisiaj zdjęcia w przedszkolu :)
magdabbteż się zastanawiam czy mój szymek nie wyskoczy w styczniu bo wg terminu ost miesiączki mam na 30stycznia a wg usg na 6 lutego mój mąż jest z 31 stycznia i chciałby aby Szymek w jego urodziny sie pojawił ot tak na zawołanie :P (chłopy)
Nie prawda że urodzeni w niedzielę są leniwi mój tata jest urodzony w niedziele i robotny z nigo chłop ja tez kacpra w niedziele urodziłam:P
myszka ja nie lubię prasowania :( no ale dla Szymonka szykowanie pranie prasowanie będzie przyjemnością ale jak sie urodzi to będziemy pewnie mega zmęczone i wtedy może być problem ze wszystkim. Mi jak Kacperek usnął w dzień usiadłam i łykałam ciszę upajałam się nia dosłownie spał po 20 minut :( Miał kolki w nocy :( mam nadzieję ze Szymek będzie spokojniejszy :P

Ostatnia edycja:
1 maja to fajna data urodzenia:)zawsze mam wolne i moge robic impreze, a w pracy to tez zawsze duzy plus zeby dostac wolne na 2 maja :)
Ja prasowania nienawidze, jak z m zamieszkalismy razem bylo ustalone ja zmywam on prasuje.Po czym na dzien kobiet kupil mi zmywarke :)a robota do prasowania nie wymyslono wiec ma przekichane :) choc ja zawsze preferowalam styl sportowy wiec u mnie w szafie malo rzeczy do prasowania mam, ale on i jego koszule....bleeee.Ciuszki dzieciatka to oczywiscie inna bajka, bede prasowac z usmiechem na twarzy:)

hejka
ja Oilatum używałam przy Matim i byłam zadowolona, może kosmetyk drogi, ale wydajny, bo nalewałam po pół nakrętki i w zupełności wystarczało, no i potem ciałko już było tak naoliwione, ze nie trzeba było dodatkowo smarować oliwką, do tego używałam kosmetyków z bambino, nivea, sudocream, jestem pewna, że każda jak jeszcze nie ma to na pewno zdobędzie doświadczenie w tym temacie, no i trzeba pamiętać, że każde dziecko jest inne i to co przy pierwszym było super, przy drugim moze uczulać, mimo tego, ze jest na opakowaniu napisane hipoalergiczne. Trzeba spróbować i się będzie wiedziało ;-)

dagrab - ja tam prasować nawet lubię hehe, a to pewnie dlatego bo nie za często to robię :P co do ubranek dla bąbla ( na stojąco ) jest mi ciężko prasować (mamy niską deskę) więc sobie siadam na wersalce i jest wygodniej :) nie ma to jak być leniwym hihi.

magdab - czyli data okresu jak u mnie 1 maja( ta data mnie przesladuje ), ale mi wyliczyli na 5 luty, moja mama i tak przepowiada date urodzin na styczen( ona by tak chciala bo w lutym na miesiac jedzie do pracy).Oki dziewczyny milego dnia ja uciekam na poczte i moze waszym sladem wstapie do lumpka(daleko nie mam bo u mnie w bloku i to taki gdzie duzo ludzi chodzi)
Mama2006 a ty myslalas ze bede na stojaco prasowac????? :)zawsze jest krzeslo do komputerka ktore mozna podwyzszyc :) trzeba sobie w zyciu radzic :)

mama2006 to jest myśl, kiedyś się zastanawiałam po co w tej desce są zaczepy żeby była niżej, jak mi lepiej by się prasowało jakby była jeszcze wyżej hehe ale teraz zamierzam wykorzystać możliwość prasowania na siedząco ;p

mama2006 dzieki za wyjasnienie, w sumie rodzilam juz, ale tego fragmentu szczerze nie kojarze ;) Ja dla malego uzywalam na poczatku Bambino mydelka i do wody dawalam troszke oliwki. Sudokrem tylko w ostrych przypadkach jak w szpitalu mu tetre zakladali zamiast jego pampersow. Mial dupsko strasznie odpazone az lampy mu zalecili. Mial alergie a uparcie w szpitalu go "leczyli" na zapalenie pluc... po aferze z ordynatorka (zazadalam przeswietlenia pluc w 6 miesiacu zycia malego, bo ponad 2 miesiace go faszerowali antybiotykami coraz to innymi) zabronila mi spac w szpitalu, wiec w nocy robili co chcieli i mielismy pozniej sporo roboty z pupcia. Sudokrem byl super na te ekstremalne odpazenia.

reklama
myszka a ja z zupełnie innej beczki widzę że cię wywiało do de i to dość daleko długo już mieszkasz w Niemczech mój mąż też tam pracuje i męczy nas strasznie rozłąka jeśli wszystko pójdzie po naszej mysli w czerwcu się wyprowadzimy do niego nie mogę sobie tego wyobrazić. Dobrze ci jest tam???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry