reklama
Paluszek_
Fanka BB :)
No tak Munie nic nie napisała, ja wiem tylko tyle, że córcia - Kinga no i chyba urodziła jeszcze w poniedziałek 23.01...
Pluszacze ja też byłam częściowo znieczulona i było ok! Mężowi niestety zamknęli drzwi przed nosem, bo cesarka nie była planowana! Będzie dobrze
A tak w ogóle to dzień dobry
Kurde jakie ja mam sny od trzech dni to masakra. Co noc śni mi się kolejna "faza" porodu! Dziś dziecko wstawiało się główką do kanału! Mało przyjemnie to wszystko wygląda i z tego stresu budzę się normalnie zmęczona! Może te sny przez to, że bardzo dużo czytam o porodach po niemiecku, żeby przyswoić słownictwo??
ArliJ przykro mi z powodu śmierci wujka!
Dee nie zazdroszczę sytuacji z mamą i bólu dziąsła też, bo ostatnio też to przerabiam! I może nie tyle boli, tylko denerwuje, bo jakieś kurcze napuchnięte jest czy cuś
No i tyle zapamiętałam!
A tak w ogóle to dzień dobry
Kurde jakie ja mam sny od trzech dni to masakra. Co noc śni mi się kolejna "faza" porodu! Dziś dziecko wstawiało się główką do kanału! Mało przyjemnie to wszystko wygląda i z tego stresu budzę się normalnie zmęczona! Może te sny przez to, że bardzo dużo czytam o porodach po niemiecku, żeby przyswoić słownictwo??
ArliJ przykro mi z powodu śmierci wujka!
Dee nie zazdroszczę sytuacji z mamą i bólu dziąsła też, bo ostatnio też to przerabiam! I może nie tyle boli, tylko denerwuje, bo jakieś kurcze napuchnięte jest czy cuś
No i tyle zapamiętałam!
położyłam się spać o 3
wstałam o 8. Masakra normalnie... zasnąć dalej już nie dałam rady. Może to dlatego, że wczoraj położyłam się spać o 17 i aż do 19,30... I brzuch mi wczoraj twardniał niemiłosiernie
w nocy tak samo było, znaczy nie cały czas 
Czas na śniadanko. Miałam iść do sklepu lub na bazar, ale pada śnieg, no i jestem sama w domu, więc dziś nie wyjdę, boję się, że ślisko a nie mam z kim iść. Dziś czekam tylko na kuriera, zamówiłam wczoraj golarkę na urodziny dla Mojego, a to już w sobotę.
przedwczoraj zerknął na mój komp i nie będzie już niespodzianki a ja tak się kryłam
ale ciężko zrobić coś po kryjomu jak się przebywa non stop ze sobą
i w jednym pokoju. No nic, mam tylko nadzieję, że będzie zadowolony
w sobotę się okaże.Dee tu małe info od Munie:
Z dobrych wiadomości to coreczka waży 3200 i dostala 10 pkt.tatuś z nią cały czas prawie siedzi![]()
*Vanilia*
Moderatorka
Cześć dziewczynki
Co do karmienia piersią to bardzo bym chciała tak do 5-6 miesięcy przynajmniej. Nastawiam się psychicznie że może nie być łatwo na początku, brak pokarmu, poranione brodawki i takie tam historie. Jestem na to przygotowana i mam nadzieję że się nie poddam. A może pójdzie gładko? lepiej się pozytywnie zaskoczyć
Sonka jeszcze raz wielkie Gratki. Opisuj swój poród
malutka jest przepiękna
Pluszacze póki nasza siedziała na pupie to się śmialiśmy że ma świat w tyłku i się na niego wypina
juz psychicznie przygotowana byłam na cesarkę a w 36 tygodniu ciach i na głowie siedzi.....no i trzeba było od nowa na naturalny się szykować. Mam tylko nadzieję że pójdzie w miarę szybko. Na ból jakoś wydaje mi się że zareaguje w miarę ok jeśli poród potrwa 3-6 godzin, ale jak potrwa 15
brrr nawet myśleć nie chcę
MamaNiki hih jakbym słyszała o swojej rodzince. Moja mama z babcią to już całe zestresowane chodzą, dzwonią 3 razy dziennie żeby zapytać jak się czuję ( chyba już nie mogą się doczekać
) ja na razie jestem w miarę spokojna, cierpliwie czekam, ale też bym chciała już:-)
Olcia noo ja rozstępów też się boję:-( całe szczęście na brzuchu nie wyskoczył ani jeden z czego jestem niezmiernie szczęśliwa, bo jednak brzuch się pokazuje choćby na plaży. Na (.)(.) za to mam i to dużo
ale to już tak od 5 miesiąca, m mówi że jemu to nie przeszkadza i mam się nie przejmować
ostatnio zauważyłam kilka na pośladkach no ale już trudno. Cieszę się że brzuch się uchronił
Co do karmienia piersią to bardzo bym chciała tak do 5-6 miesięcy przynajmniej. Nastawiam się psychicznie że może nie być łatwo na początku, brak pokarmu, poranione brodawki i takie tam historie. Jestem na to przygotowana i mam nadzieję że się nie poddam. A może pójdzie gładko? lepiej się pozytywnie zaskoczyć

Sonka jeszcze raz wielkie Gratki. Opisuj swój poród
