reklama

Luty 2013

eve ja jak karmiłam Mikołaja to ściągałam baaardzo dużo :D miałam zapasy, że na każde wyjście by starczyło hehe szykowałam sobie buteleczki po 180 ml jak już był trochę większy i napełniałam to w ekspresowym tempie.
jesuuu jak ja byłam głupia jak o tym myślę. nie wiem jak mogłam mieć takie zacięcie do karmienia tak bardzo tego jednocześnie nie znosząc...

reklama
Eve, ja dopiero raz ściągałam i też byłam w szoku, że tak łatwo poszło (mimo problemów 2 tyg temu)..70 ml w 10 ml, chciałam więcej ale mąż się obawiał, że przedobrzę;) Niektóre z Was pisały, że muszą kupić laktator elektryczny bo ręka im odpada..A ja wcale tyle nie naciskałam, wręcz przeciwnie:szok: Oby następnym razem też poszło tak sprawnie:tak: Na zakupy miałam się wybrać, ale co z tego, że ściągałam mleko, jak mąż nie ma czasu ze mną jechać- galerii nie ma w moim mieście:confused2::no:
Bella- no jak małej świeci się skóra to może rzeczywiście alergia???
U nas dziś synuś płakał cały aż do 16 myślę, że przez obojczyk- widać, że go coś bolało, a n kolkę to się nie zachowywał..

Wreszcie mam chwile dla siebie..Błogi spokój i cisza, ciekawe jak długo??? Dobrej nocki koleżanki:)!

Ostatnia edycja:

:-)Ewe, Gosia-
ale Wam zazdroszczę takiej ilosci mleczka:szok: Ja sie doje ok poł godziny i mam 100 ml z obu piersi. Czyli dojenie przed kazdym karmieniem:baffled:

Słuchajcie- miałam dzis historyczny dzień. Felus usmiechnął się do mnie!!!!!!! Polożylam go w lozeczku, a on popatrzyl na mnie i sie usmiechnal! :-)
Tak od trzech dni zauwazylismy, ze on sie bardzo rozglada po domu, patrzy na obraz jak siedze z nim na kanapie (pewnie plame mocniejsza widzi, bo obraz jest czarno-czerwony). Wczoraj wyraznie wodzil oczami za moim M. i obserwowal go. Bo wczesniej patrzyl, ale tak naprawde to nie wiadamo bylo czy patrzy na ciebie czy nie. Ale wczoraj M. przeszedl kilk kroków- a Felek wodzil oczkami za nim.
A jak dzis zostalismy sami, to sie do mnie usmiechnąl i zagugal:-):-):-)

Stalam potem nad nim i z pol godziny robilam glupie miny i gadalam zeby powtorzyl ten usmiech. Ale nie chcial :rofl2::happy:

ja Was też podziwiam dziewczyny mnie się udaje ściągnąć max 70 - 80 ml z obu piersi mój rekord to było 120 ml ale tylko raz mi sie tak udało, do tego nie mam żadnego nawału pokarmu :-(Robert cyca nie chcę, mleko z cyca owszem ale żeby mu z butelki podać... :-(reszta to mm. Nie wiem, jak tak dalej pójdzie to chyba się poddam i nie będę karmić cyckowym mlekiem... :-(

a Ty martuszka karmisz tylko swoim mleczkiem czy też mm? a karmisz piersią czy tylko odciągniętym?

Dzień doberek :-)

Ja też odciagam ok 100 ml z obu piersi. Jak odciagam rano to mam dwie porcję bo w nocy mała zazwyczaj dostaje mm ale wtedy mam cycki jak kamienie.

Poli ja dwa dni machalam laktatorem recznym i porobiłam sobie odciski na palcach (ja miałam taki z gruszką na koncu) Jak przeszłam na elektryczny to jakbym się przesiadla na ferarii :-D

Martuszka zazdroszczą ci tego świadomego uśmiechu Felutka :-) nasza Madzia też się się uśmiecha, ale na razie zazwyczaj przez sen.

U nas nocka ok, az sie boje co w dzien bedzie. Dziewczyny my usmiechy mamy huz od 1tyg zycia:)a lekkie gaworzenie od 3tyg-az mi mama nie wierzyla ze tak szybko az sama nie zobaczyla tego;) moj synek to maly bystrzak hihi-chce by do niego mowic, opowiadac mu- rusza sie wtedy jakby na rowerku jechal:)
Musze zrobic duze porzadki-w ndz i pon bedzie Leo mial gosci.

Hello u nas mala z placzem padla o 21 obudzila.sie o 3 nakarmiona zasnela do 7;)

Poli Nati tez uwielbia jak do niej mowie smieje sie wtedy i guga w odpowiedzi i tak sobie rozmawiamy ja do niej aaa guuuu , a ona do mnie guuuu:)

Niestety ciocia stiwerdzila alergie na mleko...i musimy przejsc na wstretny nutramigen:(( ktory pachnie i smakuje jak zgnile kartofle:/
Biedne to moje dziecie...same nieszczescia:/

Witam!
Jasiek dzisiaj mnie zaskoczył maksymalnie o jedzenie upomniał się po prawie 9 godzinach! jadł ok. 20 , potem mial czas aktywnosci przeplatany z 5 min drzemkami do 23.30 i zasnął na dobre do 4.44.

Poli czytalam w necie ze chwala nosidelka ergonomiczne TULA
Bella eh i alergia sie przyplatala:( oby Natka piła ten "specyfik". Iza tez miala alergie?

reklama
poli polecam Ci tą chuste co ja mam, nie trzeba jej wiązać od podstaw i zakłada się prosto jak nosidełko a ma cechy chusty. Już trzecie dziecko ją testuje i jest zachwycone :-) ja mam chustę close baby carrier

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry