• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

ja teraz to też nie mam czasu myśleć o tej ciąży, córka dużo czasu zajmuje a jeszcze do 16 jestem w pracy więc nie ma czasu na nic, nawet za ubrankami się nie rozglądam, jedyne co to wózka powoli szukam. Ale nic nie czytam, tylko to forum ale i tak dość pobieżnie to robię. Wy szukacie kombinezonów dla fasolek a ja ubranek zimowych dla antosi. W pierwszej ciąży siedziałam w domu i miałam na wszystko czas, zupełnie inaczej to wyglądalo i muszę stwierdzić że w kolejnej ciąży jest ciężej. Chociażby nie ma jak odpocząć w dzień, tak strasznie spać mi się chce że w pracy czasami przymknie mi się oko przy komputerze, a tu nie ma możliwości dżemki popołudniowej bo dziecko wisi przy nodze:)

reklama
Bella dzięki za radę z tym majerankiem, będe musiała wypróbować.
Dzisiaj w ramach kuracji zjadłam bułkę z czosnkiem, myślałam, że mi jęzor wypali, ale mam nadzieję, że czosnek coś pomoże.

Annaroksana super, że już po:-) odpoczywaj kochana i się oszczędzaj, a że nie pojedziesz na wczasy to troszkę szkoda, ale z drugiej strony wypoczniesz:-)

Spać nie mogę :-( przez ten cholerny ból gardła. Jeszcze w dodatku zapewne to wirusowe bo piłam wczoraj zimne napoje i chyba pogorszyłam sprawę więc teraz siedzę z gorącą herbatką z miodem i próbuję sobie ulżyć. Jak tylko mama wstanie to poproszę o syropek czosnkowy i polecę do apteki po witaminkę c i coś na gardło. Oj...to wszystko przez tą zdradliwą pogodę. Najpierw kilka dni zmarzłam a teraz jak wychodziłam to się przegrzałam. ZGROZA:wściekła/y:

Lutówki wstawać! i dotrzymać mi towarzystwa :-D

Zbiorę się chyba i pojadę koło 9 zwieźć mocz na wymaz jak już się zwlekłam o tej nie ludzkiej porze.

Na cik biedulko:(( kup moze to tantum verde mi naprawde pomogło:)) i został mi tylko katar:)) ale już lekki:))

ja to już od 6.30 na nogach:))
córa odstawiona do przedszkola więc dziś mam dzień lenia:)) zupka się robi a ja robie nic hehe:))

Co do zabobonów to niestety starsi ludzie wciąż w nie wierzą i będą nam "dokuczać" najlepiej się nie przejmować głupim gadaniem i nie zwracać na to uwagi.
annaroksana dobrze że zabieg się udał.
megipegi kciukasy zaciśnięte &&&&&
U mnie znowu pogoda się popsuła a było tak fajnie cieplutko:-(

Co dziś lutóweczki mają w planach na obiad? Jakoś dzisiaj nie mam weny

Ania ja witaminy biorę bo gin kazała- femibion natal2 a jeśli chodzi o badania to ja robiłam dopiero raz- na ostatnią wizytę wcześniej nic i teraz też nic nie mam zlecone. widocznie tak ma być. Zaufaj swojemu lekarzowi

ćwierćnuta zazdroszczę ci takiej teściowej. Ja choćbym miała umrzeć to by mi nawet szklanki wody nie podała:(

Wracajcie do zdrowia lutówki:)

annaroksana cieszy mnie ze po zabiegu ok. Odpoczywaj, a córka na pewno miło spędzi czas z tatą i będą się dobrze bawić.:)

smoniczka czosnek pomaga faktycznie tylko trzeba go jeść regularnie przez dłuższy okres czasu. Ja zaczynam zawsze we wrześniu i codziennie jeden duży ząbek lub dw mniejsze aż do końca stycznia. Rzadko choruję.

Mnie wczoraj potwornie bolała głowa:( a dziś mamy paskudną pogodę bo od rana leje deszcz:( Nic tylko spać... ale nie za bardzo mogę sobie na to pozwolić:(

Witajcie

Coś tu się chorowito robi ale pogoda naprawdę zdradliwa kilka dni plucha zimno potem 30 stopni 2 dni a dziś już 15 i zanosi sie na deszcz.

Ja wstałam po 7 i poleżałam zrobiłam śniadanko zjadłam w lózku i po 30 min taki mnie ból podbrzusza dopadł,że nie mogłam się ruszyć, ani z łózka zwlec a teraz lekko pobolewa podbrzusze.

Nie wiem o co chodzi, oby minęło bo zeschizuję... pociesza mnie,że na usg w poniedziałek było ok a ginekologicznie to nie wiem bo nie było badanka, ale w razie co mam 2 gina pod nosem do konsultacji :-D

Zdrówka chorowitkom.

Kciuki za ważne sprawy wasze...

Takie pytanko mam czy wam tez np jak macie nogę na nogę, czy po turecku posiedzicie 5-10 min drętwieją nogi bo mi strasznieeeeeeeeeeeeeee

Ostatnia edycja:
Witam z rana, mnie też coś lekko brzuch pobolewa. A wczoraj wieczorem złapałam mega doła- robiłam sobie depilację miejsc intymnych i prawie się popłakałam ze złości hehee- nie byłam niemal w stanie tego zrobić..Brzuch mi już wszytko przysłania..Wyginałam się nieźle aż brzuch mnie rozbolał. No i następnym razem nie wiem czy w ogóle dam radę i chyba będę musiała męża prosić by mi pomógł, troszkę to krępujące..

U mnie też już jesień..Zimno i pada:(

Co do parówek, to mąż mi ja robił z mocnej herbaty i dodawał sok z malin. Robił mi też syrop z cebuli, ale na wymioty brało.. no ale pomaga.

reklama
witam:* no i pogoda się popsuła:( tylko czekac aż deszcz bedzie padał. mormalnie nic mi się nie chce, a o gotowaniu to juz nie chce myslec. mam zamiar zrobic kapuśniak i na tym zakonczę swoje prace.
o 14 idę do ginka. już jakoś się boje tego spotkania. smutno mi bo dzidzi nie zobaczę:(
eh... katar trochę przeszedl więc teraz Wy się leczcie... biedne:(

POLI a co to będzie jak nam brzuch jeszcze urośnie:( dla mnie też mąż to krępująco przy tym będzie wygladał... zazdroszcze kopniaków:)
ANNAROKSANA fajnie, ze już po zabiegu jestes i wszystko ok. odpoczywaj:*

co do witamin to też biorę femibion2 jak kazała i magnez. i się słucham. bo juz mialam etap jak różne mamy mówiły zebym nie brała witamin bo się od nich tyje i duże dziecko urodzę... ciekawe czy to prawda. no ale myslę że lekarze by nam nie wciskali takich bubli jakby nie były potrzebne nie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry