reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
dzięki dziewczyny, mnie też się wydaje że to trądzik jest. Wykąpałam młodego w krochmalu, przemywam mu to przegotowaną wodą, dwa razy dziennie smaruje sudokremem i widzę, że ładnie schodzi. Krostek coraz mniej, czerwonej buźki nie ma...ale jeszcze skóra chropowata w dotyku...

co do szczepionek to my też 5w1 będziemy szczepić ale na rotawirusy już nie...ja jakoś sceptycznie do tych rotawirusów podchodzę, dla mnie to tak jak z grypą, zaszczepisz się na grypę a i tak nie masz pewności czy nie zachorujesz bo tych rodzajów, szczepów i mutacji tych wirusów jest mnóstwo i pojawiają się coraz to nowsze...no ale każdy robi jak uważa :happy:

ja co do szczepionek to myślę jak kwasia - tzn nie szczepiłabym na rota bo za dużo szczepów...
choć Mikołaja zaszczepiłam bo wtedy to się tak tym nie interesowałam jak teraz

Ja za tydzień szczepię: 5w1+pneumokoki +rota. Ale ceny pediatra podawała wyższe, mam nadzieję, że okażą się takie jak u Was.
Wczoraj zaliczyłam wizytę u pediatry z 2- jakoś się udało. Jutro w końcu możemy iść na spacer, co mnie ratuje bo kolejny dzień zostajemy do kąpania sami.
Poza tym 3dzień mamy kryzys, Szymi wisi na cycu- jak długo jeszcze???

Hej kochane.
Dzisiaj kończymy miesiąc a ja się powoli ogarniam(dopiero) ;/
Mały od kilku dni jakoś lepiej się najada(albo tak mi się wydaje) ale nie wisi tak strasznie na cycku.
Żółtaczka powoli schodzi. W badaniu przezskórnym wczoraj było już 7,2 ale nadal bierzemy leki na GGTP.
Zobaczymy co z tego będzie dalej.
Dziecko mi się dzisiaj w nocy zaczęło krztusić przez wydzielinę z nosa. Podobno zbiera mu się przez to,że się ulewa. Też tak macie?
Dzisiaj kupiliśmy aspirator i lepiej zaczął oddychać :tak:
Jestem okropną mamą! Żeby młody pospał to go dzisiaj położyłam na poduszce męża i pospał mi bardzo ładnie. Nie wiem czy przez to,że miał głowę wyżej czy przez zapach...a powinien spać na płasko :zawstydzona/y:
Idę się trochę odciągnąć.
Dobrej nocki ;-)

hej dziewczyny :)
u mnie sajgon- przyjechała wczoraj siostra z dwójeczką: 2-latkiem i roczniakiem. Matko, chyba dostałam zaćmienia że sie porwałam na przyjmowanie takich gości :-D Nie wiem jak to wytrzymamy :-D
Ukłony dla mam z trójką dzieciakow! I wielki szacun, nie wiem jak dajecie radę:eek:

kwasia- jak dla mnie to trądzik u Robercika.
nacik- ja przez pierwszy miesiąc ciągle trzymałam małego na poduszce. I lulałam go w poduszce, bo opatulony szybko zasypiał. Też wyrodna ze mnie. I śpi całe dnie na kanapie, zamiast na materacyku w swoim łóżeczku. Ale co zrobic? Czasami teoria nie idzie z praktyką :crazy:

Dzień dobry!

dzisiaj w nocy Jasiek sie obudzil i tak strasznie zacząl plakac że takiego rozwrzeszczanego jeszcze go nie widzialam. Ale po ok 5 minutach uspokoilam sie wtulony we mnie. Potem zobaczylam ze na policzku ma zadrapanie, chyba dlatego tak płakał...

Zaczynam z przygotowaniami do chrzcin, w sobote bedziemy odprawiać na wieczornej mszy ale goście będą od pory obiadowej i wciąż zastanawiam się nad menu.

Poli a ta cena za rota to jest szczepionka dwudawkowa czy trzydawkowa? Bo jak dwu- to cena bardzo korzystna. Ja za rotarix placilam 360 złotych!

nacik buziaki dla Tymka na 1 miesiac:)
kwasia super ze buzka Robercika sie poprawila!

miłego dnia:)

Dzień dobry wszystkim
U nas nocka super, jak mała zjadła o 11 to obudziła się o 4 przez co mamusia się wyspala:-) później szybkie karmienie ok 7 i spałyśmy do 9:30 :-) przez co mam dzień trochę zachwiany , ale co tam :-)

Dzisiaj wybieramy się na bioderka, mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze.

