reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

My także jeszcze w domu i chyba tak szybko nie pójdzie jak wspominała położna. Dalej wylatują mi takie "bobki" śluzowe podbrązowione... co do skurczy to nadal ich brak, tzn coś tam się pojawia, taki ucisk w dole brzucha ale to nie jest zbyt bolesne. Mimo iż przespałam dzisiaj prawie całą noc to jestem w fatalnym nastroju. Do tego czuję się tak jakby mi ktoś na brzuchu siedział. Takie dziwne uczucie....

Zazdroszczę dziewczyną, które mają mieć cesarkę. Pójdą sobie w wyznaczonym terminie i za chwile będą mieć dzidzie przy sobie....
A my tu się martwimy czy to już...:-(

A co do rozstępów to mój brzuszek wygląda okropnie, mimo smarowania i nawilżania. No ale to jest najmniejsze zmartwienie, byle tylko z dzidzią było wszystko ok. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Digitalis nie chciałam kupować najtańszej :dry: ani też najdroższej. Ta mi się spodobała, opinie też w miare niezłe.

Philips PowerTouch PT730/16 - Golarka męska - CENA w RTV EURO AGD i z 329 na 249. Także to spora zniżka :tak: Ostatnie godziny promocji w euro agd jak się zamówi przez net i wpisze kod rabatowy.RTV EURO AGD | Promocja Internetowa a i trzeba założyć konto na stronce euro :) Ha! zamówiłam odbiór do domu, płatność gotówką. Tak było najszybciej (choć drożej), bo przelewem dostawa byłaby już po urodzinach chłopa. A tak jego nie ma w domu teraz, a ja prezent gdzieś upchnę zanim wróci :-p Najtaniej odebrać zamówienie w sklepie i zapłacić w sklepie :)

agulka jak cc zaplanowane to człowiek się psychicznie przygotuje, to fakt. Ja potrzebuję planów dla świętego spokoju i zorganizowania cc razem z operacją. Ale jak coś mi się zacznie (tfu tfu) wcześniej, to plan się rypnie i właśnie tego się strasznie boję.

agulka- a mialam pisac jak u ciebie rozwija sie sytuacja:)
ArliJ- przykro mi z powodu wujka.
digitalis- ja mialam podobna noc do twojej... od 24 co godzine goscilam w WC
flower- tez czekasz na rozwoj sytuacji?
ja dzisiaj wybiore sie na dluzszy spacer ( przynajmniej mam taka nadzieje) i moze cos ruszy w koncu!

agulka jak cc zaplanowane to człowiek się psychicznie przygotuje, to fakt. Ja potrzebuję planów dla świętego spokoju i zorganizowania cc razem z operacją. Ale jak coś mi się zacznie (tfu tfu) wcześniej, to plan się rypnie i właśnie tego się strasznie boję.

Wiem, wiem... wczoraj moja kuzynka miała cc. Termin porodu dzień później niż ja, ale na konsultacji w poniedziałek po podpięciu KTG wyszły jej skurcze no i musiała stawić się w szpitalu od razu... Tyle tylko że za bardzo nikomu nie chciało się robić CC i przetrzymali ją na rozkurczowych do środy...
Ale jest zadowolona, że już po wszystkim i ma swojego synka już przy sobie:-)

witam,
dziewczyny jak ja sie wyspalam!!!najpierw u mamy popoludniu 2 h,potem poszlam po 23 spac i spalam do 9, wprawdzie z przerwami na siusiu, ale one mnie nawet porzadnie nie rozbudzaly.Ale przy wstawaniu tak stekalam, ze az m sie zmartwil co sie dzieje.A mi brzuch tak ostatnio sie ociezaly zrobil,ze obrot i wstawanie to masakra jakas.
Arlij- moje kondolencje z powodu wujka.
Flower- spokojnie,spokojnie.Wszystko sie rozwinie w swoim czasie.
Digitalis, Mama Niki- a umnie i tesciowie i moi rodzice z wanny zezygnowali.Wszyscy prysznice i prysznice.Zostaja nam jedynie kapiele w wannie u przyjaciol,jak u nich zostajemy, to z m sie cieszymy jak dwa wariaty:-D
Galwaygirl- bardzo przysatne pytanie, choc ja nie mam niski prog bolu wiec mam nadzieje ze nie przeocze.
geniusia- m napewno bedzie zadowolony.

Dzień dobry Mamuśki :-)
Junior tak dokazywał wczoraj... Położyłam się spać o 2, bo jakoś nie chciało mi się spać i tak jak światło zgasiłam, tak cisza :-p złote dziecko poszło spać razem z mamą:-) martwiłam się, bo tak szalał, że aż bolało! Jeszcze nigdy tak nie miałam... W nocy tylko jedna pobudka na siusiu :-) a od rana jak tylko wstałam, Młody znowu dokazuje :-D Ogólnie to wspaniały humorek dzisiaj :-) mam nadzieję, że utrzyma się przez resztę dnia :-)

Ból jak przyszedł tak poszedł ...
Zabrałam się za pakowanie torby i na starcie mam wtopę.
Okazało się, że mam tylko jedne body z długim rękawem na rozmiar 56, reszta to 62... co lepsze ogólnie z długim rękawem mam tylko 9 (wystarczy tyle?) a za to strasznie dużo mam tych z krótkim rękawem :baffled: (oczywiście 99% używane więc nie miałam na to wpływu) i co teraz? wrrr
śpiochów(11) i pajacy(10) też jakoś mało mi się wydaje ... a przecież miałam tego tyle :confused:
oczywiście wszystko max 62, bo tych większych to nie licze ... hmmm dziwne.

Ostatnia edycja:
Ból jak przyszedł tak poszedł ...
Zabrałam się za pakowanie torby i na starcie mam wtopę.
Okazało się, że mam tylko jedne body z długim rękawem na rozmiar 56, reszta to 62... co lepsze ogólnie z długim rękawem mam tylko 9 (wystarczy tyle?) a za to strasznie dużo mam tych z krótkim rękawem :baffled: (oczywiście 99% używane więc nie miałam na to wpływu) i co teraz? wrrr
śpiochów(11) i pajacy(10) też jakoś mało mi się wydaje ... a przecież miałam tego tyle :confused:
oczywiście wszystko max 62, bo tych większych to nie licze ... hmmm dziwne.
miałam ostatnio ten sam problem.... szafki się nie domykają a okazało się że dużo jest tych większych a 56 a nawet 62 to po parę sztuk. Na szczęście koleżanka "poratowała" mnie i odsprzedała takie fajniutkie cudeńka po jej córeczce z listopada:D
Ale to także po parę sztuk i mówiła, że to spokojnie wystarczy:-)

reklama
Do góry