malutka jest przepięknaPluszacze póki nasza siedziała na pupie to się śmialiśmy że ma świat w tyłku i się na niego wypina
juz psychicznie przygotowana byłam na cesarkę a w 36 tygodniu ciach i na głowie siedzi.....no i trzeba było od nowa na naturalny się szykować. Mam tylko nadzieję że pójdzie w miarę szybko. Na ból jakoś wydaje mi się że zareaguje w miarę ok jeśli poród potrwa 3-6 godzin, ale jak potrwa 15
brrr nawet myśleć nie chcęMamaNiki hih jakbym słyszała o swojej rodzince. Moja mama z babcią to już całe zestresowane chodzą, dzwonią 3 razy dziennie żeby zapytać jak się czuję ( chyba już nie mogą się doczekać
) ja na razie jestem w miarę spokojna, cierpliwie czekam, ale też bym chciała już:-)Olcia noo ja rozstępów też się boję:-( całe szczęście na brzuchu nie wyskoczył ani jeden z czego jestem niezmiernie szczęśliwa, bo jednak brzuch się pokazuje choćby na plaży. Na (.)(.) za to mam i to dużo
ale to już tak od 5 miesiąca, m mówi że jemu to nie przeszkadza i mam się nie przejmować
ostatnio zauważyłam kilka na pośladkach no ale już trudno. Cieszę się że brzuch się uchronił
Ostatnia edycja:
Mama Niki znam ten ból z wanną, w mojej czuje się jak wieloryb, może też do dzidzków pojadę się kąpać
a rozstępami się nie przejmuj, najważniejsze że maluszki mamy zdrowe, a że przez to troche gorzej będziemy wyglądać - coś za coś - zawsze sobię tak tłumaczę i jakos pomaga
natalia26 moje maleństwo raczej jeszcze nie wstawione bo za często mnie po kanale rodnym kopie
galway każda inaczej odczuwa bóle więc trudno napisać jednoznacznie, ale chyba zasadnicza różnica jest taka że przy przepowiadających ból nie promieniuje od krzyża, a przy porodowych owszem. Gdybyś jednak miała regularne przepowiadające które nie przechodzą po zmianie pozycji i gorącej kąpieli, wtedy chyba lepiej skonsultować z lekarzem.
Suzi86 metoda czyszczenia kamienia chyba ma niewiele do rzeczy, w ciaży dziąsła są bardziej wrażliwe i z reguły się tego zabiegu unika. Mi dentystka powiedziała żebym z tym przyszła jak już urodzę bo teraz to bez sensu.
ArliJ przykro mi z powodu wójka, czasem nie wiadomo co się wydarzy że ludzie w jednej chwili odchodzą
dobrze że drudzy dziadkowie przyjadą na przedstawienie, bo małej by przykro było.
geniusia a jaką golarke kupiłas jeśli mozna spytać? mój cos przebąkiwał że musi wymienić, bo ta już sie troche stepiła, a też niedługo urodzinki ma... to może się skusze
nocka dzis u mnie koszmarna: budziłam sie dosłownie co godzinę - mąż się śmieje że musze sie przyzwyczająć, o dziwo nawet wstałam rano z chłopakami sie jeszcze przed przedszkolem mleka napiłam. Zaraz wyschną mi włosy to sie ruszę po jakies drobne zakupy i może zapiekanke ziemniaczana dzis upichcę...
a rozstępami się nie przejmuj, najważniejsze że maluszki mamy zdrowe, a że przez to troche gorzej będziemy wyglądać - coś za coś - zawsze sobię tak tłumaczę i jakos pomaga
natalia26 moje maleństwo raczej jeszcze nie wstawione bo za często mnie po kanale rodnym kopie
galway każda inaczej odczuwa bóle więc trudno napisać jednoznacznie, ale chyba zasadnicza różnica jest taka że przy przepowiadających ból nie promieniuje od krzyża, a przy porodowych owszem. Gdybyś jednak miała regularne przepowiadające które nie przechodzą po zmianie pozycji i gorącej kąpieli, wtedy chyba lepiej skonsultować z lekarzem.
Suzi86 metoda czyszczenia kamienia chyba ma niewiele do rzeczy, w ciaży dziąsła są bardziej wrażliwe i z reguły się tego zabiegu unika. Mi dentystka powiedziała żebym z tym przyszła jak już urodzę bo teraz to bez sensu.
ArliJ przykro mi z powodu wójka, czasem nie wiadomo co się wydarzy że ludzie w jednej chwili odchodzą
geniusia a jaką golarke kupiłas jeśli mozna spytać? mój cos przebąkiwał że musi wymienić, bo ta już sie troche stepiła, a też niedługo urodzinki ma... to może się skusze
nocka dzis u mnie koszmarna: budziłam sie dosłownie co godzinę - mąż się śmieje że musze sie przyzwyczająć, o dziwo nawet wstałam rano z chłopakami sie jeszcze przed przedszkolem mleka napiłam. Zaraz wyschną mi włosy to sie ruszę po jakies drobne zakupy i może zapiekanke ziemniaczana dzis upichcę...
ani83
Fanka BB :)
Tak przeglądam naszą listę lutówek i coś mi się wydaje, że agacinka1221 dawno się nie odzywała.
reklama