Na_cik nie stresuj się kochana, i nie miej wyrzutów sumienia, że mały spał na poduszce. Tak jak pisze Martuszka teoria i praktyka często się rozmijają.

Witajcie za nami tez już szczepienie...tyle że my szczepiłyśmy się 6 w 1 podobno lepiej oczyszczona...oby i kosztowała 205zl...na rota nie szczepimy bo pediatra która prowadziła od urodzenia Julcię(starszą)powiedziała nam ze gorsze są powikłania poszczepienne niż po rota a szczepów jest tyle że i tak może nas nie uchronić....

wczoraj cały dzień Lenka spała myślicie ze to skutek uboczny szczepienia???spotkałyście się z tym bo ja z pierwsza nic takiego nie miałam....

Bioderka też obejrzane, usg zrobione i jak na razie wszystko ok....

Martuszka ja też podziwiam mamy z 3 dzieciaków...a mam takie koleżanki...one czasami juz na rzęsach chodzą ale jaki fajny jest taki domek pełen dzieciaczków...:-)

Patik już chrzcicie?? powodzenie w przygotowaniach...

Na_cik a próbowałaś poduszki klin...u nas ona na stałe przy starszej zagościła w łóżeczku i sprawdzałą się super...teraz korzystamy z niej na kanapie jak Lenka sobie lezy a w kołysce tez ma wyżej główeczkę...

miłego dnia wszystkim życzę...u nas śniegu po kolana:sorry:

reklama
Dzien dobry dziewczynki
Ja pare dni znowu do tylu ale w niedziele wieczorem i poniedzialek moja kluska mala miala takie bole brzucha, ze myslalam ze to powrot kolek. W poniedzialek az suszarka wieczorem poszla w ruch- i wiecie co...pomoglo!!! Ogrzewalam mlodemu brzuszek tak 2 razy po 2 minuty i zrobil sie mieciutki a Szymon od razu mial usmiech na buzi:happy: Ja w tej desperacji poniedzialkowej az zamowilam krople BioGaia przez internet bo czytalam, ze wiele z was je uzywa. Ale od wtorku juz spokoj, tylko maruda okropny.
Patik- chcialam Ci kochana bardzo podziekowac, bo gdzies we wczesniejszych postach napisalas ze sciagnelas Jasiowi oslonke na lozeczku, zeby widzial swiat. A moja klucha nie chciala spac w lozeczku i "sie mi przypomnialo" co ciocia Patik napisala i pozbylam sie oslonki i moje dziecko spi od 5 dni w lozeczku, bez problemu zasypia nawet po nocnym karmieniu, a tak spal tylko z nami w lozku. I wyczytalam jeszcze dziewczyny, ze czasami dzieci nie chca spac w lozeczku bo maja zbyt plasko(a niby powinny miec) i zeby wlozyc pod materac zrulowany recznik i troszke podnies materac tam gdzie glowka. Co rowniez uczynilam:happy:
Bylam w piatek u lekarza z malym i ze soba, pan doktor zrobil mi cytologie, czekam na wyniki, mam nadzieje ze wszystko ok- bo jak to powiedzial zagladajac do srodka- o jaka ladna pochwa hehe- oczywiscie mial na mysli jak ladnie zagojona:-D

Co do szczepionek, to ja sie zastanawiam tez nad rota, i chyba bede jednak szczepic, ide we wtorek do lekarki to jeszcze z nia przedyskutuje.
Kasiadz- a jak u Franusia wyglada ta przepuklina, bo Szymon ma maly, ok 0,5 cm wystajacy rozowy guzek w pepusiu, ktory sie powieksza kiedy placze, i wszystko wskazuje ze to przepuklina pepkowa.
Gnidko- co z paszportem? masz juz???
Nacik- najlepszego dla maluszka z okazji "miesiecznicy":happy:
Irlandzkie dziewuszki moje- czy dostalyscie w tym miesiacu juz Child Benefit?

Milego dnia zycze i takiej pogody jaka jest u mnie:happy: Wczoraj az sie ze spaceru nie chcialo wracac do domku, a dzisiaj jeszcze ladniej:happy:

Do góry